Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Devasa köyden kent yaratıyoruz”
14 Ekim 2017 Cumartesi 08:00

“Devasa köyden kent yaratıyoruz”

701 kilometrekarelik yüzölçümüyle Muratpaşa’nın 3 katı hizmet sahasına sahip olduklarını bildiren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, kırsaldan kentleşmeye doğru ilerlediklerine işaret ederek “Bizim devasa bir kırsal köyümüz var. Biz burada kent yara

701 kilometrekarelik yüzölçümüyle Muratpaşa’nın 3 katı hizmet sahasına sahip olduklarını bildiren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, kırsaldan kentleşmeye doğru ilerlediklerine işaret ederek “Bizim devasa bir kırsal köyümüz var. Biz burada kent yaratıyoruz” dedi.

 

Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (YÖRSİAD) geleneksel sabah kahvaltısı dün Akra Otel’de gerçekleştirildi. Yörük işadamlarının konuşmacı konuğu Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç oldu. Başkan Genç, konuşmasında ilçe hakkında bilgiler aktarırken başkanlık döneminde yapılan ve yapılacak olan hizmetlerle ilgili açıklamalar yaptı. Toplantıya YÖRSİAD üyesi işadamlarının yanı sıra ANTİAD Başkanı Musa Saraç, OSİAD Başkanı Ahmet Kasapoğlu, KKTC Antalya Temsilcisi M. Erer Korman, Genç OSD Başkanı Canan Gürkan ve YÖRKAM Müdürü Fatih Uslu katıldı.

“ANTALYA’YA DEĞER KATIYOR”

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’i kendilerinden biri gibi gördüklerini söyleyen YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, “Kendisiyle derneğimiz kurulduğundan beridir çok ciddi ilişkilerimiz var” dedi. İş yeri Döşemealtı’nda olduğu için ilçeyi evi gibi gördüğünü belirten Beken, “Yıllardır değişimi ve gelişimi yakından takip edebilme fırsatına sahibim. Son zamanlarda çok ciddi bir gelişim olmaya başladı. Bunun Antalya’nın değişimine fayda sağlayacağına inanıyorum. Sadece villaların olduğu bir alan değil, sanayiyi de içinde barındıran önemli bir bölge. Antalya’ya çok fazla değer kattığına inanıyorum” diye konuştu.

“TARİHİ, NEOLİTİK ÇAĞLARA DAYANIYOR”

Döşemealtı’nın çok eski bir yerleşkeye sahip olduğunu söyleyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise, “Tarihi, neolitik çağlara kadar dayanıyor. Karain Mağarası’nın insanlık tarihinin ilk mekanlarından biri olduğu kabul ediliyor. Döşemealtı, her döneme ev sahipliği yapmış ve müthiş bir tarihi zenginliğe sahip bir bölge” dedi.

“MURATPAŞA’NIN 3 KATI HİZMET SAHAMIZ VAR”

Döşemealtı’nın Bütünşehir Yasasıyla 4 belde belediyesinin birleştirilmesiyle merkez ilçe haline geldiğini hatırlatan Genç, alanlarının 212 kilometrekareden 701 kilometrekareye çıktığına dikkat çekti ve devasa bir yüzölçüme sahip olduklarını vurguladı. İlçeyi Muratpaşa’yla karşılaştıran Genç, “Alan olarak Muratpaşa’nın 3 katı hizmet sahamız var” ifadelerini kullandı.

“YAPILAŞMA ORANIMIZ YÜZDE 10”

“İlçe merkezinde 600 bin nüfusu öngören imarlı alanımız var” diyen Genç, şunları ifade etti:

“Şu anki noktada yapılaşma oranımız 60 bin yani yüzde 10’larda. Antalya’nın en hızlı göç alan ilçelerinden birisiyiz. Planlamamız daha çok 3 kat villa tarzı. Bu nüfus artışı hızıyla 5 yıl sonra 100 bini geçeriz diye tahmin ediyorum. Planlı sahanın tamamen dolum noktası uzun yıllar alır. Antalya’nın kurgulanacağı yaşam alanı olarak bakıyoruz. Kentin hemen hemen tüm ihtiyaçlarını karşılayacak noktada her türlü donatılara olanak sağlayan bir alana sahibiz. Mümkün olduğu kadar gelişimi daha çağdaş yaşam alanına dönüştürmek için çalışıyoruz.”

“BÜYÜKŞEHİRLE ORTAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

İlçenin şehir merkezinin giriş kapısı konumunda olduğuna dikkat çekerek Büyükşehir Belediyesi’yle ortak çalışmalar yaptıklarına işaret eden Genç, “Mesela, otogar projelendirme lokasyonunu ilçemizde planladık. Çevreyolları ilçeden dağıldığı için kent otogarının Kepez’de olması doğru bir lokasyon değil diye bunu Büyükşehir Belediyesi’yle paylaştık. Onlar da kabul etti ve otogarı Döşemealtı’na taşıyoruz. Otogarla birlikte raylı sistemin de Döşemealtı’na entegrasyonunu yatırım programına aldırtmış bulunuyoruz. Bunun dışında Hipodromun startı verildi. 2018 yılının Şubat veya Mart ayı içinde tamamlanarak açılışı yapılacak” dedi. 

“MODERN BİR KENT OLUŞTURUYORUZ”

Kırsaldan kentleşme sürecinde olduklarına işaret eden Genç, “Bizim devasa kırsal bir köyümüz var. Biz burada kent yaratıyoruz. Bunun için de çok ciddi efor harcıyoruz. Gençlik merkeziyle, hastanesiyle, kreşiyle, meydanlarıyla, camisiyle, tiyatrosuyla modern bir kent oluşturuyoruz” diye konuştu. 

“VAAT ETTİĞİMİZ PROJELERİ 2018’DE TAMAMLAMIŞ OLACAĞIZ”

Biten ve devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Genç, vaat ettikleri bütün projeleri 2018 yılında tamamlamış olacaklarını söyledi. Genç, biten ve devam eden projeleri ise şöyle özetledi:

“Türkiye’nin ilk müze konseptli Camisini yapıyoruz. Yine Türkiye’de örnek olacak ekolojik kreşimizi tamamlayıp çocuklarımızın hizmetine açtık. 12 Mahallemize 13 tane çok amaçlı kapalı pazaryeri yaptık. Pazar yerlerimiz pazarın dışında sosyal ihtiyaçlar için kullanılıyor. Yeniköy’deki merkez pazar yerimizde güneşten 760 kilowatlık enerji üretebilir haldeyiz. Hastane, Sağlık Bakanlığı’nın yatırım planlaması dışında kaldığı için bu sorumluluğu belediye olarak üstlenmek zorunda kaldık. Tam teşekküllü hastanemiz 2018’de hizmete girecek. Trafik Eğitim Parkı gibi 32 tematik ve sosyal amaçlı park yaptık. 500 kilometrenin üzerinde yeni yol açtık. Kendi parke tesisimizi kurmak suretiyle maliyetlerimizi yarı yarıya düşürdük. Kent meydanımız yoktu onu bitirdik. 14-25 yaş arası gençlerimiz için Döşemealtı Gençlik Meclisi’ni (DÖGEM) kurduk. Ayrıca her yaştan insanımızın yeteneklerini sergileyebileceği, keyifli zaman geçireceği Gençlik Merkezimizi bitirme aşamasına getirdik. Yaşlılarımız için Emekliler Kahvesi açtık. Güneş enerjisinden elektrik üreten belediye olduk. Araç parkımıza 6 milyon lira yatırım yaparak güçlendirdik. Belediyemizin halk tiyatrosunu kurduk. Tek merkezli değil aynı anda her noktada aynı gelişimi yansıtmamız gerekiyordu. O yüzden tüm projelerimizi vatandaşlarımızla yaptığımız anketler ve görüşmeler sonucunda onların beklentileri doğrultusunda şekillendirmeye çalışıyoruz. Vaat ettiğimiz bütün projeleri 2018’de tamamlamış olacağız.”

“KIRKGÖZ DOĞAL YAŞAM ALANI OLACAK”

Kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Genç, gerçekleştirecekleri projeyle Kırkgöz’ün doğal yaşam alanı haline geleceğini vurgulayarak, “Kırkgöz ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Kırkgöz’ün kamu yararı kararı onayını İçişleri Bakanlığı’ndan aldık. Bütün kurum görüşleri tamamlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda son aşamaya geldi. 1 ay içerisinde planlamanın tamamlanacağını ilettiler. Bizim hedefimiz de 2018 yılıydı. Kırkgöz’ü Antalya’nın en güzel doğal yaşam alanı haline getireceğiz” diye konuştu.

“KIRSAL BÖLGELERDE ALTYAPI ÇALIŞMASI YOK”

İlçedeki altyapının durumu sorulan Genç, doğal gaz yatırımlarının yeni başladığını bildirerek doğal gaza en geç girilen bölge olduklarını söyledi. Ana hattın ilçeden geçmesine rağmen bu konuda sıkıntılar yaşadıklarını belirten Genç, merkez mahallelerde ana kanalizasyon hattına bağlantıların yapılmakta ve alt yapının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Merkez mahalleler dışındaki alanda ciddi şekilde altyapıya ihtiyaç duyduklarını kaydeden Genç, şunları dile getirdi:

“Yeşilbayır, Yeniköy noktalarındaki kanalizasyon çalışmaları tamamlandı ama diğer kırsal bölgelerde ve yeni mahalleye dönüşen bölgelerimizde herhangi bir altyapı çalışması yok. İlgili birimlerle istişare ediyoruz. Kent gelişim ve yapılaşma hızının hangi bölgelerde olduğunu ve bunların yatırım planlamalarına alınması gerektiğini iletiyoruz.”

“SİYASET MADDE BAĞIMLILIĞI GİBİ”

Siyasete giriş nedeni de sorulan Genç, eğitimini tamamladıktan sonra çevresinden bölgeye hizmet etmesi için talep geldiğini söyledi. 2004 yılında Düzlerçamı Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu ve 51 oyla kaybettiğini hatırlatan Genç, “Siyasete girdikten sonra madde bağımlılığı gibi. Çıkma şansın yok. Sen istesen de çevren izin vermiyor” diye konuştu.

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Toplantı sonunda Genç’e sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı. Doğum günü pastasını üfleyerek 42 yaşına giren Genç, karşılaştığı sürpriz için işadamlarına teşekkür etti. YÖRSİAD Başkanı Beken tarafından da Genç’e günün anısına yörük poşusu hediye edildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_8147.jpg

Kaynak: yusuf katrağ
Bu haber toplam 10050 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim