Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.105
    %0.79
  • Dolar
    32.3778
    %0.18
  • Euro
    35.0091
    %-0.18

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

29 Ekim 2020 Perşembe 05:48

Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan Türkiye Cumhuriyeti için kuruluş yıl dönümü de olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Başkenti işgal edildiği gün "Geldikleri gibi giderler'" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs da Samsun da başlayan yolculuğu Türk halkının da bağımsızlık yolculuğu oldu. Erzurum da kongrede hazırlıklar devam ederken yaşadıklarını paylaşım yapmak istiyorum. Erzurum da kendisine suikast girişimi hazırlıkları yapılıyor. 2 gün boyunca takip ediliyor. Suikastçi çok şükür yakalanıyor. Erzurum Kongresi sonrası Sivas da tüm ülke için bir kongre düzenliyor. Sivas Kongresi esnasında ufak tefek bir kadın yolunu kesiyor. "Paşam kadın isek savaşamaz mı zannediyorsun" Mustafa Kemal şaşırıyor ve bu yiğit kadının adını soruyor. O kısa boylu kara kuru zayıf kadın "Fatma" deyince Gazi Mustafa Kemal "keşke herkes senin kadar cesur olsa ey Kara Fatma" diyor.
 Sivas da iken o karşısına çıkan yiğit Türk Kadını Kara Fatma atış eğitimine katılıyor. Bozuk parayı vuran Kara Fatma Gazi Mustafa Kemal tarafından takdir ediyor.
 Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne Kara Fatma'yı ne diğer kadınları unutuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkı veriyor. Dünyada bir ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti kadınlara bu hakkı veriyor. Sadece o mu miras hukuku düzenlemesi ile eşit şekilde haklara sahip oluyor. Ayrıca eğitim öğretim sistemi düzenlemesi ile kadınlar okuma yazma oranı arttırıyor. İşte bu yüzden her Cumhuriyet kadının başarısı ile bu Cumhuriyeti kutluyoruz.

Cumhuriyet eğitim öğretim sisteminde yaptığı değişiklikler ile Türkiye nin herhangi bir köyünde doğan bir kadın veya erkeğin en üst makamların da seçilme ve temsil etme fırsatını vermektedir. Cumhuriyet seçilmiş aile lerin aristokrat yönetimi değil köydeki Mehmet emmiye kasabadaki ayşe bacıya fırsatlar sunması bakımından değildir. Cumhuriyet ve demokrasi  kendisini beğenmeyenlere bile yönetimi eleştirme özgürlüğünün tanınmasıdır. Fikir özgürlüğü imkanı veren rejim demokratik Cumhuriyet yönetim anlayışıdır.
 Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkesin fikri hür vicdanı hür olabilmesi için nimettir. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşu kutlu olsun

Bu yazı toplam 2022 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim