Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.29
    %0.76
  • Dolar
    32.3631
    %0.11
  • Euro
    34.9427
    %-0.36

Yusuf Katrağ

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yusuf Katrağ

Devletin eksik kaldığı yerde…

19 Mart 2018 Pazartesi 06:10

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz, tarihinin en karanlık gecelerinden birini yaşadı.

O gece; FETÖ gerçeği tüm yönleriyle ortaya çıkarken, ülkemiz bir uçurumun kenarından döndü.

O zamandan bu zamana kadar geçen süre içerisinde de devlet kurumlarının en kılcal damarlarına kadar giren FETÖ gerçeğiyle yüzleşmeye devam ediyoruz.

Peki, FETÖ’nün bunca insanı etkisi altına alarak kendi amaçları doğrultusunda kullanmasını sağlayan en güçlü araç neydi?

Elbette ki dinimiz.

Kendisini dini bir yapılanma gibi gösteren FETÖ, dinle hiçbir alakası olmayan amaçlarını gerçekleştirmek için insanların dini duygularını kullanmıştır.

Müslümanların yumuşak karnının din olduğunu iyi bilen örgüt, bunu kullanarak genişleme ve yayılma imkanı bulmuştur.

Devletin, dini konulardaki eğitim eksikliğini kullanarak, dinimizin kesinlikle karşı çıktığı kul hakkı yemeye varan işlere imza atmış, vatanımızın birliğine, bütünlüğüne kastetmiş, kutsallarımızı kendi amaçları doğrultusunda ele geçirmeye çalışmıştır.

15 Temmuz gecesinde, hiç gözünü kırpmadan masum insanların üzerine kurşunlar yağdırmıştır.

Bunları hepimiz yaşadık ve bizzat şahitlik ettik.

FETÖ örneğinde de olduğu gibi, biz Müslümanların yumuşak karnının dinimiz olduğunu bilen kişi veya örgütler, maalesef dini bilgi eksikliklerimizden de yararlanarak kendi çıkarları doğrultusunda dinimizi kullanmaya çalışıyorlar.

Maalesef devletin din konusunda eksik kaldığı yerde, bu boşluğu cemaat, tarikat gibi benzeri yapılanmalar doldurmaya kalkıyor.

Ondan sonrada sadece birbirlerinden alışveriş yapan, belli bir markayı kullanmaya başlayan, giyim şekilleri diğer Müslümanlardan farklılaşan, Diyanet’in imamının arkasında namaz kılmamaya kalkan, hoca adı altında ekranlarda kedicik oynatan vs. guruplar ortaya çıkıyor.

Ondan sonrada ‘Bir kadınla erkeğin asansörde kalmasının halvet olacağı, bir kadınla yetinen erkeğin sapık olduğu’ şeklinde konuşarak kendi sapkın düşüncelerini dinimize bağlayan kişilerle karşılaşıyoruz.

Bunlar ortaya çıktıkça din konusunda öyle bir algı oluşuyor ki, İslam dinini hiç bilmeyen bir kişi dinimizin sadece kadın-erkek ilişkileri üzerine olduğunu zanneder.

Resmen insanları dinden soğutuyorlar.

Hani bazen din dersine karşı olanlar çıkıyorlar ya, o din dersi karşıtları bu gerçekleri de göz önünde bulundurmalılar.

İnsanlar dini bilgi ihtiyaçlarını, gerçek bilgilerle küçük yaşlardan itibaren okullarda yeterince edinirlerse, devletin bu konuda eksiklik bırakmaması sonucunda dinimizi kendi düşünceleri doğrultusunda kullanmaya kalkanlar da etraflarında gözlerini boyayabilecekleri insan bulamayacaktır.

Dini, milli, tarihi bilgi konularında devlet vatandaşlarını yeterince doyurursa, fırsatçılara rahatça kullanabilecekleri bir alan da kalmaz.

Eğer bu yapılmazsa, devletin eksik kaldığı yerdeki boşluğu fırsatçılar doldurmaya devam eder. 

Bu yazı toplam 8018 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim