Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu olmalı”
21 Nisan 2018 Cumartesi 01:17

“CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu olmalı”

CHP Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Songül Başkaya, Ak Parti ve MHP’nin birlikte aldığı genel seçim kararını değerlendirdi.

24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde, CHP’nin iktidar olacağını savunan Başkaya; “24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olmalı” diye konuştu. 

CHP SEÇİMDEN GALİP ÇIKACAK


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin birlikte aldığı seçim kararını, ‘baskın seçim’ olarak değerlendiren Başkaya, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerden, CHP’nin galibiyetle çıkacağını öne sürdü.   CHP’li Songül Başkaya; “Ülkemizde uzunca bir süredir istikrarsızlık hat safhadaydı. Ülkenin geleceği ile ilgili kaygınların günden güne arttığı bir süreçte, baktığınız zaman insan hakları, özgürlükler, bitmeyen ohal toplumda artık bir patlama noktasına ulaştı. Vatandaşlarımız, işçimiz, öğrencimiz, emeklimiz, atanamayan öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntılar toplumu patlama noktasına getirdi. Ayrıştırmalar, çeşitli insan haklarına aykırı uygulamalar, basın ifade özgürlüğünün olmaması, KHK ile kararların bir gecede hayata geçiyor olması kaygıları artırdı ve bu durumun artık yönetilemez hale geldiğini gösteriyor” diye konuştu. 


ERKEN SEÇİM ÖNGÖRÜMÜZ VARDI


Erken seçim olacağı yönündeki öngörülerinin doğru çıktığını, yönde parti ile birlikte çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran CHP’li Songül Başkaya; “ Biz siyasetçiler, önümüzdeki dönemde bir erken seçim olacağı konusunda öngörülerimiz vardı.  Korkunun ecele faydası yok. Bir korku ile hızlı bir şekilde oylar erimeden, ben yaptım oldu mantığı ile yangından mal kaçırırcasına bir seçim yapmanın iktidar sahiplerine ve ortaklarına bir fayda getirmeyeceğine inanıyorum. Toplumun her kesiminde bir memnuniyetsizlik var. Geçmişten bugüne AKP’ye oy vermiş insanlar dâhil, belli kaygılarla bu kez hayır diyeceklerini söylüyorlar. Biz merkez ve kırsalda yapılan çalışmalarda bunu görüyoruz. CHP’de ciddi bir hazırlık içerisindeydi. Sandık görevlilerine kadar tespitlerimiz yapılmıştı. Örgütlerimiz yenilendi, herkes sahada çalışmalarını yapıyor” ifadelerini kullandı. 


 KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMALI


CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusundaki öneri ve talepleri dikkatle takip ettiklerini söyleyen Başkaya; bu konudaki kişisel görüşünü de açıkladı. “ Cumhurbaşkanı aday tespiti konusunda adaylar bir karar verecek. İyi parti’de Meral Akşener çıktı. CHP’de, genel başkanımız kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı noktasında öneriler ve talepler oldu. Bu konuda son kararı parti genel merkezi verecek. AKP Genel Başkanının Cumhurbaşkanı adayı olduğu bir yerde, bir partinin genel başkanının aday olma beklentisi var. Öte tarafta bir beklenti de, her kesimi kucaklayacak, herkese hitap eden, Cumhuriyet ile kavgası olmayan bir başka isim de olabilir mi gibi soru işareti ve düşünceler hâkim. İllaki CHP ve diğer partilerin kafasında netleşirse çalışmalar kaldığı yerden devam edecek. CHP’nin bu seçimden galip çıkacağına inanıyorum” diyen Başkaya, bu konudaki görüşlerini şöyle devam ettirdi: “Benim gönlümden geçen, tabanda gördüğüm şey şu; Karşımızda bir partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanı var. Biz de partimizin genel başkanını Cumhurbaşkanı olarak çıkarmalıyız. CHP’nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanlığı’na adaylığını koymalı.  16 Nisan referandumundan beri sağlanan birlikteliğin devamı görüşmeler var.  Kemal Kılıçdaroğlu’nun dışında bütün kitlelerin kabul edeceği bir isim, 81 ilde kampanya yürütülecek. Çok tanınan, siyaset üstü ve herkesin kucaklayacağı bir isim varsa ona karşı tezler ve tepkiler ortaya çıkacaktır. Bu bizim belirleyeceğimiz bir süreç değil. CHP Genel başkanı bu görevi üstlenmelidir. CHP, bu ülkenin kurucu partisidir, bu ülkenin sigortasıdır.” 

kilicdaroglu.jpg


“SAHADA SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”


Antalya’dan seçilecek 16 milletvekili adayı ve tüm CHP’lilerle sahada seçim çalışması yapacaklarını söyleyen Başkaya; “ Antalya’dan milletvekili sayısı 16 oldu. Biz adaylarımızla, CHP’li gençlerimizle sahada çalışmalarımızı sürdüreceğiz. AKP, CHP meselesi değil. Cumhur ittifakı ile karşısında olan bir durum değil. Bu seçimde Türkiye’nin geleceğini oylayacağız. Ülkemizin bugüne kadar teminatı olan, Bizi Ortadoğu coğrafyasından ayıran, milletin hür iradesinin parlamentoya yansıyan sistemi tehlikeye düşüreceğini, ülkenin sıkıntı içine gireceğini söylemiştik. Ülke ekonomisinin kötüye gittiği, 6 ay içerisinde daha da kötüye gideceğini biliyoruz. Özellikle bu seçimden CHP’nin galip çıkarmamız ve Türkiye’yi parlamenter sisteme geri döndürmemiz gerekiyor” şeklinde sözlerin devam ettirdi. 


İYİ PARTİ’Yİ ENGELLEMEK TERS TEPER


MHP Liderinin erken seçim açıklaması, İyi Parti’nin seçimlere girmesini engellemek mi sorusunu da cevaplandıran CHP’li Songül Başkaya, İyi Parti’nin engellenmesi yönündeki girişimin ters tepeceğini söyledi. Bugünden seçim yaparak ne toplarsak kardır mantığı güdülüyor. Bizim vatandaşımız iyi niyetlidir. Bugüne kadar AKP’ye fazlasıyla tolerans verdiler. Bu seçimde halk, AKP’ye dur diyecektir” diyen Başkaya,  “İyi parti’nin engellemesi girişimi olacaktır ama bu da ters tepecektir. İsteseniz de istemeseniz de toplumun bir kesiminin İyi Parti konusunda bir taktdiri var.  Vatandaşların ilgisini çekiyor. Siz bunun önünü kesmeye çalıştıkça daha ters tepecektir” sözleriyle düşüncelerini tamamladı.  (Haber: Eyüp KOÇAK)
 

 

Bu haber toplam 918 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim