Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Çocuklarımıza sahip çıkın!

20 Şubat 2018 Salı 02:06

 Son 1 haftadır, Tüm Türkiye, çocuklara yönelik istismar konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyor. Küçük yaştaki çocuklara o pis ellerini uzatan alçakların cezalandırılmasını istiyor. Milletvekili, sanatçı, ev hanımı, işçi, köylü, öğrenci herkes; sosyal medya üzerinden artan çocuk istismarına dikkat çekmeye çalışıyor.

Diyorlar ki, “çocuklara uzatılan kirli elleri kırın!”

Diyorlar ki, “çocuklara bakan bu kötü gözleri oyun!”

 

Ama ne yazık ki, tepki ne kadar büyük olursa olsun, umursamazlık da o derecede büyük oluyor. Hiçbir yetkiliden bu yaşananlarla ilgili tek bir söz duymuyoruz. Hiçbir yetkili,                                             ‘müsterih olun, bu alçaklar cezasız kalmayacak’ demiyor.  Bu işi kesin çözüme kavuşturacakların hepsi, sanki ağızlarına taş almışçasına sus pus olmuşlar.

 

Neden?

 

Bu sessizlik, bu suskunluk, bu umursamazlık yapılanları onaylamak anlamına gelmiyor mu?

Artık bıçak kemiğe dayanmış durumda. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza yalvarıyorum; bu namussuzlara, bu alçaklara yaşam şansı vermeyin. Sizler, bu ülkenin aile politikalarını yürütensiniz. Sağlıklı aile bireylerinin çoğalması sizin ana görev alanınız. Neden tüm bu yaşananlara suskunsunuz? Neden devletin güçlü ellerini bu hainlerin boğazlarına götürmüyorsunuz?   Bu insanların alçaklığına sessiz kalmayın. Kim olursa olsun, ne olursa olsun, çocuklarımıza ve çocuklarımızın geleceğini çalanların boğazına ellerinizi götürün.

 

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi de bu konuya dikkat çekmek için sosyal medyadan bir paylaşmış.  Videoda diyor ki; “ Defalarca önerge verdik. Defalarca bütün milletvekillerini çağırdık. Dedik ki, bu konuda en ağır yaptırımlar uygulansın, ses çıkmadı. Cam filmi ile ilgili açıklama yapanlar, çocuk tecavüzlerine karşı hiçbir ses çıkarmadı.  Kadınların kahkahalarına karışanlar, hangi kadının hangi erkekle yan yana duracağı ile ilgili açıklama yapanlar, çocuk tecavüzleriyle ilgili ağızlarını bile açmadılar. Bütün sendikalara, bütün kadınlara, bütün insanlara, vicdanı olanlara sesleniyorum. Ben İstanbul Milletvekili olarak, 24 saat telefonum açık, e-maillerim açık. Sizden destek bekliyorum. Gelin hep beraber güç olalım. Devletin o güçlü yumruğunu bu sapıkların başına indirelim.  Artık zamanı gelmiştir. Çocuklar oyuncaklarıyla oynayacakları halde, çocuklar istismara maruz kalmaktalar.  Buna dur demenin vakti geçmiştir.  Yan yana olalım.  Çocuk parklarına kameralar takılmasını sağlayalım. İnsanların daha iyi eğitilmesini sağlayalım. Sapıkların karakolda ya da başka bir yerde güvence altında olmadan en ağır ceza ile yargılanmasını sağlayalım.  Kadın dernekleri, çocuk dernekleri, sendikalar, anneler, babalar, hep beraber yan yana duralım. Yeter artık buna bir dur diyelim”

 

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi’nin tüm açıklamalarına aynen katılıyorum. Umarım sesi duyulur ve bu gidişatın önüne geçilir.  Umarım artık tüm milletvekilleri, böylesine bir konu için duyarlılık gösterir.

Umarım artık Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu konuya çözüm üreten önergeler ve yasalar verir.

Umarım…

Bu yazı toplam 1673 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim