Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2245.336
    %0.04
  • Dolar
    32.3297
    %0.06
  • Euro
    35.1889
    %-0.02
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çin’deki Korona Virüs Salgını Türk Mobilya Sektörünü Canlandırdı
19 Şubat 2020 Çarşamba 09:58

Çin’deki Korona Virüs Salgını Türk Mobilya Sektörünü Canlandırdı

Çin'de yaşanan Korona virüs salgını nedeniyle birçok ülke Çin'den mobilya almaktan vazgeçti.

Çin'de yaşanan Korona virüs salgını nedeniyle birçok ülke Çin'den mobilya almaktan vazgeçti. Adana Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, bu krizi fırsata çevirmek için sektördeki yetkililerle birlikte çalıştıklarını söyleyerek, "Dünya sıralamasında ilk 3'e girebilecek konumdayız. Bu krizi fırsata çevirebilirsek mobilya yollamadığımız ülke kalmayacak" dedi.

Dünyanın önemli mobilya üretim merkezlerinden olan Çin korona virüs salgını nedeniyle sipariş ve müşteri kaybı yaşarken, gözler alternatif ülkelere çevrildi. Son olarak da Guangzhou kentinde 28-31 Mart tarihleri arasında 45'incisi düzenlenmesi beklenen Çin Uluslararası Mobilya Fuarı (CIFF) iptal edilerek, henüz belli olmayan bir tarihe ertelendi. Bu gelişme sonrasında dikkatler mobilya ihracatında büyük bir paya sahip olan Türkiye'ye çevrildi. Mobilya ithal eden pek çok Avrupa, Afrika ve Orta Doğu ülkesi, kaliteli işçilik ve uygun fiyatlar nedeniyle Türkiye'ye yöneldi. İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenecek fuarla dünyadan gelecek mobilya ithalatçıları ile yerli firmalar, 23-30 Mart tarihlerinde İstanbul'da bir araya gelecek. Türkiye'de mobilya üretiminde ilk altı şehir arasında yer alan Adana'dan da pek çok ülkeye klasik ve modern mobilya satışları sürüyor.

"Çin'e gidecek heyetler Türkiye'ye gelecek"

Adana Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Çin'deki fuarın yerine İstanbul'da fuar düzenleneceğini belirterek, "İstanbul'da Ocak ayında bir fuar geçirdik ve bu fuarda yurt dışından ciddi bağlantılar kurduk. Şuanda satışlar iyi gidiyor. Çin'deki bulaşıcı hastalık nedeniyle oradaki ürünleri dünya devletleri almıyor. O yüzden Türkiye olarak ön plana çıkıyoruz. Bununla ilgili Türkiye İhracatçılar Birliği'nin bir çalışması var. Bu çalışma neticesinde Çin'de gerçekleşecek fuar yerine, oradaki müşterileri buraya çekmek adına 23-30 Mart tarihlerinde İstanbul'da bir fuar düzenlenecek. Mobilya ithal eden ülkeleri buraya getirerek Türkiye mobilyasının onlara satışıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. İnşallah başarılı olur, Türkiye mobilyasının dünyada daha iyi tanıtılması sağlanır" dedi.

"Kaliteli mobilya yaptığımız için tercih sebebiyiz"

Türkiye mobilyasının kaliteli olduğu için tercih edildiğinden bahseden Avcı, "Biz Orta Doğu'ya biraz daha yakınız. Klasik mobilya üretimimiz o nedenle yüksek. Ama modern çalıştığımız mobilyalar da var. Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Bu krizi fırsata çevirebilirsek mobilya yollamadığımız ülke kalmayacak. Adana ve Türkiye'de gerçekten kaliteli mobilyalarımız var bizim. Dünya sıralamasında ilk 3'e girebilecek konumdayız. Herkesle rekabet edebilecek pozisyonumuz var. Kaliteli mobilya yaptığımız için tercih sebebiyiz" diye konuştu.

"500 dolar ile 100 bin dolar arası mobilya"

Korona virüs krizini fırsata çevirmek istediklerini vurgulayan Avcı, 500 dolardan başlayıp 100 bin dolara kadar mobilya takımı olduğunu ve özel sipariş durumlarına göre bunların hazırlanıp satıldığını söyledi.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim