Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.082
    %0.75
  • Dolar
    32.3623
    %0.09
  • Euro
    34.9568
    %-0.31
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Destinasyon Yönetim Merkezi kurulmalı”
21 Ekim 2019 Pazartesi 16:37

“Destinasyon Yönetim Merkezi kurulmalı”

Antalya’nın akıllı turizmde var olabilmesi için Destinasyon Yönetim Merkezi kurulması gerektiğini kaydeden Akdeniz Üniversitesi Serik İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Pınar Çelik

Antalya’nın akıllı turizmde var olabilmesi için Destinasyon Yönetim Merkezi kurulması gerektiğini kaydeden Akdeniz Üniversitesi Serik İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Pınar Çelik, “Görev, yetki ve sorumlulukların tanımlandığı bir Destinasyon Yönetim Merkezi Antalya için en öncelikli konu. Antalya’nın akıllı turizmde bizde varız diyebilmesi için öncelikli olarak Destinasyon Yönetim Merkezi’ni kurması gerekiyor” dedi.

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın akademisyenler moderatörlüğünde hazırladığı Antalya 4.0 vizyon belgesinin Turizm 4.0 bölümünün hazırlanmasına katkı veren Akdeniz Üniversitesi Serik İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Pınar Çelik, turistlerin beklentileri farklılaştığı için turizm 4.0’ın ortaya çıktığını söyledi. “X kuşağından farklı olarak Y ve Z kuşağı hayatında artık teknoloji istiyor” diyen Çelik, “Operatör bağımlısı olmaktan çıkıp, operatör bağımlılığını yüzde 60’lara indirmeyi hedefliyoruz. Bunu da ancak turistlere teknoloji sunarak, teknolojinin içerisine entegre ederek sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı. Turizm 4.0 için Antalya’da yapılması gerekenlere dikkat çeken Çelik, öncelikli olarak Destinasyon Yönetim Merkezi kurulması gerektiğinin altını çizdi.

 

“AKILLI UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ”

Dünyanın birçok yerindeki destinasyonlarda kullanılan akıllı uygulamaların Antalya’da da kullanılması gerektiğini vurgulayan Çelik, “Antalya turizmi için akıllı uygulamaları hayata geçirmek zorunlu hale geldi. Akıllı turizmin yapısına baktığımızda, yapay zeka, internet bağlantılı şeyler, bulut bilişimle birlikte bir veri merkezi kurulması ve bu veri merkezinden de tüm paydaşların faydalandığı bir yapıyı görüyoruz. Buradaki istatistiklerden turizm stratejileri belirlenebiliyor. Turistler veri merkezine isteklerini gönderip beklentilerini karşılayabiliyor. Bireysel hizmet talep eden, kendini daha özel hissetmek isteyen turist grubuyla karşı karşıyayız. Doğanın korunması, taşıma kapasitesinin artırılması gibi birtakım unsurlar da yine akıllı turizmin yapısı içerisinde karşımıza çıkıyor” dedi.

 

“YOLUN BAŞINDAYIZ”

Akıllı turizmle ilgili bugüne kadar Antalya’da hayata geçen uygulamalara dikkat çeken Çelik, “Destinasyonun 6 tane bileşeni var. Akıllı turizm kavramı içerisinde de bu bileşenlerin akıllı hale getirilmesi gerekiyor. Çekiciliğin akıllı çekicilik, olanakların akıllı olanak haline getirilmesi gibi. Bugüne kadar Antalya’da yapılan çalışmalara baktığımızda Antalya havalimanı mobil uygulaması, engellilere yönelik samartsteps uygulaması, Büyükşehir Belediyesi’nin belli noktalarda ücretsiz wifi uygulamaları, belli noktalarda turistlere yönelik kiosk, bilgi verme büfelerinin bulunması var. Bunlar henüz yolun çok başında olduğumuzu gösteren uygulamalar” diye konuştu.

 

“DESTİNASYON YÖNETİM MERKEZİ KURULMALI”

Antalya’nın dünyada örnekleri olduğu gibi destinasyon yönetimi örgütüne ihtiyacı olduğunu kaydeden Çelik, “Eksik olarak karşımıza destinasyon yönetim merkezimizin olmaması çıkıyor. Destinasyon yönetim örgütü kurulması gerekiyor. Valiliğin inisiyatifinde, Büyükşehir Belediyesi öncü olmak üzere tüm belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının, sektörün tüm işlevsellerinin dahil olduğu, üniversitedeki akademisyenlerin bulunduğu, görev, yetki ve sorumlulukların tanımlandığı bir Destinasyon Yönetim Merkezi Antalya için en öncelikli konu. Antalya’nın akıllı turizmde bizde varız diyebilmesi için öncelikli olarak Destinasyon Yönetim Merkezi’ni kurması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

TURİZM 4.0 İÇİN ÖNCELİKLİ KONULAR

Turizm 4.0 için destinasyon yönetim merkezinin mutlaka olması gerektiğini vurgulayan Çelik, “Destinasyon yönetim merkezinin çok iyi bir veri yönetimi sağlaması gerekiyor. İlk yapılması gereken işlerden birisi verileri yönetmek, incelemek, analiz etmek ve bunları turistik amaçlı kullanımlara sunmak. Destinasyon yönetim örgütü kontrolünde Antalya’ya özel mobil uygulama olmalı. Destinasyon yönetim örgütünün bir web sitesinin olması gerekiyor. Çünkü, Antalya ile ilgili Antalya Tanıtım Vakfı’nın, Büyükşehir Belediyesi’nin veya diğer kuruluşların tanıtım yaptığı çok fazla web sitesi var ama tek bir çatıdan yönetilmesi, çok dilli olması gerekiyor. Web sitesinin mobil uygulamasının da olması gerekiyor. Dijital pazarlama, verilerin analiz edilmesi, NFC kullanımı artırılmalı ve sanal ortamda pazarlamanın artırılması bizim Turizm 4.0’da yapmak zorunda olduğumuz öncelikli konular” dedi.

 

“YETERLİ DİJİTALLEŞME YOK”

Antalya’da turizm konusunda yeterli dijitalleşme sağlanamadığını kaydeden Çelik, “Özellikle bireysel hareket etmek isteyen turistlerde dijital erişebilirlik yeterli seviyeye ulaşmıyor. Turistlerin dijital erişebilirlik sağlayabileceği hiçbir uygulama kullanımı yok. Mobil uygulamalarımız yetersiz. Dünyadaki örneklerinde olduğu gibi turistlerin kullanabileceği akıllı turist kartı yok” açıklamasında bulundu.

 

“ANTALYA’NIN SLOGANI OLMALI”

Antalya’nın bir sloganı olmasının turizm açısından zorunlu hale geldiğini belirten Çelik, “Akıllı turizm hatlarını turistlerin hizmetine sunmalıyız. Ücretsiz wifi konusunda Antalya çok yetersiz. Wifi ağının genişletilmesi gerekiyor. Sosyal medya kullanımı etkileşimi destinasyon örgütünün resmi sayfalarına aktarılmalı. Çevreye yönelik, çevre dostu uygulamaları, sürdürülebilirlik çalışmaları yapılmalı” şeklinde konuştu.

 

“ANTALYA’NIN MARKA DEĞERİ ARTAR”

Turizm 4.0’ın kazanımlarından da bahseden Çelik, “Öncelikle Antalya’nın marka değerini artıracak ve markalaşmayı ön plana çıkaracak. Destinasyonun akıllı yönetimini sağlamış olacağız ki bu alan kullanımı ve taşıma kapasitesi dikkate alınarak yapılacak. Yenilikleri izlememizi sağlayacak. Dünyada artık Avrupa Birliği, Avrupa Akıllı Turizm Başkenti seçiyor. Geçen sene Helsinki ve Rio Avrupa Akıllı Turizm Başkentleri seçilmişti. 2020 yılı için de yarışma devam ediyor. Yakında 2020 yılı Akıllı Turizm Başkentleri de belirlenmiş olacak. Müşteri memnuniyetiyle beraber müşteri deneyimini sağlayacak. Y ve Z kuşağı olarak adlandırdığımız kuşaklar bireysel deneyim elde etmeyi, kimseye bağlı olmadan şehri gezmeyi daha bağımsız hareket etmeyi istiyor. Bu da onların deneyimini artırıyor” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1627 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim