Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2415.004
    %-0.78
  • Dolar
    32.5587
    %0.23
  • Euro
    34.675
    %0.05
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dernekte mini defile
26 Haziran 2017 Pazartesi 10:13

Dernekte mini defile

GİRİŞİMCİ Kadınlar ve Öğrenciler Derneği üyesi genç kızlar ile yetişkin kadınlar, dernek merkezinde el emeği, göz nuru sanat çalışmalarını sergiledi,...

GİRİŞİMCİ Kadınlar ve Öğrenciler Derneği üyesi genç kızlar ile yetişkin kadınlar, dernek merkezinde el emeği, göz nuru sanat çalışmalarını sergiledi, diktikleri kışlık- yazlık kıyafetleri de üzerlerinde beğeniye sundu, mahalle sakinleri hayran kaldı.

Yeşilbahçe Mahallesi Savaş Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Girişimci Kadınlar ve Öğrenciler Derneği'nin Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde açtığı kurslarda sanayi tipi dikiş makinelerinin kullanımı, giyim, overlok, geleneksel ve modern nakış, aplike, deri kesme- işleme, örgü, ahşap boyama üç boyutlu resim ve daha birçok dalda sanat eğitimleri veriliyor.

Avrupa Birliği (AB) projelerinin de uygulandığı Girişimci Kadınlar ve Öğrenciler Derneği'nin başkanı Ferah Tat, 10 yıldan beri genç kızları, yetişkin kadınları eğitimlerle meslek sahibi yaptıklarını, üretimlerini paraya dönüştürerek aile bütçelerine katkıda bulunduklarını söyledi.

Derneğin başkan yardımcısı ve kurs öğretmeni Deniz Çayçı, yılsonu sergisinin ilkini Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde açtıklarını hatırlattı, "Yoğun istek üzerine dernek merkezinde de sanat üretimlerimizi sergiledik" dedi, dernekte sürdürülen eğitimleri şöyle özetledi:

"Derneğimizdeki sanat eğitimlerine, Antalya'nın farklı semtlerinden ilgi her geçen gün artıyor. Genç kızlarımız, yetişkin kadınlarımız önce sanayi tipi dikiş makinelerini kullanmayı öğreniyor, kendilerine, çocuklarına, yakınlarına kıyafetler dikiyor. Modern nakış tekniklerini kavrayan anneler, büyükanneler kızlarına, torunlarına çeyizler hazırlıyor, evlerinin ihtiyaçları olan yatak, masa, sehpa örtülerini, yastık kılıflarını hazırlıyor. Giysi, giysi üstü aksesuar ve ev dekorasyonu yanında üç boyutlu resim çalışmaları da yapılıyor."

FOTOĞRAFLI

Dernekte mini defile

DHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 453 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim