Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Çözüme odaklanmalıyız…

05 Ekim 2020 Pazartesi 13:09

 

            Yaşadığımız pandemi sürecinde Antalya’nın kronikleşmiş sorunlarını öteleme ya da sorunlarını çözme konusunda ileri bir tarihe bırakma gibi bir şansımız yok.

            Bu noktadan hareketle turizmden tarıma, hayvancılıktan, balıkçılığa, ticarete ve sanayiye kadar her alanda yeni projeler geliştirmeliyiz.

            Elbette ki bunu yaparken doğayı koruma, hatta geliştirme gibi çok önemli bir sorumluluğumuz var.

            Tarım alanlarının yok olmasını izlerken, tarımın gelişmesi ve kalkındırılması adına sorumluluk almaktan kaçan bir anlayışla Antalya’nın tarımsal kalkınmasını bekleyemeyiz…

            Antalya’daki STK’ların daha somut çalışmalar ve projelerin içerisinde olması artık kaçınılmaz bir gerçek…

            Yeşil doku tahribatının doruk noktaya ulaştığı, tarım alanlarının daraltılarak betonlaşma yarışının gözlemlendiği Antalya’nın imajı zedelenirken, maalesef bu olaya meslek odalarının da kayıtsız kalması düşündürücü…

            Son 30 yılda ciddi biçimde doğal doku tahribatının yaşandığı Antalya; betonlaşma yarışı ile birlikte doğal güzelliklerinden birer birer uzaklaşırken kent merkezi adeta beton yığınına döndü.

            Kent planlamasının olmadığı, çarpık yapılaşmanın en “çarpıcı” örneklerinin gözlemlendiği Antalya; tarım alanlarını bir bir kaybederken, geleceğe dönük şehir planlamasındaki yanlışlıklar nedeniyle adeta betondan bir şehir haline döndü.

           

            Yeni konut alanlarına ihtiyaç yokken, sürekli olarak doğal doku tahribatının yaşandığı turizm kentinde, turizmi canlandıracak temel faktörler hızla yok olurken, tarım alanları da betonlaşma tehditi ile karşı karşıya.

            Antalya’nın özellikle son 30 yılda ciddi biçimde yaşamsal değerlerinden uzaklaşması vatandaşları tedirgin ederken, betonlaşma yarışının nereye varacağı merak ediliyor.

            Turizmin lokomotifi olan ve ülkemize her yıl milyarlarca dolar gelir kazandıran Antalya’nın “Beton şehir” haline gelmesi en çok turizm sektörünü olumsuz etkilerken, ekolojik dengenin sekteye uğradığı, su kaynaklarının hızla tükendiği, tarımın S.O.S verdiği bu şehirde Antalyalılar gelecek adına kaygılı.

            Bu şehir artık doğal dokudan hızla uzaklaşıyor…

            Bu açık ve net…

Bu yazı toplam 568 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim