Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya11 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2245.94
    %0.07
  • Dolar
    32.3321
    %0.07
  • Euro
    35.1754
    %-0.07
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP’li  Aldemir’den duygusal veda!
18 Aralık 2017 Pazartesi 02:53

CHP’li Aldemir’den duygusal veda!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Döşemealtı İlçe Kadın Kolları Başkanı Hanife Aldemir, iki yıldır sürdürdüğü kadın kolları başkanlığına yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı.

 İki yıllık görev süresince referandum çalışması dâhil birçok başarıya imza attıklarını söyleyen Aldemir; “Beni görev yaptığım süre boyunca yalnız bırakmayan tüm partili arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Döşemealtı ilçe kadın kolları olarak, birçok başarılı çalışmaya imza attık. Başta referandum olmak üzere,  seçim dönemlerinde kapı kapı gezdik, partimize oy istedik” diye konuştu.

UZLAŞMACI BİR POLİTİKA İZLEDİK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Döşemealtı İlçe Kadın Kolları Başkanı Hanife Aldemir’in düzenlediği veda toplantına katılım yoğun oldu.  Toplantıda duygusal bir konuşma yapan Aldemir’in konuşması,  partililerce ayakta alkışlandı. Aldemir; “ Yeni dönemde de yine aynı azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeni dönemde görevime tekrar aday olmayacağım ama yerime hangi arkadaşım seçilirse seçilsin onların yanındayım.  Partili arkadaşlarıma güvenim tam. Ben ve İlçe Kadın Kolu yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, göreve geldiğimiz bu ana kadar siyasetin bir uzlaşma kültürü olduğu inancı ile hareket etmeye çalıştık. Uzlaşmacı bir politika izledik. Eksiklerimiz olsa da partimizin birlik, beraberlik içinde hareket etmesi için elimizden gelen çabayı göstermeye çalıştığımız kanısındayım” diye konuştu.

EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM

Göreve geldiğinden bu yana hep uzlaşmacı bir politika izlediklerini belirten Kadın Kolları Başkanı Hanife Aldemir, kadın kolları yönetimindeki arkadaşlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Aldemir;  “Son referandumda, ilçemizde yüzün üstünde kadın üyemizle ‘Hayır’ oylarının artması için sahada olağanüstü bir çaba gösterdik. İlçemizdeki ‘Hayır’ oylarının içinde, kadın arkadaşlarımızın emeği çok büyüktür. Bu vesile ile İlçe Kadın Kolu yöneticilerime, gecesini gündüzüne katarak yağmur çamur demeden çalışan kadın yoldaşlarıma bir kez daha çok çok teşekkür ediyorum. Sonuç olarak, Mücadele ve sıkıntılarla dolu bir dönemi başarılı denilebilecek çalışmalarımızı dün gibi bugün, bugün gibi de yarın sürdürmeye kararlıyız. Yeni dönemde de aynı azim ve kararlılıkla mücadelemiz sürecektir. Buna inancım tamdır. Bu azim ve kararlılığa ülkemin ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

TURGAY GENÇ’E TEŞEKKÜR!

Döşemealtı Kadın Kolları Başkanı Hanife Aldemir, görev süresi boyunca kendisine destek olduğunu söylediği Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’i unutmadı.  “Her zaman bizlere ve kadına verdiği değeri bildiğim, yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projeleriyle yaşadığımız Döşemealtı ilçemiz de göğsümüzü gere gere gezmemizi sağlayan, biz kadınlardan hiçbir zaman desteğini esirgemeyen, Döşemealtı Belediye Başkanım Turgay Genç’e, çok teşekkür ediyorum” diyen Aldemir, konuşmasının devamını kadın hakları ve kadın cinayetlerine ayırdı.

 

KADIN HAKLARINI ATATÜRK’LE ELDE ETTİK

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara sahip çıktığına vurgu yapan Döşemealtı Kadın Kolları Başkanı Hanife Aldemir,  iktidarın kadına yönelik politikalarına da eleştiriler yöneltti. Aldemir, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “ Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Avrupa’nın demokrasi beşiği sayılan birçok ülkelerden çok önce kadınlara sahip çıkarak,  Cumhuriyetin kuruluşu itibariyle Türk kadınına seçme, seçilme, sosyal, ekonomik ve siyasal haklar vermiştir. Bugün mevcut olan iktidar,  kadını ikinci vatandaş görmesi biz kadınların şerefi ve haysiyetiyle oynamaktır. Mesela; İmam nikâhını isteyen herkes vicdani ve ya dinsel inancı gereği gidip imama nikâhı kıldırıyordu, şimdi imamları siyaset alanına, düğün salonlarına indirmelerinin altında yatan asıl niyet, tecavüze uğrayan kızlarımızı ve yaşları küçük olan çocukları kaptı kaçtı ya getirerek evlendirmektir” diye konuştu.

“ANNELER ÇOCUKLARI ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLÜYOR”

15 yıldır Ak Parti iktidarında kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çeken Hanife Aldemir; “Ülkemizde; kocası, sevgilisi, akrabası, tarafından öldürülen analarımızı, bacılarımızı, kardeşlerimizi haklarını korumak için bu kürsüden haykırmadan geçemeyeceğim. 15 yıllık AKP iktidarı döneminde Kadın cinayetleri aldı başını gidiyor. Kadın cinayetlerinin tavan yapmasının altında yatan neden bellidir. Bu iktidar kadın haklarını gasp edip dinci ve kinci erkeklerin şiddetine terk etmek istiyor. AKP iktidarı döneminde kadın öldürmenin işleniş biçimi de değişti. Daha vahşi niteliklerle cinayetler işleniyor. Kadınlar akla hayale gelmeyen işkencelerle öldürülüyor. Ve faili meçhul cinayetler çoğalmaya başladı. Annelerimiz artık çocukların gözleri önünde öldürülüyorlar” ifadelerini kullandı.

PARTİMİN YÜKSEK MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞACAĞIM

Döşemealtı İlçe Kadın Kolları Başkanı Hanife Aldemir,  veda konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Sevgili Arkadaşlarım;  büyük onur ve gururla, severek, isteyerek, inanç ve kararlılıkla başladığım ve sürdürmekte olduğum İlçe Kadın Kolları Başkanlığımı bu gün itibariyle bırakıyorum. Her ne kadar görevi bırakmış olsam da,  asla partimden ayrılmıyorum. İlçe başkanımız Sayın Zekeriya Altun yönetimindeki ilçe teşkilatımızın yerel seçimlerde tekrar kazanması için çaba göstereceğim.  Partimin yüksek menfaati doğrultusunda,  aynı azim ve kararlıkla çalışmalarımı sürdüreceğim. CHP Döşemealtı ilçe Kadın kollarının olağan kongresi seçimi bir arkadaşımın seçilmesi ile sona erecektir. Yeni dönemde İlçe Kadın Kolları Başkanlığını kazanan arkadaşlarımla beraber çalışmaya devam edeceğim. CHP Döşemealtı’nda çok çalışkan kadın kitlemiz olduğu gibi, bu kadın kitlemizin içinden çıkacak, bizden çok daha iyi bu görevleri yapabilecek arkadaşlarımız vardır. Bu süreç içinde birlikte çalıştığım genç ilçe başkanımız Zekeriya Altun ve yönetim kuruluna; gençlik kolları başkanı ve yönetimine, bizleri destekleyen tüm Döşemealtı sakinlerine, il kadın kolları başkanı Nilüfer Deveci ve yönetimine, referandum sürecinde bizleri yalnız bırakmayan milletvekillerimize, il başkanımız Mustafa Erdem ve yönetimine, hiçbir menfaat ve makam beklemeden alın teri döken tüm partililerime,  en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunarak teşekkür ederim. Ayrıca şu an Almanya’da tedavi gören eski genel başkanımız ve Antalya Milletvekili hemşerimiz Deniz Baykal’a geçmiş olsun dileklerimi sunar sevgi ve selamlarımızı gönderiyorum… (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 3085 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim