Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2472.344
    %-0.47
  • Dolar
    32.4655
    %0.18
  • Euro
    34.5576
    %0.12

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Cumhurbaşkanı’nı sevmek…

20 Mart 2018 Salı 00:01
 
   Türkiye’de ben ve benim gibi niceleri var ki, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “ Bazen severiz bazen de eleştiririz. 
  Neden sevilmez:
  Atatürk gibi Dünyaca takdir edilen bir Türk lideri ve onun en yakın silah arkadaşına “İki Ayyaş” dediği için.
“Başına gökten taş düşse” CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ attı diye eleştirdiği  için. “Siyaseten olur demeyin sakın. “Olur’da bu kadar olmaz” başardığı içim.
 CHP Genel Başkanına her fırsatta “Ey Kılıçdaroğlu söyle bakalım senin Meşrebin ve Mezhebin nedir?” diye dinsel ve ırksal ayrımcılık yaptığı ve demokrasi anlayışı dışında, çağımızın çok gerilerinde kalan bir taktik olduğu için.
Anayasaya göre tarafsız olması gerek Türkiye Cumhurbaşkanı taraflılığı seçerek AKP’nin Genel Başkanı olduğu için.
Adalet mekanizmasına müdahale edildiği söylentisi, adalete olan güvenin sarsılmasına yol açarken mahkeme kararları tartışılır hale geldiği için.
    Gazeteler, Televizyonlar, yazarlar, üniversiteler, sosyal medya, velhasıl aklınıza gelen ne kadar düşünen, yazan, çizen kim veya kimler varsa hepsi korku ve endişe içinde yazmak istediklerini yazamadıkları için, demek istediklerini diyemedikleri için. 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında sen, ben, o veya onlar bunlar biz ve ya siz gibi anlamsız ve gereksiz yere halk arasında kutuplaşmaya ve ötekileştirilmeye göz yumduğu için.  
 
Neden sevilir: 
Türkiye’nin, son dönemde gelmiş geçmiş liderleri içinde en iyi hatiplerindendir.
Haksız olduğu bir mevzuyu öyle güzel anlatıyor ki; inanmasan dahi bile, insanın inanası geliyor. 
Orta Asya Müslümanlarının istediği ve beklediği karaman tiplemesine uygun bir profil çizen, Sadece “Belinde Kılıç’ı, Elinde kalkanı eksik.”
   Gök Kubbe altında yaşayan, haksızlıklara uğramış masum Müslümanların umudu olmuş, mahşere çeyrek kalmış “Mehdi sahibi zaman, elinde terazi, günahkârların cezasını, sevap işleyenlerin tarafı olmuş adalet dağıtıyor sanki?.
   Sözde Müslüman, özde cahil ve softa olan birçok kişi ve dini kendi ipoteğinde sanan dinci ve kinci vakıflar Müslümanlığı “Bacak arsına sıkıştırmış” kendini bilmez, örümcek beyinli, zekâ özürlülere gerekli dersi vererek Müslümanlığı kurtaran lider görümüne büründüğü için. Ayrıca asli görevini unutan, Diyanet kurumuna iş başına dediği için.
  Atatürk sonrası, ABD ve AB’ye ilk defa posta koyan, gerektiğinde elini sallayarak tehdit eden, “Bir bardak suda fırtına yaratan”, acayip hoşlandığımız hatta özlediğimiz bir kişilik.
“Savaş mecbur kalmadıkça cinayettir” diyen Atatürk’ün sözünü de dikkate alarak, ilk defa kendi öz kaynağımızla yaptırdığımız savunma silahlarını ve bunları yapan mühendislerimize gurur duyduğumuz için.
Dış mihraklara karşı yurdumuzu korumak ve savunmak için harp sanayisini savunma amacıyla yatırım yaparak bir ilki gerçekleştirdiği için.
. “Nuh dedi mi Peygamber, demeyen, haksız da olsa asla tükürdüğünü yalamayan” Asya yürekli sert ve mert adam için. 
Binali EFE
Bu yazı toplam 4736 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim