Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demre ve Kaş'ta 15 Temmuz etkinlikleri
16 Temmuz 2018 Pazartesi 10:18

Demre ve Kaş'ta 15 Temmuz etkinlikleri

ANTALYA'nın Demre ve Kaş ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ANTALYA'nın Demre ve Kaş ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Demre'deki etkinlikler Köşkerler Mezarlığı'ndaki şehit mezarlarının ziyaret edilmesi, şehitler için dua edilmesiyle başladı. Ardından şehitler için Yeni Cami'de mevlit okutuldu. Demre Belediyesi tarafından yemek verildi. Akşam Cumhuriyet Alanı'nda başlayan Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi. Ertuğrul Günay Caddesi ve Noel Baba Caddesi'nden geçilerek yaklaşık 3 kilometre sonra tekrar Cumhuriyet Alanı'na gelinen yürüyüşe Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Jandarma Komutan vekili Kıdemli Başçavuş Ümran Kılıç, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk bayrakları taşıdı. Cumhuriyet Alanı'nda şehitler için saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı okundu. Kuran tilaveti sonrası 15 Temmuz şiirleri okundu.

Belediye Başkanı Süleyman Topcu, "Bugün bu meydanda özgürce toplanmamızı şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bugün için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bu hain darbe girişimine karşı koyan vatanseverlere teşekkür borçluyuz" dedi.

Kaymakam Murat Uz da "İki yıl önce çok kötü bir gün yaşadık. Ben haberi aldığım zaman şaşırdım. Bu milletin parasıyla alınan silahlar, hainler tarafından bu millete doğrultulmuştu. Ardından ilçemizde gerekli tedbirleri aldık. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Cumhuriyet Meydanı'nı tıklım tıklım doldurduk. Hain darbe girişimine karşı ulus olarak dimdik karşı koyduk. Bu aziz millet 15 Temmuz 2016 tarihinde bu ülkenin sahipsiz olmadığını bir kez daha gösterdi. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Kaş'taki etkinlikler kapsamında da Şehitlere Saygı Yürüyüşü yapıldı. Törene Kaymakam Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, diğer protokol üyeleri, kamu kurumlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ilçede tertip edilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Programda konuşan Kaymakam Bilgehan Bayar, "Ülkemiz 15 Temmuz 2016'da tarihin kaydetmiş olduğu en büyük ihanet girişimlerinden biriyle karşı karşıya kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk milletinin milli iradesine karşı büyük bir darbe girişimi planlanmıştır. Türk milleti iki yıl önce bugün ülkesine ve milli iradesine kararlı şekilde sahip çıkmış, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim milletimizin kahramanca savunmasıyla engellenerek yeni bir destan daha yazılmış ve 15 Temmuz ülke tarihinde milletimizin şanlı bir zaferi olarak tarih sayfalarında yerini almıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Demre ve Kaş'ta 15 Temmuz etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 531 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim