Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2307.771
    %1.40
  • Dolar
    32.3049
    %0.25
  • Euro
    35.0354
    %-0.08
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocukların Trafik Park heyecanı
27 Eylül 2018 Perşembe 15:49

Çocukların Trafik Park heyecanı

Vali Hüsnü Tuğlu İlkokulu öğrencileri, Muratpaşa Belediyesi’nin Fener Mahallesi’ndeki trafik parkında, uygulamalı temel trafik eğitimi aldı.

 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da katıldığı eğitimde, çocuklar hem eğlendi hem de temel trafik kurallarını öğrendi.  Trafikte karşıdan karşıya geçme, trafik ışıklarındaki renklerin ne anlama geldiğini öğrenen minik öğrenciler, öğrendikleri bilgileri akülü araçlarla uygulama şansı buldu.

“AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, trafik parkındaki temel trafik eğitimi hakkında görüşlerini dile getirdi.  İlkokul çağındaki öğrencilerle bir araya gelmenin çok keyifli olduğunu aktaran Uysal; en sağlıklı öğrenme biçiminin, çocuk çağlarında alınan öğrenme biçimi olduğunu vurguladı.  Öğrencilerin trafik kurallarını büyük bir dikkatle dinlediklerini anlatan başkan Ümit Uysal, “En sağlam öğrenme, çocukken olan öğrenmedir. Aslında en önemli bilgiler, çocukken öğrenilecek temel bilgilerdir.  Ağaç yaş iken eğilir atasözünde olduğu gibi, çocuklara ömür boyu riayet edecekleri basit kuralları çocukken öğrettiğiniz zaman, kalıcı sonuç doğuruyor, kuşaklar boyu devam eden bir temel bilgiye dönüşüyor.  Herkes trafik kurallarını bilir ama onu vaktiyle alışkanlığa dönüştürmediği için, erken yaşlarda öğrenmediği için uyma oranı daha düşük olur ileri yaşlarda öğrenilen kurallara. Bizim yapmaya çalıştığımız şey budur” diye konuştu.

1-004.jpeg

“10 BİNLERCE ÇOCUĞA TEMEL TRAFİK EĞİTİMİ VERDİK”

Muratpaşa Belediyesi olarak on binlerce çocuğa temel trafik eğitimi verdiklerini de söyleyen Başkan Ümit Uysal, “Bugüne kadar on binlerce çocuğumuza belediye olarak temel trafik eğitimi verdik. Bu çalışmalarımızı Emniyetimiz ile işbirliği içerisinde yaptık. Katkı sağlayan tüm polis ekiplerimize de, sağladıkları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Temel trafik eğitiminin çok faydalı bir iş olduğu kanaatindeyim. Çocuklar açık havada öğreniyorlar. Direkt trafik parkında yaşayarak ve görerek öğreniyorlar.  Bu durumdan oldukça memnunuz. Muratpaşa Belediyemizin ilçe de iki tane trafik parkı var.  Diğerini de ihtiyaca göre açıyoruz. Çocukların organize edilmesi, getirilip götürülmesi, okullarla işbirliği ile olabiliyor. Bir organizasyon gerektiriyor. Orada ihtiyaç duyulduğu şekilde hareket ediyoruz ve parkımızın genelde bir tanesi yeterli oluyor.  İhtiyaç olursa ikincisini de açıyoruz” ifadelerini kullandı.

3-003.jpeg

2-002.jpeg

“AÇIK HAVADA ÖĞRENME ARZUSU YÜKSELİYOR”

Çocukların açık havada aldıkları eğitimden çok mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Ümit Uysal,  ilkokul öğrencilerinin açık havadaki öğrenme azminin kendisini çok etkilediğini söyledi. Uysal; “Benim en çok etkilendiğim şey her zaman şudur; açık havada çocukların öğrenme arzusu nasıl yükseliyor bir bilsen. Keşke bütün eğitim sistemimiz iyi havalarda ve açık havalarda olsa. Çocuğun kendi enerjisi bastırılmadan, açık havada, ortamdaki öğrenme açlığı beni çok etkiliyor. Çocuğun enerjisi cıvıl cıvıl ve çok coşkulu oluyor. Çocuk eğlenerek öğreniyor. O beni her zaman çok etkiliyor. Her örneğe ailesinden verdiği bir örnekle karşılık veriyor. Bazen çıkıp yürümeye başlıyor.  Tam çocukça, muhteşem. Kendisi akıl yürütüyor, öğrenmeden de bize söylüyor”  dedi.  Eğitim sonunda çocuklara sertifika verildi.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

Bu haber toplam 26496 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim