Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Değerler bir bir gidiyor

19 Temmuz 2017 Çarşamba 07:29

 Önceki gün bizi çok üzen bir vefat haberiyle sarsıldık. İstanbul'dan yayın yapan ulusal televizyon kanalı Kanal t'nin sahibi İdris Keskinci,  sabaha karşı geçirdiği kalp krizi ile hayatını kaybetti.  İstanbul'un saygın işadamlarından olan Keskinci'nin vefat haberi kuşkusuz herkesi şaşkına çevirdi.  Vatanına ve milletine bağlı, ülkenin değerlerine sahip çıkan İdris Keskinci, İstanbul esnafının da en sevilen yüzlerindendi. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Hayat pamuk ipliğine bağlı.  Ne olduğumuz belli olsa da,  ne olacağımız belli değil. Bu sebeple 3 günlük dünya uğruna aptalca işler yapmamak lazım. Kalp kırmamak, gönül almayı bilmek ve dünyanın bizim üzerimize tapulu olmadığını anlamak lazım.  Ama ne yazık ki insanoğlu çok farklı bir fıtrata sahip. Öyle ki; Allah bile insanın ne olduğunu çarpıcı ifadelerle bize anlatıyor. Hem yaratılanların en üstünü olabileceğimizi hem de hayvandan daha da aşağı olabileceğimizi söylüyor. 

Yetmiyor, kendi yarattığı ve şekilde verdiği varlığa yaşamı boyunca öğüt veriyor. Böylesine keskin yükseliş ve alçalış, insanın ne kadar ilginç bir varlık olduğunun göstergesi olsa gerek.

Bize ait olmayan ve kiracısı olduğumuz dünyayı sahiplenmeye kalkanları gördükçe, hem şaşırıyor hem de onlar için Allah'a dua ediyorum. Kibir ve haset duvarına çivilenerek,  başkasının kötülüğü ile besleniyor olmak  kadar dünyada acı ve dibe çökmüşlük yoktur sanırım.

KEŞKE YAĞMUR BURAYA DA YAĞSA

Dün sabah saatlerinde İstanbul'da başlayan aşırı yağışlar kenti felç etti. Pek çok noktada su baskınları yaşandı.  Antalya'da sıcak ve nem oranı oldukça yüksek. Durduğumuz yerde nemden bunalır hale geldik. Sabah akşam maruz kaldığımız klima havası ise şeklimizi ve şemalimizi değiştirmiş durumda.  İstanbul'da yağan yağmur kadar olmasa da, keşke biraz buraya da yağmur yağsa da bu bunaltıcı nem yerini serin havalara bıraksa.    

MEİZU PRO 7 RESMİ TANITIM TARİHİ AÇIKLANDI!

Çin'in en çok kullanılan akıllı telefonu Meizu, yeni amiral gemisinin resmi tanıtım tarihini açıkladı. Meizu Pro 7  adı ile çok yakında satışa çıkacak.  26 Temmuz'da düzenlenecek tanıtım toplantısıyla piyasada yerini alacak Meizu Pro 7,  özellik bakımından da oldukça iyi bir telefon gibi görünüyor. Pro 7 ve Pro 7 Plus modelleriyle karşımıza çıkacak olan yeni telefonda iki farklı işlemci seçeneği bulacak. Meizu Pro 7'de 10 çekirdekli MediaTek Helio X30 işlemcisi ve 6 GB RAM; Pro 7 Plus'ta ise Helio X30 kadar iddialı Kirin 960 işlemcisine yer verilecek. 5.7 inç 4K bir ekrana sahip olacak telefonun depolama alanı ise 128 GB. 12 ve 16 megapiksellik bir çift arka kamerayı da bünyesinde bulunduran telefon şimdiden akıllı telefon kullanıcılarının ilgisini çekmiş durumda.

 

Bu yazı toplam 781 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim