Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2297.694
    %0.96
  • Dolar
    32.3232
    %0.22
  • Euro
    35.0564
    %-0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Cinsel istismara hadım cezası yeterli değil”
14 Mart 2018 Çarşamba 23:21

“Cinsel istismara hadım cezası yeterli değil”

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği Antalya Şube (KASAİD) Başkanı Füsun Urunga, kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet konusunda açıklamalarda bulundu.

 Günümüzde kadına karşı işlenen suçlarda artışın olduğuna vurgu yapan Urunga; “ Kadın en yüce değerdir. Kadına sahip çıkan bütün bir topluma sahip çıkar.  Kadını  özgür ve güçlü olan toplumlar gelişmiş toplumlardır” diye konuştu.  Son zamanlarda kendini din adamı olarak gösteren kişilerin kadını aşağılar tarzdaki ifadelerine tepki gösteren Urunga; “ İslam dini kadına değer veren, ‘cennet anaların ayakları altındadır’ diyerek kadını yücelten bir din iken,  kadını aşağılayan sözde din adamlarını anlamak mümkün değil. Kadını yok sayan her anlayış, topluma ciddi zarar verir.  Sözde din alimlerinin yanlış ve haksız açıklamalarını bir kadın olarak kınıyoruz” diye konuştu.

AÇIKLAMALARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Kadına yönelik şiddet ve cinsiyet ayrımcılığının insan hakları ihlali olduğuna vurgu yapan Urunga; günümüzde yaygın görülen bu tutumun, psikolojik sağlık sorunu olduğuna dikkat çekti.  Urunga; “Kadın yönelik şiddete karşı devletin tüm kurumları bir an önce harekete geçmelidir. Şiddet uygulayan erkeklerin sosyal,ekonomik ve kültürel özellikleri incelemeye alınmalı ve buna uygun refleksler geliştirilmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığı, sözde din alimlerinin bu haksız ve yanlış yönlendirmelerine karşı mutlaka bir açıklama yapmalı, kamoyunu doğru bilgilendirmelidir.  Kadına yönelik her türlü şiddet ve cinsiyet ayrımcılığı,  bir insan hakları ihlalidir. Devletimizin ilgili organları bu haksız ithamlara karşı mutlaka bir pozisyon almalı; toplumu yanlış yönlendiren, kin ve nefrete dönüştüren açıklamaların önüne geçmelidir” diye konuştu.

STK’LARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

KASAİD Antalya Şube Başkanı Füsun Urunga, kadına değer veren gelişmiş ülkelerin; sosyo, kültürel, gelişmişliklerine özellikle vurgu yaptı.  Muassır medeniyet seviyesine ulaşmış devletlerin, kadına değer verdiğini söyleyen Urunga;  “ Kadına verilen önem,  toplumun olduğu gibi devletlerin  ekonomik, sosyal ve kültürel gelişim süreçlerine doğrudan etki yapar.  Gelişmiş ülkelerde akademik çevreler ve sivil toplum örgütleri kadın haklarını güvence altına alan uygulamaların içindedir.  Bu durum ülkemizde de olmalı,  tüm sivil toplum kuruluşları, insanlar kadına değer noktasında bilinçlendiren uygulama ve metotlar geliştirmeli.  Bilinçli ortaya konan her davranış, içinde bulunduğumuz bu karanlık noktayı aydınlatmaya yetecektir” diye konuştu.

CİNSEL İSTİSMARA EN AĞIR CEZA VERİLMELİ

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği olarak, üstlerine düşen her türlü görevi layıkı ile yerine getirdiklerini, eve kapanan kadınları sosyal hayatın içine kattıklarını  aktaran Urunga,  sözde din alimlerinin kadın düşmanı açıklamalarının,  cinsel istismara da neden olduğunu söyledi.  Küçük yaşta kız ve erkek çocukların cinsel istismara uğramasının temelinde,  bu sapkın anlayışın olduğuna dikkat çeken Urunga, cinsel istismar suçunu işleyenlere verilecek hadım cezasının yeterli olmayacağı görüşünü savundu.  KASAİD Antalya Şube Başkanı Füsun Urunga; “Toplum olarak akıl almaz süreçleri yaşıyoruz. Her gün cinsel istismara uğrayan kız ve erkek çocuklarımızın haberini almaktan, bu olaylara tepki göstermekten üzülmekten zihinsel anlamda yorulduk.  Cinsel istismar suçunu işleyenlere karşı çok ciddi caydırı önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyoruz.  Bu sapkın düşüncelerin sahibi olanlara mutlaka devletimiz kesin ve net önlemler almalı” dedi.

HADIM CEZASI YETERLİ DEĞİL

Cinsel istismar suçunu işleyenlerin hadım edilmesi fikrini de değerlendiren Urunga, tek başına hadım cezasının yeterli olmayacağını savundu.  Urunga; “ Öylesine bir dönemden geçiyoruz ki, akıl almaz bir durum.  Her gün kadınlarımız, çocuklarımız cinsel istismar suçları ile karşı karşıya kalıyor. Bu insanlara gerekli ve caydırıcı cezalar verilmediği için,  bu suçların daha da arttığını görüyoruz.  Son günlerde konuşulan, cinsel istismar suçunu işleyenlere verilecek hadım cezasının tek başına yeterli olmayacağını düşünüyoruz. Bu kimyasal cezaların bir süresi var.  Oysa bu sapkınlık beyinde oluşan ve orada olan biten bir şey.  Bu tarz sapkın kişilerin zihinleri ancak uzun süreli hapis cezaları ve toplumdan soyutlanması ile ortadan kalkar.  Bugün bütün toplumun hayatı tehlikede.  Özellikle kadınlarımız ve çocuklarımız güvende değil.  Mutlaka, net çözümler gerekiyor. Bu sapkın zihinler bir defa ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmalı. Hiçbir zaman topluma karışmamalı.  Kimyasal silah verseniz ne olacak? Bu geçici bir çözümdür.  Bu kimyasalın etkisi geçtiğinde kişinin yine aynı suçu işleyebilir” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 5454 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim