Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2507.469
    %0.95
  • Dolar
    32.5758
    %0.13
  • Euro
    34.7748
    %0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı davası
17 Ekim 2017 Salı 19:38

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı davası

FETÖ'nün Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki faaliyetlerine ilişkin görülen davanın 6'ıncı celsesi, sanık savunmalarıyla devam etti.

FETÖ'nün Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki faaliyetlerine ilişkin görülen davanın 6'ıncı celsesi, sanık savunmalarıyla devam etti. Sanık eski Uzman Çavuş Ali Köse, darbe girişimi sırasında gittiği Genelkurmay Başkanlığı'nda olaylar sırasında donup kaldığını belirterek, "Korkudan ağlamaya başladım. Tatbikat için getirildiğimiz Genelkurmay Başkanlığı'nda ateşin ortasında kaldık" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki faaliyetlerine ilişkin aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Başyaveri Albay Ali Yazıcı ve eski Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış'ın da yer aldığı 279'u tutuklu 534 sanığın yargılandığı dava ikinci haftasında devam etti. Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müşteki ve taraf avukatları ve çok sayıda TRT çalışanı katıldı. Duruşmada anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Cumhurbaşkanına suikast, askeri komutanlıkların gaspı ve silahlı terör örgütü üyesi olmak gibi suçlardan yargılanan sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.

Duruşmanın öğleden sonraki kısmında savunma yapan sanıklardan eski Uzman Çavuş Ali Köse, Fedakar Akça'nın kendilerini hızlı bir şekilde araçlara bindirdiğini, Osman Küçük'ün kendisine hangi mangada görev yapacağını söylediğini iddia ederek, "Alaydan çıkış yaptık. Fedakar Akça bize "şarjör tak" emrini verdi. Saat 24.00 gibi Genelkurmay Başkanlığı'ndan içeri girdik, anormal bir durum görmedim. Sonrasında gece saat 02.00 civarında vatandaşlar sloganlar atmaya başladı, uçaklar da alçak mesafeden geçmeye başladı. Bize DEAŞ saldırısı denildi ama gerçekten öyle olup olmadığını düşünmeye başladım. O sırada vatandaşlar da bize tepki göstermeye başladı, taş attılar. Genelkurmay'ın içinden safari kıyafetli birileri çıkıyordu ve topluluğa doğru ateş ediyorlardı, ateş ettikleri gibi bir de herkese "vurun kırın" diye bağırıyorlardı. Ben dondum kaldım ve korkudan ağlamaya başladım. Tatbikat için getirildiğimiz Genelkurmay Başkanlığı'nda ateşin ortasında kaldık" dedi.

Sanığın savunmasının ardından çapraz sorgusu yapılarak, avukat beyanı alındı. Devam eden duruşmada savunma yapan bir diğer sanık eski Uzman Çavuş Murat Kolay ise, "Bana polise ve vatandaşa ateş etmem söylenildi ama ben verilen bu kanunsuz emri yerine getirmedim" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 834 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim