Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2297.823
    %0.96
  • Dolar
    32.3149
    %0.20
  • Euro
    35.0929
    %-0.01
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP’li kadınlar Üçok’u andı
06 Ekim 2017 Cuma 15:18

CHP’li kadınlar Üçok’u andı

CHP Antalya İl Kadın Kolları Teşkilatı, ölümünün 27’nci yılında demokrasi şehidi Bahriye Üçok’u karanfillerle andı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Antalya İl Teşkilatı, 6 Ekim 1990 tarihinde evine kargo ile gönderilen kitap içerisine gizlenmiş bomba ile katledilen demokrasi şehidi Bahriye Üçok’u ölümünün 27’nci yılında andı. Bugün öğle saatlerinde Demokrasi Şehitleri Parkı’nda buluşan CHP’liler, demokrasi şehitlerinin masklarının bulunduğu anıtların önüne geldi. Kadınların çoğunlukta olduğu anmaya CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci’nin yanı sıra İl Başkanı Mustafa Erdem, Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ve partililer katıldı. Üçok’un hayatının anlatıldığı anma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“ARDINDA BIRAKTIĞI İZLERİ HATIRLIYORUZ”

Bahriye Üçok’un laiklik mücadelesinin ilk kadın kahramanı olduğunu vurgulayan CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, “Üçok’u anarken, onun yaşamı, mücadelesi ve ardında bıraktığı izleri hatırlıyoruz. Üçok’u katledenler onun bedeniyle, düşüncelerini, örnek yaşamını ve yol göstericiliğini de ortadan kaldıracaklarını hayal ettiler. Görülüyor ki bu hayal gerçekleşmedi ve gerçekleşmeyecek. Özünde onu hedef almaları bile onun önemi ve kalıcılığının bir kanıtıdır. O öğretmenlik yaptığı kürsüde, milletvekilliği yaptığı parlamentoda, evinde, yaşamında her yerde aydınlanmanın kadını olmuştur” dedi.

“ATATÜRK VE CUMHURİYET DEĞERLERİMİZ YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Laikliğin anlamının sadece din ve devlet işlerini birbirinden ayırmak olmadığını söyleyen Deveci, eğitime dikkat çekti. “Dünyada laikliği kabul eden tek Müslüman ülke Türkiye’de kadının Müslüman ülkelere örnek olduğu bir dönemde oy kazanmak uğruna, eğitimde programlar değiştirildi” diyen Deveci, “Ortaçağ’da bile az görülen çarpık bir eğitim sistemine dönüşüm yapıldı. Bilimsellikten uzak, anti laik, çağdışı bir müfredat ile Atatürk ve cumhuriyet değerlerimiz yok edilmeye çalışılıyor. Bir ülkeyi geri bırakmak için eğitim sisteminin bozulması yeterlidir. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Gerek sınav sistemlerinde gerekse eğitim müfredat programları ile sürekli oynayarak 15 yılda 7 Milli Eğitim Bakanı sistemi değiştirerek, müfredattan Atatürk’ü çıkartarak, eğitim ve öğretim birliğini kaldırarak, neredeyse tüm okulları imam hatipleştirdiler” ifadelerini kullandı.

“AYDINLANMA HAREKETİNİN ÖNDERLERİ, GERİCİLİĞİN BOY HEDEFİ OLDULAR”

“Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana aydınlanma hareketinin önderleri, gericiliğin boy hedefi oldular” diyen Deveci, şunları söyledi:

“Atatürk’ün heykellerinin kırıldığı, resimlerinin çöpe atıldığı ve ona pek çok saldırının yaşandığı bir dönemde ‘Laiklikten dönüşü düzeltmek, ekonomiyi düzeltmek kadar kolay değildir. Laikliği birinci planda tutmak, inanıyorum ki hem kadın haklarının hem de Türkiye’nin bütünlüğünü sağlamakta tek çıkar yoldur’ diyen aydınlanma insanı Üçok’un anısı önünde, bombalarla, hain pusularla, suikastlarla katledilen tüm demokrasi şehitlerimizi anıyoruz. Mücadelemizi sürdüreceğimizi ve kararlılığımızı yineliyoruz.”

KARANFİL BIRAKTILAR

Konuşmanın ardından demokrasi şehitlerinin masklarının bulunduğu anıtlara yönelen CHP’liler, anıtların önüne karanfil bıraktılar. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 9117 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim