Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP’li kadınlar Zübeyde Hanım’ı andı
14 Ocak 2021 Perşembe 17:59

CHP’li kadınlar Zübeyde Hanım’ı andı

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, vefatının 98’nci yıldönümünde CHP’li kadınlar tarafından anıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Kadın Kolları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı, vefatının 98’nci yıldönümünde törenle andı. Işıklar Caddesi üzerindeki Atatürk evi yanında bulunan Zübeyde Hanım Anıtı önünde düzenlenen törene Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ve Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar da katıldı. Anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

sam_5544.jpg

“BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN EN DEĞERLİ FİGÜRLERİNDEN”

Zübeyde Hanım’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesinin en değerli figürlerinden biri olduğunu vurgulayan CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, “Ulu önder, İstiklal ateşini tutuşturmak için Anadolu’ya geçtiğinde, ‘asi subayın’ annesi olarak hem dönemin Padişahı ve İstanbul hükümetinin hem de işgal kuvvetlerinin tüm baskı, aşağılama ve eziyetlerine göğüs germiştir. İşgal yıllarında evi çeşitli bahanelerle defalarca basılmıştır. ‘Asi subay’ Mustafa Kemal hakkında Padişah tarafından idam kararı verilmiş, Zübeyde Hanım kararın infaz edildiğini zannettiğinde, anne yüreği acıya dayanamamış ve felç geçirmiştir. Ancak, Cumhuriyetin kurucusunun annesine yaraşır bir onurla dik durmuştur. Cumhuriyeti dünyaya getiren bu cesur Türk kadınının hatırası karşısında saygıyla eğiliyoruz” dedi.

nilufer-deveci.jpg

“KADINLAR ARTIK GÜÇLERİNİN FARKINA VARDI”

“Biz kadınlar karanlıktan aydınlığa doğru yürürken, ardımızda çocuklarımız için daha güzel bir ülke bırakmanın umudunu yeşertiyoruz içimizde” diyen Deveci, “Kadınlarımız, asıl sahibi olduğu vatanın üzerine bulaşmış kadını aşağılayan ve etkisizleştirmeye çalışan zihniyeti temizlemeyi başaracaktır. Kadınlarımız artık kendi güçlerinin farkına vardılar. Artan kadına şiddet vakaları ve kadın cinayetleri, toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı kadınlarımız omuz omuza mücadele ediyor. Bizlerde Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak bu mücadelede ön saflarda yer alıyoruz” ifadelerini kullandı.

sam_5563-002.jpg

“KARANLIK GÜNLERDEN HEP BİRLİKTE ÇIKACAĞIZ”

Covid-19 pandemisiyle kadınların artan zorluklarla mücadele etmeye başladığını söyleyen Deveci, “Evde, işyerinde, toplumda bir döngü halini alan sıkıntılı süreçlere karşı kadınlarımız güçlü bir direnç gösteriyor. İnanıyorum ki; evin idaresi ve ailesinin sağlığı için pervane olan sevgili annelerimizle, kadınlarımızla bu günleri hep birlikte atlatacağız. Kadınlarımız her koşulda cumhuriyet kazanımlarından ayrılmayacak, bilimin ve aklın ışığından ayrılmadan Atatürk’ümüzün mirasına sahip çıkarak; bizleri umut dolu özgür yarınlara ulaştıracak nesilleri yetiştirmeye azim ve kararlılıkla devam edecek ve bu karanlık günlerden hep birlikte çıkacağız” dedi.

sam_5563.jpg

“ZÜBEYDE HANIM ÇOK DEĞERLİDİR”

Herkesin annesinin çok değerli olduğunu ve annesi için her şeyi yapacağını söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ise, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın da çok değerli olduğunu vurguladı. Anma törenlerine geleceğe ışık tutsun diye kararlılıkla devam ettiklerini kaydeden Daş, “Bu kararlılığımız sürekli devam edecek” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2219 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim