Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Devletin arazisini peşkeş çektirmem”
02 Ocak 2019 Çarşamba 17:28

“Devletin arazisini peşkeş çektirmem”

İmar barışının ilçede bazı kişiler tarafından istismar edilmeye çalışıldığını söyleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bunlar hangi kuş beyinleriyle düşünmeye kalkarlarsa kalksınlar devletin arazisini kimseye peşkeş çektirmeyeceğim" dedi.

İmar barışının ilçede bazı kişiler tarafından istismar edilmeye çalışıldığını söyleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bunlar hangi kuş beyinleriyle düşünmeye kalkarlarsa kalksınlar devletin arazisini kimseye peşkeş çektirmeyeceğim. Devletin malı deniz olsa bile haksız yere yiyen domuzdur” dedi.

 

Kepez Belediyesi’nin 2019 yılı ilk meclis toplantısı, belediye meclis salonunda 18 gündem maddesiyle yapıldı. Toplantıda meclisin Haziran ayında tatil yapması kararı alındı. 5 kişilik Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. İlçedeki kaçak yapıların ve imar barışı istismarının da masaya yatırıldığı toplantıda, Altınova’ya emsal artışı müjdesi verildi. Altınova’daki 0.60 olan emsal 0.80’e yükseltildi. Toplantıya Bahattin Bayraktar AK Parti Kepez İlçe Başkanı olarak katıldı. 2018 yılının Kepez için bereketli geçtiğini kaydeden ve meclisten ilçe başkanları çıktığını hatırlatan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar’a, İYİ Parti İlçe Başkanı Osman Bulut’a ve CHP İlçe Başkanı Servet Yıldız’a başarı diledi.

 

“DEVLETİN ARAZİLERİNE KAÇAK YAPILAR YAPILIYOR”

Toplantıda gündem dışı söz alan bağımsız meclis üyesi Adnan Kabaağaç, ilçedeki kaçak yapılara dikkat çekti. Kızıllı Mahallesi’nin bazı mevkilerinde Orman, Hazine, sarı alan arazileri üzerine kaçak yapılar inşa edildiğini belirten Kabaağaç, belediyenin başlattığı yıkım çalışmalarının devamının getirilmesini istedi. Kızıllı Mahallesi dışından kişiler tarafından arazilerin kelepir fiyata alınıp satıldığını da belirten Kabaağaç, rant peşinde olan bu kişilerin cezalandırılmasını talep etti. Bölge insanıyla yaptığı görüşmede kaçak yapı sayısının 400-500’lere dayandığının ifade edildiğini kaydeden Kabaağaç, bu kişilerin imar barışından yararlandırılmaması için gereğinin yapılacağına inandığını belirtti.

adnan-kabaagac.jpg

“KİM OLDUKLARINI BİLİYORUM”

İmar barışını suiistimal etmek isteyen bir takım menfaat şebekeleri türediğini söyleyen Başkan Hakan Tütüncü ise, “Bunlar devletin arazilerini belli kişilere peşkeş çekmek suretiyle ‘Buraya ev, gecekondu yaptırabilirsiniz, yapı kayıt belgesi alabilirsiniz’ kabilinden cümleler kuruyorlar. Ben bunların kim olduğunu sizin kadar iyi biliyorum ve onların ensesindeyim. Her kim ki devletin çıkardığı imar barışını örselemeye, zedelemeye, ruhuna aykırı biçimde kendisine menfaat devşirmeye başlarsa karşısında Kepez Belediyesi ve şahsımı bulur” dedi.

 

“KANUN AÇIK VE NET”

İmar barışını düzenleyen kanunun açık ve net olduğunu vurgulayan Tütüncü, “31.12.2017 tarihi itibariyle imara aykırı yapıları kapsamaktadır. 31.12.2017 tarihinin hava fotoğrafları bizde ve internette mevcuttur. Artık gün gün bir bölgenin hava fotoğrafını alabilmek mümkün. Uydu fotoğrafında görülmeyen yapılar hakkında yapı kayıt belgesi çıkaranlar, devleti kandırmaya çalışanlar, milletin kasasında, kesesinde gözü olan istismarcılar bizim karşımıza aldığımız kimselerdir” diye konuştu.

 

“AKLI EVVELLER, KUŞ BEYİNLİLER”

İstismarcılara aklı evveller diye seslenen Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerekli yerlerde isimlerini telaffuz edeceğimiz o kişiler akılları sıra yıkım yapmamıza engel olmaya çalıştılar. Benim verdiğim talimat yürüyün, dümdüz edin. Kimsenin tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatmaya hakkı yok. Bunu sadece Kızıllı için söylemiyor, diğer mahalleler için de söylüyorum. Biz kamunun arazilerini istismar eden, imar barışını kendine vesile kılıp nemalanmaya çalışan herkesle mücadelemizi sürdüren bir belediyeyiz. Hepsi tutanak altına alındı. Gerekeni en güzel şekilde yapacağız. Yıkım ekiplerimiz bölgede. Bunlar hangi kuş beyinleriyle düşünmeye kalkarlarsa kalksınlar devletin arazisini kimseye peşkeş çektirmeyeceğim. Devletin malı deniz olsa bile haksız yere yiyen domuzdur.”

sam_4706.jpg

ALTINOVA’YA EMSAL ARTIŞI MÜJDESİ

Toplantıdan Altınova’ya da emsal artışı müjdesi çıktı. 0.60 olan emsal 0.80’e yükseltildi. Emsalin 10 bin metreden büyük yerlerde 1, 20 bin metreden sonra da 1.2’ye çıktığını belirten Tütüncü, “0.60’lık emsal 20 binden sonra 1.2 emsale kadar çıkabiliyor. Bu birleşmeyi de öngören bir durum. Burada bölgesel bir ticaret merkezi doğuyor. Buralarda büyük iş merkezleri meydana gelirse istihdam merkezleri oluşacak. Burada şehirleşmenin önündeki engelleri kaldırıyoruz ve arazileri daha kıymetli hale getiriyoruz. Ticari hayatı hareketlendirecek yeni işletmelerin gelmesinin önünü açarak istihdam alanları yaratıyoruz. Altınova’ya altından müjdeler denilebilecek bir meclis kararı geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Yapılan oylamadan sonra emsal artışı kararı alındı. MHP Grup Sözcüsü Adem Çelik, vatandaşın beklentisi karşılandığı için meclise teşekkür etti.

 

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ YAPILDI

Toplantıda gizli oylamayla 5 kişilik Denetim Komisyonu seçimi de yapıldı.  Grupların önerisiyle Komisyona AK Parti Grubundan 27 oyla Hatice Sütcü, 26 oyla Ali Fidan, 27 oyla Musa Batu, MHP Grubundan 23 oyla Muharrem Tufan ve CHP Grubundan da 11 oyla Eren Kurt seçildi. Zarflardan grupların önerisi dışındaki isimlere de oy çıktı. CHP’li Şahali İnce’ye 5, MHP’li Adem Çelik’e 5 ve Mehmet Balık’a 1, AK Partili Rüştü Peker’e 1, Durmuş Demir’e 1, İsmail Ulusoy’a 3 ve Dilaver Tanık’a 1 oy çıktı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 9238 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim