Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demre'de Müzeler Günü Konferansı
19 Mayıs 2019 Pazar 10:58

Demre'de Müzeler Günü Konferansı

ANTALYA'nın Demre ilçesinde "Kültürel Olarak Müzeler: Geleceğin Geleneği" konferansı düzenlendi.

ANTALYA'nın Demre ilçesinde "Kültürel Olarak Müzeler: Geleceğin Geleneği" konferansı düzenlendi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü dolayısıyla Demre'de "Kültürel Olarak Müzeler: Geleceğin Geleneği" konulu konferans düzenlendi. Likya Uygarlıkları Müzesi Konferans Salonu'ndaki programa Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik konuşmacı olarak katıldı. Konferansı Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, eski Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, SP İlçe Başkanı Nuri Tural, Kaş Turizm ve Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, Demre ve Kaş belediye meclisi üyeleri, arkeologlar ve vatandaşlar izledi.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Geçmişten günümüze kültürümüzü, tarihimizi, geleneklerimizi en iyi taşıyan yerlerin müzeler olduğunu düşünüyorum. Demre birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, tarihi, doğal zenginliklerle dolu bir yer. Noel Baba, Myra, Likya Uygarlıkları Müzesi, Batık Kent, Kekova hepsi bir dünya markası. Bu markaların değerini artırmak, tanıtımını yapmak, bu markalardan alınan payı artırmak için çalışmalar yapacağız. Likya Uygarlıkları Müzesi'ni tanıtmak, daha çok ziyaretçi gelmesini sağlamak görevimiz olacak" dedi.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Nevzat Çevik, "10 yıl önce Myra Andriake kazılarına başladık. 10 yıl içinde Likya Uygarlıkları Müzesi ve Andriake Antik Kenti gün ışığına çıktı. Bugünkü konumuz Kültürel Olarak Müzeler: Geleceğin Geleneği. Gelenek çok önemli bir toplumsal kavram. İşte burada geleceğin geleneği müzelerde olacak. Geleneklerimiz, tarihin derinliklerinden geliyor. Binlerce yılda birçok geleneğimiz yok oldu. Bazıları hala canlı olarak yaşıyor. Gelenekleri yaşayan, ayakta olan toplumlar sağlam bir kale gibi ayakta duruyor. Türkiye'nin derin bir gelenek zenginliği var. Anadolu'da yaşayan, yaşanmış birlerce yıllık bir kültür var. Cumhuriyet'ten, Osmanlı'dan binlerce yıl önceye giden tarih ve gelenek zenginliği var. İşte toplum olarak ayakta duruyorsak, bu zenginlik sayesinde ayaktayız" diye konuştu.

Müzelerin yeni dünyanın en önemli toplumsal iletişim merkezleri olduğuna değinen Prof. Dr. Nevzat Çevik, şöyle dedi:

"Değişime karşı duramayız. Ama geçmişi de korumak zorundayız. Bunu da ancak müzelerde koruyabiliriz. Bu nedenle toplum olarak müzelerimizi daha çok ziyaret etmeliyiz. Bu bölgenin gelenekleri, kültürü Likya Uygarlıkları Müzesi'nde yaşıyor. Müzeler bir okuldur. Yeni kuşaklar müzelerimizi mutlaka gezmeli, tanımalı. Geleneği yaşatmak müzelerden geçiyor."

Konferansın ardından Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Prof. Dr. Nevzat Çevik'e çiçek vererek teşekkür etti. Konferansa katılanlar Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezdi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 763 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim