Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.062
    %0.52
  • Dolar
    32.585
    %0.10
  • Euro
    34.7887
    %0.08

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

COVİD ve Eczacılar

28 Kasım 2020 Cumartesi 06:39
Tüm dünyayı kasıp kavuran corono virüsü dünyada ekonomik tehditleri de içermektedir. Covid 19 çıktığından ve pandemi ilan edildikten sonra sağlık çalışanları en riskli gruplar arasında yer alıyor. Gerçekten de sağlık çalışanları hayatı pahasına çalışıyor. Ama bu grubun içerisinde unutulan bir grup var. Eczacılar da aslında bu grubun içerisinde ama nedense biraz unutulan kısımda.
  
   Eczacı ve eczane çalışanları da aslında hasta ile temas halindeler. Onlarında can güvenlikleri tehlikededir. Üstelik ne olursa olsun onlar açmak zorunda mekanlarını. Ama müşteri olarak bazı yerler haricinde çoğu çok da fazla müşteri gelmiyor. Sağlık Bakanlığı devam reçetesi ile bir nebze eczanelerin sorunlarına çare oluyor. Ama muayene ücretini bile tahsil ettirilen eczacılar için de ek önlemler gelmelidir.
 
  Bu arada dükkanları açık olduğu için bazı ekonomik paketlerden de yararlanamaktadır. Örneğin ekonomik paketlerde yer alan desteklerden faydalanamıyor ama dükkan sahipleri dahil olmak üzere (dükkan sahipleri belediye sahibi olsa bile) kiralarında artış oluyor ama geciktirme olmuyor. Her halükarda onlar kirasını ödemek zorundadır. Oysa bu pandemi döneminde esnafları zorlayan detaylardan birisi de yüksek kiralardır. Bu tüm esnafın sorunları arasında yer alıyor.  Çalışanlarının bile sağlık anlamında koruma kapsamına alınması gereken eczacılar içinde bakanlık bir çalışmada bulunmalıdır. 
 
Bu arada Antalya İl Sağlık müdürlüğüne ulaşarak böbrek hastası olan dayım için ricada bulundum. Evde sağlık hizmetleri alınması gerekiyor. Dayımın kronik rahatsızlıkları var. Şeker-by-pass-tansiyon ve böbrek yetmezliği hastalıkları ile mücadele ediyor. Sağolsun İl Sağlık müdür Yardımcısı Birgül Hanım ilgisine teşekkür ediyorum. Döşemealtı Camili mahallesinde yaşayan dayımın ziyaretine gelen sağlık ekibine teşekkürler. Hastanın ayağında oluşan yara içinde pansuman yapılması gerekiyor demişler. Belki pansuman evde sağlık hizmetleri içinde dahil değildir. Onu bilmiyorum ama kan tahlili için kan alınmış. Bundan sonra takip edeceklerini söylediler.
Bu yazı toplam 1139 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim