Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2308.11
    %1.41
  • Dolar
    32.3229
    %0.22
  • Euro
    35.0287
    %-0.08
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocuklara Şubat tatili önerileri
17 Ocak 2018 Çarşamba 17:43

Çocuklara Şubat tatili önerileri

Nesibe Aydın İlkokulu Rehberlik Birimi Zümre Başkanı Psikolog Mine Gençer şubat tatilinde çocuklara dinlenmeleri ve sağlıklı besinler tüketmeleri önerisinde...

Nesibe Aydın İlkokulu Rehberlik Birimi Zümre Başkanı Psikolog Mine Gençer şubat tatilinde çocuklara dinlenmeleri ve sağlıklı besinler tüketmeleri önerisinde bulundu.

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Rehberlik Birimi Zümre Başkanı Psikolog Mine Gençer, tatilde öğrenciler için tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin önce dinlenmelerini, uykularına dikkat etmelerini ve soğuk mevsimde hastalanmamak için sağlıklı besinler tüketmelerini dileyen Gençer, "Çocuklar bu dönemde hayal güçlerini geliştiren önemli arkadaşlarını yani kitapları yanlarından hiç ayırmamalılar. Fırsat buldukça okudukları kitaplar sayesinde, kelime hazinelerinin arttığını, kendilerini sözel olarak daha iyi ifade edebildiklerini, duygularını daha rahat anlamlandırabildiklerini göreceklerdir. Kitapların sihirli dünyasına adım atabilmeleri konusunda aileler de, doğru rol model olma sorumluluklarını unutmamalıdır. Tatil süresince ailelerinin onayı ve sınırları ile yaşlarına uygun olarak teknolojiyi de kullanabilirler. Tek taraflı bir iletişimin olduğu teknolojik aletlerin özellikle küçük yaş çocuklarının gelişimini olumsuz etkilediği artık bilinen bir gerçek. Ailelerin kendi teknoloji kullanımlarını da bu anlamda gözden geçirmelerinde fayda görüyoruz.

Tatil süresince çocukları ile kaliteli vakit geçirmek isteyen anne babalar için birlikte kurabiye yapımı, yap-boz tamamlama, çocuğun seçeceği bir çiçeği satın aldıktan sonra bakımını çocuğun üstlenmesi gibi etkinliklerin yanı sıra evde ailecek sinema saati de önerilebiliriz. Tatil süresince okul dönemindeki uyuma ve kalkış saatlerine mümkün olduğunca uyabilmeleri tatil bitiminde çocukların okula uyumlarını kolaylaştıracaktır. Çocuklarımızın farklı renklere sahip birer gökkuşağı olduğunu düşünecek olursak, tatilde ailelerin onlarla vakit geçirdikçe ayrı birer yönünü keşfedeceklerine inanıyorum. Tüm çocuklarımıza keyifli bir tatil diliyorum" ifadelerinde bulundu.

Çocuklara Şubat tatili önerileri

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 634 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim