Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2294.737
    %0.83
  • Dolar
    32.3124
    %0.19
  • Euro
    35.0799
    %-0.10
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Derya Can, Salda Gölü'nde Dünya Rekoru Deneyecek
16 Ekim 2018 Salı 10:38

Derya Can, Salda Gölü'nde Dünya Rekoru Deneyecek

SERBEST dalış dünya rekortmeni milli sporcu Derya Can, tatlı suda sabit ağırlık kategorisinde dünya rekoru denemesini Türkiye'nin Maldivleri olarak anılan...

SERBEST dalış dünya rekortmeni milli sporcu Derya Can, tatlı suda sabit ağırlık kategorisinde dünya rekoru denemesini Türkiye'nin Maldivleri olarak anılan Burdur'daki Salda Gölü'nde deneyecek.

Son olarak Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen 2. Kaş Başka Serbest Dalış Şampiyonası'nda 2 gümüş madalya kazanan, 3. Dünya Serbest Dalış Outdoor Şampiyonası'nda 4 yeni Türkiye rekoru kıran ve Dünya Şampiyonası'nda 2 dünya beşinciliği kazanan serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Derya Can, tatlı suda dünya rekoru deneme çalışmaları yaptığını açıkladı. Daha önce bu alanda kimsenin dünya rekoru denemediğini kaydeden Derya Can, rekor denemesini Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü'nde yapacağını aktardı.

Derya Can, "Uzun süredir üzerinde ekibimle birlikte çalıştığım bir proje var. Dünyada kimsenin denemediği tatlı suda dünya rekorunu kırmak istiyorum. Bu rekorumu Türkiye'nin en derin gölü olarak bilinen, en derin noktası 196 metre olan Salda Gölü'nde denemek istiyorum. Amacım, Türkiye'nin Maldivleri olarak adlandırılan dünyadaki ender güzelliklerden biri olan Salda Gölü'ne dikkati çekmek. Yapacağım rekor denemesi ve kıracağım yeni bir dünya rekoruyla Salda Gölü'nü dünya ve Türkiye'de dalış için çekim merkezi olmasını istiyorum" dedi.

Tatlı suda yapacağı rekor denemesinin sabit ağırlık dalında olacağını vurgulayan Derya Can, "Kaç metreye dalacağımı sonra açıklayacağım. Türkiye'de ve dünyada tatlı suda derin dalış rekorunu bugüne kadar deneyen olmadı. Ekip olarak uzun süreden beri bu proje üzerinde çalışıyorduk. Eylül ayında resmi başvurumuzu yaptık. Antalya'nın Kaş ilçesinde yapılan Dünya Serbest Dalış Outdoor Şampiyonası sonrasında kamuoyuna açıklamaya karar vermiştik. Ana sponsor bulunduğu takdirde kasım ayı başlarında dünya rekoru denememizi Burdur'daki Salda Gölü'nde deneyeceğiz. Rekoru kıracağıma inanıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 258 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim