Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2308.099
    %1.42
  • Dolar
    32.3328
    %0.26
  • Euro
    35.0976
    %-0.02
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demre'de Turizm Festivali Düzenlendi
23 Mayıs 2019 Perşembe 12:13

Demre'de Turizm Festivali Düzenlendi

ANTALYA Rus Sanat ve Kültür Derneği tarafından, Aziz Nicolaos Günü dolayısıyla Demre'de Turizm Festivali düzenlendi.

ANTALYA Rus Sanat ve Kültür Derneği tarafından, Aziz Nicolaos Günü dolayısıyla Demre'de Turizm Festivali düzenlendi. Festival kapsamında 3 bin Rus turist Aziz Nicolaos Müzesi'ni ziyaret etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi ve TÜRSAB'ın destekleriyle Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Demre Turizm Festivali, Aziz Nicolaos Müzesi'nde düzenlenen ayinle başladı. Ayin, Aziz Nicolaos'un kemiklerinin Demre'den İtalya'nın Bari kentine kaçırılışının 932. yılı nedeniyle düzenlendi. Ayini, Rusya'dan gelen başpiskopos Georgiy Sergey yönetti. Rusya'dan gelen 5 din adamının da görev aldığı ayinde, insanlığın barışı, kardeşliği, Türkiye- Rusya dostluğu, savaşların sona ermesi için dua edildi.

Ayniden sonra, Demre Belediye Başkanı İYİ Partili Okan Kocakaya, Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, Rus din adamları, çocuklar ve bir grup Rus turist, suikast sonucu yaşamını yitiren Rusya'nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Noel Baba Meydanı'ndaki anıtına çiçek bıraktı.

Festival programı daha sonra Demre Kültür Merkezi'nde devam etti. Buradaki törene, Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer sezgin, Dernek Başkanı İrina Balcı, TÜRSAB Batı Antalya Temsilcisi Rıza Perçin, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Rus turistler ve vatandaşlar katıldı.

Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin, bölgedeki antik kentleri, slayt gösterisi ile tanıttı. Antalya'dan ve Rusya'dan gelen çocuk gösteri grupları, dans gösterisi sundu, Rus sanatçılar şarkılar söyledi.

Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı yaptığı konuşmada, "Bugün çok güzel bir gün. Tüm dünyada çok özel bir gün. Bugün Aziz Nicolaos'un günü. Biz bu özel gün için Demre'de turizm festivali yapıyoruz. Ayrıca Türkiye- Rusya İş ve Tarım Formu düzenliyoruz. Demre'yi geliştirmek istiyoruz. Katkı vermek istiyoruz. İstiyoruz ki, Demre, Aziz Nicolaos Müzesi dünya markası olsun. Demre'yi tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.

Demre Kaymakamı Murat Uz ise "Demre, tarihi ve kültürel zenginlikleri barındıran bir ilçedir. Özellikle bizim için Rus misafirlerimiz, daha fazla Demre'yi ziyaret ettikleri için bir kat daha önemlidir. Demre'de özellikle Aziz Nicolaos Müzesi, Myra Antik Kenti, Andriake ören yeri, Kekova, bizler için değil, dünya için çok önemli merkezler" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 739 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim