Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2508.406
    %0.98
  • Dolar
    32.5788
    %0.12
  • Euro
    34.7848
    %0.14

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Daire çok, alan yok!

15 Temmuz 2019 Pazartesi 02:17
Bugünlerde hangi emlakçıyla konuşsam, ya da inşaat sektörünün içerinde bir işle uğraşan kişiye konuşsam; bir dokun bin ah işit!
Özellikle geçen Ağustos ayında patlak veren ekonomik sıkıntıların uzantısında dövizdeki artışa bağlı olarak inşaat maliyetleri ciddi biçimde artarken, bu dalgalanmadan payını alan konu ise gayrimenkul sektörü oldu.
Daha çok konut satışlarında ciddi bir düşüş başlarken, doğal olarak inşaat sektörü bu durumdan olumsuz etkilendi.
Etkilenmeye de devam ediyor.
Sadece Antalya merkezde değil; ilçelerde de emlak sektöründe ciddi bir sıkıntı var.
   Örneğin, Antalya’ya 65 kilometre uzaklıktaki Korkuteli ilçesi, Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tatilcilerin gözdesi haline gelirken, emlak piyasası ise eski yıllarını arıyor…
Yayla turizminin gelişen ilçelerinden birisi olan Korkuteli, Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tatilcilerin ve yazlıkçıların mekanı olmaya devam ederken, eski yılların aksine bu kez emlak piyasası en sıkıntılı dönemlerini yaşıyor.
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle birlikte yazlıkçıların yeniden gözdesi haline gelen Korkuteli’de yeni bitmiş daireler alıcı bulmakta zorlanıyor. Yani, pek çok yeni bitmiş daire bulunmasına karşın, alıcı yok.
Antalya’ya 65 kilometre uzaklıkta olan, serin ve rutubetsiz havasıyla emeklilerin ve tatilcilerin gözde mekanlarından birisi olan Korkuteli’de emlak piyasasında adeta yaprak kımıldamazken, ilçede emlakçılık yapan işletme sahipleri son yılların en durgun dönemini yaşadıklarını belirtiyorlar.
  Antalya'ya yakın olması nedeniyle yayla turizminin önemli merkezi olan ilçede yazlık ev bulmanın zorlaştığını belirten emlakçılar, Temmuz ayına rağmen satışların olmamasından oldukça dertliler.
   Gereğinden fazla konut yaratmak ve yüksek fiyatlar nedeniyle sıfır binalar boş duruyor. İlçe merkezinde nereye baksanız satılık daire tabelası var.  Antalya’nın nemli havasından bunalan insanların yanı sıra, yurdun dört bir yanından yatırım amaçlı insanlar tercihini Korkuteli’den yana kullanıyorlardı. Ancak son 1 yıldır bu durum değişti. Yatırımcılar birikimlerini döviz ya da Türk lirasına yatırım yaparak değerlendiriyor. Bu da emlak piyasasını ciddi biçimde zora sokuyor.
Korkuteli ve Elmalı’da durum böyleyken, diğer ilçelerde farklı değil.
Banka faizlerinin yüksek oluşu, konut ve ihtiyaç kredisi oranlarını yüksek oluşu da satışları olumsuz etkilemiş durumda.
Böylesi bir tabloda gayrimenkul sektöründen tarım, ticaret, turizm ve hayvancılığa kadar her alanda yeniden yapılanmaya ve üretim ekonomisine odaklanılmaya gereksinim var…
Bu yazı toplam 415 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim