Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

CHP’li Belediye Başkanlarına duyurulur

15 Ekim 2018 Pazartesi 09:25
Şaşkınlık içindeyim! İktidar başta olmak üzere, AKP’nin Belediye başkanları Alevilerden istediği oranda oy almadıkları için CEMEVLERİNE (hakları olmamakla beraber) şaşı bakmalarını anlamaya çalışıyorum. 
 
Ama ve lakin ( istisnalar hariç) CHP’nin büyük oranda oy deposu, hatta “çantada keklik” saylan Alevilere şaşı değil “üç maymunu oynamalarını” hiç ama hiç anlamıyorum.  Aleviler,  MHP, AKP, HDP hatta SAADET Partisi gibi marjinal düşünceleri sahip olan bu partilere oy vermedikleri halde, MHP’li Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü bir değil tam dört tane CEMEVİNİ anahtar teslim Alevilere tapusu ile beraber ilkini Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Adana şubesi başkanı Saim Yılmaz’a, ikinci Cemevini, Seyhan Şube başkanı Bahadır Odabaşı’na büyük bir organizasyonla devletin mülkü amirleri yanı sıra CHP’li Milletvekillerinin de bulunduğu bir törenle teslim ederken, Aleviler yaşamış oldukları her semtte ihtiyaç duyduklarında yeni Cemevleri inşa edeceklerine dair de söz veriyor. 
 
Şu an inşaatları bitmiş ince işlere başlanmış bir veya iki ay içeresinde Alevilere tapularıyla teslim edeceği gibi birkaç arsayı da vermek için çalışmalara başlamış durumda.  Asırlarca doğruluktan, dürüstlükten, yurduna, vatanına, insanına en ufak bir ihanette bulunmamış, 73 Millette bir nazarla bakan, din, dil, ırk ayrımı yapmadan, haksıza karşı, haklının ve mazlumun yanında yer alan, demokrasiden, çağdışılıktan, insan hakkı ve adaletten ödün vermeyen, aşına, işine, eşine, hürriyet ve özgürlük uğruna savaşan, insan, hayvan ve doğa haklarına son derece hassas olan Alevileri oylarının % 90 civarında büyük kısmını alan CHP’li Belediye başkanları neden bir MHP’li belediye başkanının yaptığını yapmazlar veya yapmıyorlar? 
Ey Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri ve Belediye başkanları;
Sizleri defalarca uyardım ve uyarmaya da devam edeceğim…
“Aleviler eski alevi olmadıklarını” her birey özgürce düşünüyor ve atalarından miras aldığı Atatürk’ün partisini CHP’yi terk ettirtmek için sabırlarını zorlamayın…  Hiçbir öngörünüz yoksa eğer; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü kadar mert olun, yürekli olun, çağdaş olun, ön görülü olun. Unutmayın ki; Aleviler bildiğiniz koyun değil. Eğer halen Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine ve emanetine ihanet etmiyorlarsa Arlı ve ahlaklı oluşlarındandır. 
 
Aleviler dinsel, mezhepsel ve enternasyonal düşüncelerinden dolayı Muhafazakâr geçinen aklı evvellerden çekerken birde sizin egonuzu hiç mi hiç tahammülleri kalmamış.  Aleviler artık dört büyük Alevi kuruluşu olan; Hacı Bektaş Veli Vakfı, Pir sultan dernekleri, Alevi Kültür Dernekleri, Alevi Federasyonu gibi çok güçlü dört büyük örgütlere sahip. Yani demem o dur ki; “Eski tas eski hamam “ değiller. Köprünün altında çok sular geldi ve geçti.  Sayın CHP’nin büyükleri ve Belediye Başkanları, kendi bahtınız ve koltuğunuz için lütfen bir daha değil bin defa düşünün, göç başlamadan adaletli davranmayı artık kendinize şiar edinin.   
 
Aleviler, Atatürk’ün anlayışı olan çağdaş hukuk ve adaletinden asla ayrılmak istemezler ama bıçak kemiğe dayanmak üzere. Bunu bilin ki yanlış yapmayın!   AKP, MHP, HDEP gibi üç büyük parti yöneticileri Alevileri kendi çatıları altına çekmek için her türlü imkân ve olanaklar sağlamak için akla hayale gelmedik teklifl erle kafa karıştırıyorlar… Kimilerine Belediye başkanlığı, bazılarına Büyükşehir ve semt belediye meclis üyelikleri teklifl er yamak için tıpkı ava çıkmış avcılar gibiler.  Ya siz ne yapıyorsunuz? Şahsen ben çok ama çok merak ediyorum. Bekleyip göreceğiz. Ya Devlet Başa ya da kuzgun leşe…
Bu yazı toplam 2783 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim