Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

CHP’nin İnce kararı

04 Mayıs 2018 Cuma 14:43

24 Haziran seçimlerinin yaklaştığı günlerde CHP, adayını açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı adaylarının Muharrem İnce olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması, CHP tabanını sevince boğdu. Pek çok kesim, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayına ılımlı yaklaşıyor. Özellikle sağ kesimin bir kısmı, Muharrem İnce’nin muhalefetini sevmiş. Gördüğüm sağ kesimdeki pek çok muhalif kişi, oylarını CHP’ye vereceğini söylüyor. 


CHP Lideri Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamayı dinledim. Salona sığmayan CHP’lilerin coşkusu TV ekranından da görünüyordu. Muharrem İnce, isminin açıklanmasından sonra yaptığı konuşma ile takdir topladı.  Konuşmasında 80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağını söyledi, CHP rozetini CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ‘emanet’ etti. İnce’nin bu davranışı da herkeste puan kazandırmışa benziyor.  İnce’nin adaylığı, İyi Parti Lideri Akşener’in oy oranını mutlaka etkileyecektir. 


Türkiye’de Ak Parti’ye oy vermek istemeyen büyük bir kesim, alternatif oy arayışındaydı. Meral Akşener muhalefeti ile dikkat çekse de, pek çok kişi Akşener’e güvenemiyor.  İşte bu süreçte Akşener’e güvenmeyenler, oylarını sandıkta İnce’ye verecektir.  


Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olması için imza vermek isteyenler,  MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin soruşturma açıklamasından korkabilir. İşte bu korkan kesimin yönü, CHP’li Muharrem İnce olabilir.  
Kim ne söylerse söylesin, sonuç ne olursa olsun, CHP’nin İnce kararı şu yoklukta verilen en iyi karardır diye düşünüyorum. Çünkü CHP seçmeninin gönül ısındıramadığı bir aday, CHP’yi sandıkta hezimete uğratırdı. Bunun örneğini geçmiş Haziran seçiminde gördük. Ekmeleddin’e oy vermeyen CHP’lilerin büyük bir kısmı mührü HDP’ ye basmıştı. CHP’nin ikinci Ekmeleddin vakası yaşamaması, tarihi bir sorumluluk alması, şu süreçte son derede önemli. Bu süreci CHP şimdi doğru bir yöne oturttu diye düşünüyorum. Bundan sonrasını halk söyleyecek. 
Meral Akşener ikinci tura kalamazsa ve İyi Parti İnce’ye oy verme kararı alırsa, Cumhurbaşkanlığı için muhalefet daha da umutlanacaktır. 


İnce’nin adaylığını açıklamasından sonra Ak Partililer, sosyal medyada İnce paylaşımlara ağırlık verdi. İnce’nin paylaşacak bir şeyini bulamayanlar, İnce’nin sahilde bira içerken fotoğrafını paylaşıyor.  Bu paylaşımlar bile, Ak Parti’deki bir kesimin tedirginliğini anlatmaya yeter. 
Ülkemiz 24 Haziran’da bir seçime gidecek bu ülkenin kaderi, bu seçimle belirlenecek.
Ülkemiz için hayırlısı olsun. 

 

Bu yazı toplam 1137 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim