Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2239.872
    %-0.20
  • Dolar
    32.3226
    %0.06
  • Euro
    35.142
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Desob Başkanı Erbeği; “Denizli’deki Küçük Odalar Birleşmeli”
13 Ağustos 2020 Perşembe 15:38

Desob Başkanı Erbeği; “Denizli’deki Küçük Odalar Birleşmeli”

DENİZLİ (İHA) – Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mehmet Ali Erbeği, esnafa yeni bir can suyu gerektiğini belirterek; "Küçük...

DENİZLİ (İHA) – Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mehmet Ali Erbeği, esnafa yeni bir can suyu gerektiğini belirterek; "Küçük odaların birleşmesi gerekiyor" dedi.

'Metropol Gündemi" programında ekonomik gelişmeleri değerlendiren DESOB Başkanı Mehmet Ali Erbeği, pandemi sürecinin esnaflar için zor geçtiğini kaydederek; "Esnafımız zor durumda. Hükümetten destek bekliyoruz. 50 bin – 100 bin lira arasında 1 yıl ödemesiz faizsiz kredi istiyoruz. Bu esnaf için can suyu olacaktır. Aksi halde çok daha zor günler esnaf kardeşlerimizi bekliyor" dedi.

"Odalar birleşmeli"

Küçük odaların birleşmesi gerektiğine işaret eden Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Ali Erbeği "Esnaf odaları Birliği'ne bağlı küçük odalar, birbirine yakın odalar birleşmeli. Genel sekreterin maaşını bile ödeyemiyorlar. 100 kişilik oda ne yapabilir. Tamirci, kaportacı, boyacı, taksici, servisçi birleşebilir. Bazı ilçelerde 6-7 odamız var. Bunlar birleşmeli. Büyük sıkıntı var. 67 oda 40'a düşebilir. Odalar kendi ayakları üzerinde durur. Hantallıktan kurtulur" diye konuştu.

"Esnafın genel sorunu markalaşamamak"

Denizli'de esnafın genel sorununun markalaşamamak olduğuna dikkat çeken Başkan Erbeği "Yatağan Bıçağı, Yeşilyuva'nın Ayakkabısı, Serinhisar'ın Leblebisi'nin markalaşması gerekir. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Pandemiye takıldık. Yakın zamanda bununla ilgili çalışmaları hızlandıracağız. Bitmeye yüz tutmuş meslekleri geleceğe taşımak içinde çalışma yapıyoruz. Kalaycı, bakırcı aklınıza gelen birçok meslek unutulmaya yüz tutmuş durumda. Bunları buluyoruz. Mesleğin değerli olduğunu anlatıyoruz. Eğitimler verdiriyoruz. Bu mesleklerin yok olmaması için çalışacağız" diye konuştu.

Özellikle kahvecilerin kepenk kapatma noktasına geldiklerini oyun yasağının kademeli ve gereken şartlarda kurallarda kaldırılması gerektiğini kaydeden Başkan Erbeği, bankalardan sicil affı istediklerini de sözlerine ekleyerek, esnafın sicili bozulduğu için kredi çekemediğini sözlerine ekledi. Küçük esnafı bir araya getirmek istediklerini söyleyen Erbeği, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

"Denizli Büyükşehir Belediyesi ile bir çalışmamız var. Küçük esnaf siteleri kurmak istiyoruz. Hepsini aynı yerde buluşturmak istiyoruz. Hem düzen gelir. Kayıtlı olmayan çalışanlar var. Hem de kentteki görüntü kirliliği ve dağınıklık da ortadan kalkmış olur"

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1051 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim