Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2473.348
    %-0.43
  • Dolar
    32.4469
    %0.12
  • Euro
    34.5041
    %-0.04

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Despot Müslüman Erkek

04 Eylül 2019 Çarşamba 04:23

14 Asır gibi uzun bir zaman zarfında ben Müslümanım diyen, Cuma namazına kılan kişiler ömründe en az onlarca defa Kuran-ı Kerimi okumuş veya Maide suresin 32’nci ayetini hocalardan dinlemişlerdir.

“Haksız yere adam öldürmenin ve yeryüzünde fesat çıkarmanın büyük vebali vardır. Ve haksız yere adam öldüren kimse için bütün insanlığı öldürmekle eş değerde olduğunu” yazmaktadır. Her zaman savunduğumu ve defalarca yazdığımı bir daha ısrarla yazmaktan vaz geçmeyeceğim.

Bir Müslüman inanmış ve iman getirmiş olduğu dinini ana dilinden okuması, yazması ve öğrenmesi kadar tabi ve haklı ne ola bilir ki? Cumhuriyetin kuruluşuyla Kuran-ı Kerimi ana dilimiz Türkçe ’ye çevirmiş olsaydık, din görevli hocalardan dinimizi Türkçe okuyup, yazıp dinleyerek gene Türkçe dualarımızı öğrenip söylemiş olsaydık, sanıyorum dinimizin güzelliğini çok daha öğrenmiş ve çok daha iyi bir çağdaş Müslüman olmuş ola bilirdik…

Dinimizi Türkçe öğrenmiş olsaydık, belki de Fedai Baran gibi, despot ve sapık bir Müslüman hayatımızda olmaya bilirdi? Bir insan tasavvur edin ki; eski eşi Emine Bulut’u, küçük Kızı’nın gözlerinin önünde öldüren bir caninin maalesef Müslüman olması Müslümanlık adına son derece vahimdir..

Ey Diyanet neredesin? Neden bekliyorsun? Niye bir açıklama yapmıyorsun? “Müslüman kadın Müslüman erkeğe emanettir” dersin de, “kurda kuzuyu, kediye ciğeri” sen olsan, canın kadar sevdiğin biricik kızını katil ruhlu, despot alçak birine teslim eder misin? Böylesi gaddar kişiler hakkında emrinde olan 100 binlerce camilerde en azında Cuma günleri neden bir şeyler demezsin veya dedirtmezsiniz? Gerçi desende birçoğunu Arapça konuşturacağın için birçok kimsede anlayamaz ya…!

Birileri dinimizin ana dilde okutulmasının ne tür sakıncaları olduğunu, günahını, sevabını, doğru veya yanlış olduğunu anlatmış olsalardı, çalışkan, dinamik ve zeki tüm Müslümanlara, lüzumsuz hurafelerle vakit geçirme yerine daha çok bilimle, ilimle ilgilenmiş olsalardı belki bu katliamların birçoğu olmamış olurdu…


 Hıristiyan âlemi Ortaçağın karanlığında Martin Luther gibi aydın birini yetiştiriyor da, 21 asrın ilk çeyreğin de olan Müslümanlar neden halen bir filozof çıkaramadı? Veya çıkanlar bertaraf ediliyor da bizden saklıyorlar mı? Bilinmeyen bir denklem gibi? Tabi ki Müslümanların yetiştirmiş güzide din âlimleri vardır.

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk veya İhsan Eli açık gibi daha nice âlimlerimizin kıymeti bilinmiş olsaydı Müslüman, Türkiye kardeş kavgalarını bitirmiş ve çoktan çağ atlamış olacaktı! 13. yy. da yaşamış olan büyük Türk düşünürü Hacı Bektaş Veli “İlimle, bilimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” demiş. “Karanlığın düşmanı aydınlık ise, Cehaletin düşmanı İlimdir” sözünü unutmuş olan bizler ne yazık ki çağdaş eğitimden uzaklaşmış, din adına hurafelerden yakamızı kurtaramayan, bir birimizi boğazlamanın altında yatan gerçek bazıları dinimizi kendi ipoteğinde olduğunu sananlardır. 

 İnternetle büyüyen çocuklarımıza resmen adam öldürme oyunları oynatılıyor. Televizyon dizilerinin birçoğu şiddet,  kan ve intikam içeren veya bin türlü dalaverelerle ve entrikalarla dolu…

Bugün bu cinayetler işleniyorsa televizyonlardaki dizilerin, çağdaş eğitimden uzaklaşmak ve dine dayalı eğitime ağırlık vermenin payı yok mu? 2015 Yılında 414 Kadın cinayete kurban gitti. 2016 Yılında 367 Kadın hunharca öldürüldü. 2017 Yılında 387 Kadın vahşet ve dehşet içinde öldürüldüler.

2018 Yılında 391 Kadın Katledildi. 2019 Yılı son altı ayında erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı 214. Kadın katliamı, cinsel şiddet ve çocuk istismarları faillerine ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapis verilmedikçe daha çok analar, bacılar ve çocuklar katledilecek, nice ocaklar sünecek kim bilir?

 

Bu yazı toplam 1782 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim