Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.529
    %0.81
  • Dolar
    32.3782
    %0.14
  • Euro
    35.0031
    %-0.10
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Çocuklarımızı korumak zorundayız”
09 Temmuz 2017 Pazar 15:30

“Çocuklarımızı korumak zorundayız”

İyi bir geleceğin sağlıklı yetişmiş insanlarla mümkün olabileceğini söyleyen Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, “Çocuklarımızı sigara, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan korumak zorundayız” dedi.

Türkiye’nin geleceğinin teminatı olan çocukların sigara, uyuşturucu ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan korunması gerektiğini vurgulayan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, iyi bir geleceğin sağlıklı ve bilinçli yetişmiş nesillerle mümkün olacağını vurguladı.

“ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Çocukların, okul çağının başlamasıyla birlikte dışarıda birçok zararlı alışkanlığın tehdidi altında kaldığını söyleyen Esmeray, “Özellikle okul çağının başlamasıyla birlikte dışarıda çocuklarımızı bekleyen sigara, alkol ve uyuşturucu gibi birçok zararlı alışkanlık var. Bir özentiyle başlayan bu alışkanlıklardan ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı korumak zorundayız. Eğer çocuklarımızı bu zararlı alışkanlıklardan korumayı başaramazsak ülkemizin geleceğini de sağlıklı bir şekilde inşa edemeyiz” diye konuştu.

“ZARARLI ALIŞKANLIKLARIN ÖNÜNE EĞİTİMLE GEÇEBİLİRİZ”

Çocukların birbirlerinden etkilenerek özentiyle başladıkları zararlı alışkanlıkların iyi bir eğitimle önüne geçilebileceğini söyleyen Esmeray, “Küçük yaşlardaki eğitim çok önemli. Çünkü, çocuğun küçük yaşlarda kafasına girenler hayatı boyunca ona yol gösterici oluyor. Zaten kişilikleri oturduktan sonra her şeyin ayrımını yapabiliyorlar. Onun için öncelikli olarak onlara küçük yaşlardan itibaren nelerin zararlı, nelerin yararlı olduğunu öğretmeliyiz. Zararlı ve yararlı şeylerin ne olduğunu bilmeliler ki zararlı şeylere yönlendiren tekliflerden kendilerini koruyabilsinler” ifadelerini kullandı.

“AİLE EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ”

Çocuklara okulda verilen eğitim kadar aile içerisinde verilen eğitimin de çok önemli olduğunu vurgulayan Esmeray, “Çocuğun eğitimi esasen aile içerisinde başlıyor. Aile içerisinde verilen eğitimde onlara zararlı alışkanlıklardan nasıl korunmaları gerektiğini iyi öğretebilirsek, dış tehlikelere karşı o kadar korumuş oluruz. Zararlı alışkanlıklar edinmiş kişilere özenmelerini böylece önleyebiliriz” dedi.

“GÜZEL ALIŞKANLIKLARLA MEŞGUL ETMELİYİZ”

Çocukların zararlı alışkanlıklardan korunması için kültür, sanat ve spor gibi alışkanlıklara yönlendirilmesi gerektiğini de kaydeden Esmeray, “Çocuklarımızı korumak için kültür, sanat ve spor gibi aktiviteler de çok önemli. Onları iyi bir eğitimin yanında sürekli olarak böyle güzel alışkanlıklarla meşgul etmeliyiz. Böylece zararlı alışkanlıklara yönelmelerinin önüne geçmeliyiz” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 1175 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim