Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Cumhuriyete sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuz”
28 Ekim 2020 Çarşamba 15:40

“Cumhuriyete sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuz”

Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yılı nedeniyle düzenlenen törende üyeler adına Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Türk Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Cumhuriyete sahip çıkmak, Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda hareke

Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yılı nedeniyle düzenlenen törende üyeler adına Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Türk Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Cumhuriyete sahip çıkmak, Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda hareket etmek, kurtuluş mücadelesini unutmamak en büyük sorumluluğumuz. Çocuklarımıza ve gençlerimize bırakabileceğimiz en değerli mirasta budur” dedi.

 

Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törende, Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin ardından meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları çelenk sunumu yaptı. Türk Eğitim-Sen Akdeniz Üniversitesi Temsilcisi Sibel Ergüler, Yönetim Kurulu Üyeleri Filiz Karakoyunlu ve Pınar Burcu Dündar ile birlikte sendika üyeleri adına çelenk sunumunu gerçekleştiren Türk Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, Cumhuriyetin önemine vurgu yaptı.

 

“EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ”

Gençlere bırakılabilecek en değerli mirasın Cumhuriyete sahip çıkmak ve Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda hareket etmek olduğunu ifade eden Öztürk, “Cumhuriyete sahip çıkmak, Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda hareket etmek, kurtuluş mücadelesini unutmamak, şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş topraklarımızı korumak, millet olarak bir ve beraber olmak, ülkemizin bekasına kast edenlere ortak duruş sergilemek en önemli sorumluluğumuzdur. Çocuklarımıza, gençlerimize bırakabileceğimiz en değerli miras da işte budur” dedi.

9818ca12-b3cc-4e20-967a-0df1eb517dc6.jpg

“HAİNLER GEÇMİŞTE VARDI GELECEKTE DE OLACAKTIR”

“Cumhuriyete yönelik saldırılar, tarihten bihaber zır cahillerin, ülkemizi zayıflatmaya, milletimizin huzurunu dinamitlemeye çalışanların, Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, öğretilerini, ilke ve inkılaplarını toplum nezdinde değersizleştirmeye yönelik sözlerinde ya da her türden terör örgütünün, teröre destek veren ve Türk düşmanlığı yapan ülkeleri de yanına alarak yaptığı lobi faaliyetleri ve saldırılarıyla kendini göstermekte” diyen Öztürk, “Hafızalarımızda taze tutmamız gereken husus şudur. Hainler Cumhuriyet kurulmadan önce de vardı, kurulduktan hemen sonra da var oldu. Bugün de var, yarın da var olacaktır. Önemli olan bu topraklara kök salmış binlerce yıllık Türk devlet geleneğinin devamı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve yaşatan iradenin çok güçlü olmasıdır. Bu irade çok güçlüdür” diye konuştu.

 

“MİNNET VE DUALARLA ANIYORUZ”

Türk milletinin huzuru için canlarını veren şehitlere rahmet dileyen Öztürk, “Türk milleti huzur ve barış içinde yaşasın diye hayatlarını bir saniye bile düşünmeden feda eden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Türk Eğitim-Sen Antalya olarak Cumhuriyetimizin 97’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet çocukları olarak bu toprakların vatan yapılmasında, Cumhuriyetin kurulmasında, özgür, modern bir ülkenin inşasında büyük emek veren, çağdaş değerleri kılavuz yapan başta Ulu Önder Atatürk, yol arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, onları minnet ve dualarla anıyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 2857 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim