Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Değişim ve Ömer İşlek…

13 Ocak 2020 Pazartesi 00:49
Antalya’ya 60 km. mesafedeki Korkuteli’de özellikle yeni belediye başkanı Ömer Niyazi İşlek kısa sürede damgasını vurmaya başladı.
 
Artık sadece Yaz aylarında değil tüm yıl boyunca ilgi odağı haline gelen, iklimi ve havasıyla ziyaretçilerin akınına uğrayan Korkuteli’de artık yerel belediyecilik anlamında değişim kendini hissettirmeye başladı.
Danışmanlık tecrübesini belediye başkanlığı görevi ile pekiştiren Ömer Niyazi İşek’in daveti üzerine geçtiğimiz hafta kalabalık bir gazeteci topluluğuyla yatırımları yerinde görmek üzere Korkuteli’ye gittik.
Makam odası kavramını öteleyen ve sürekli sahada vatandaşla iç içe olan, personellerini teşvik eden  Niyazi İşlek; güler yüzlü ve oldukça doğal yaklaşımıyla bizleri karşıladı.
 
Daha önce Büyükşehir meclisi toplantısında ve farklı ortamlarda kendisiyle karşılaşmıştık. Ancak yatırımlarının irdelendiği toplantıda ilk gözüme çarpan olgu; hizmet etme adına yaşadığı heyecandı… Bu gözlerinde okunuyordu.
Bu ilk ayrıntı; aslında göreve seçilir seçilmez 6 gün içerisinde 10 bin metrekarelik parkı tamamlamasıyla ilk mesajı vermişti. Ardından 2 Milyon TL bütçe ile 29 günde 1071 Alparslan kapalı havuz tesisini tamamlaması; hizmet heyecanının ve ileriye dönük vizyonunun şifrelerini veriyordu.
 
‘’2020 hizmet yılımız olacak’’ derken, vizyon projelerini sıralamaya başladı Niyazi İşlek…
Korkuteli’de çocukluğumun geçtiği ve yüzdüğüm  kanalda gerçekleştirilecek Kanal Korkuteli projesi dikkat çekiciydi… 6 etap halinde gerçekleştirilecek 11 metre genişliğinde 5 bin 700 kilometre uzunluğundaki kanalda farklı farklı konseptler olacak. Baraj mevkiinde sandala binen bir ziyaretçi 6 kilometre boyunca geçmişten geleceğe adeta yolculuk yapacak. Bu projede çalışmalar start alırken, diğer önemli projeler ise sırasıyla Kapalı Hayvan Pazarı, Seyir
 
Parkı Projesi ve Kent Meydanı Projesi…
Bunların dışında sadece kadınlara hizmet verecek olan sosyal ve kültürel odaklı hizmet merkezi…
En Büyük Türk bayrağının dalgalanacağı seyir terasıyla ilklere imza atacakları söyleyen Ömer Niyazi İşlek’le konuşurken, söz konusu projelerin gerçekleştiğinde Korkuteli’nin kabuğunu kıracağını ve turizm paydasını da yakalayacağını düşündüm.
 
Korkuteli’de turizm olgusu ciddi anlamda bir eksiklik…
Bu projeler gerçekleştiğinde; yani 2 yıllık bir süreçte Korkuteli turizmde ‘’Ben de varım…’’ diyebilecek.
Genç, heyecanlı, hizmete odaklı ve olabildiğince mütevazi belediye başkanı profili ile İşlek’in bu projeleri tamamlayacağını düşünüyorum.
 
Bu projeler tamamlandığında özellikle Antalya’dan günübirlik de olsa Korkuteli’ye gidip gezmeyi düşünen, ancak sosyal donatı alanları ile çekim merkezleri yok diyerek vazgeçen  gençlerin düşüncelerinin değişeceğinden eminim.
İşlek bu proje odaklı yaklaşımıyla inanıyorum diğer ilçe belediyeleri için de örnek olacak…
Bu yazı toplam 706 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim