Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Dilde Atatürkçülüğün bir önemi yok!”
18 Kasım 2017 Cumartesi 06:20

“Dilde Atatürkçülüğün bir önemi yok!”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk ile ilgili sözlerini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından sonra iktidar cephesinde Atatürk sevgisinin ortaya çıkmasını samimi bulmadıklarını dile getiren Daş; “Eğer gerçekten samimilerse, o zaman bu sözlerini uygulamaya dönüştürsünler ve çıkardıkları yasaları geri alsınlar” dedi.

“ATATÜRK’ÜN DEĞERİNİ DÜNYA BİLİYOR”

Atatürk’ün değerinin bugün hem dünyada hem de Türkiye’de çok iyi anlaşıldığına vurgu yapan Daş; Iraklı din adamı İyad Cemalettin’in, Atatürk hakkında söylediği sözleri hatırlattı. Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş; “Sosyal medyada son üç aydır dönen bir video var. Iraklı bir din adamın bir röportajı var. Adamın adı İyad Cemalettin.  İyad Cemalettin diyor ki; ‘Irak’a bir Atatürk lazım. Bu parçalanmayı, bu kanı, tecavüzü, bu gözyaşını durduracak, ülkeyi birleştirecek, Irak’ı yeniden tek bir devlet yapacak Atatürk lazım ama ne yazık ki yok’ diyor. Şimdi bizler burada Atatürkçü Düşünce Derneği olarak ne kişisel ne küçük hesaplar derdinde değiliz.  Ancak Atatürk Cumhuriyet’inin ayakta kalabilmesi için önce Atatürk’ün kurduğu temel ilkelerin ayakta kalması lazım” ifadelerini kullandı.

“LAFA DEĞİL, UYGULAMALARA BAKARIZ”

ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, değerlendirmelerini anayasa referandumu üzerinden devam ettirdi. Halk oylaması ile gerçekleşen anayasa referandumunun ulus devleti yok eder hale getirdiğini söyleyen Daş, Atatürk’e sahip çıkacaklarını söyleyen iktidar partisinden buna uygun davranmasını istedi.  Daş, açıklamalarına şöyle devam etti: “Çıkan bütün anayasal değişiklikler, ulus devletimizi yıpratır ve yok eder noktaya getirmiştir.  Bizler gerçekten farkına varıp; ‘İyi ki Atatürk varmış diyen her insana saygı duyarız. Ama aynı zamanda uygulamalarına da bakarız. Sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk demekle olmuyor.  Eğer ifadelerinde samimilerse, Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerini, vatanın bütünlüğü, milletin birliği parçalanma noktasına getiren anayasal değişiklikleri tekrar iptal ederler.  Parlamenter sisteme ve milli devlete sahip çıkarlar” diye konuştu.

ATATÜRK’Ü MÜFREDATTAN ÇIKARDILAR

Ak Parti iktidarı döneminde, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nın müfredattan çıkarıldığını dile getiren ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş; Atatürksüz bir müfredatın bölünme anlamına geldiğini söyledi. Daş, açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Atatürk’ün çıkarılması, Kurtuluş Savaşı’nın müfredattan çıkarılması, bizim için temel bölünmedir.  Bu noktada Atatürksüz bir müfredatın bölünme olduğunu ifade ediyoruz. Dil birliğinin önemine vurgu yapıyoruz. Dil birliğinin olmadığı ülkeler parçalanır.  Birden fazla dil olduğu zaman bu ülke parçalanır. Bu noktada ister iktidar ister mecliste ister dışarıda yasal parti ve kurumların, Atatürk’ü sahip çıkması gerekiyor. Atatürkçüyüm demekle olmuyor.  Uygulamalara bakmak gerekir. Umarız samimidirler. Atatürk’ün bize bildirdiği çizgi, yurtta barış, dünyada barıştır.  Komşu ülkelerin toprak bütünlüğüdür.  Bugün Irak, 6 parçaya ayrıldı ve Kuzey’de bir kukla devlet kuruldu. Suriye, Astana anlaşmasıyla 6 eyalet bir kantona bölünüyor. Birleşmiş Milletler kararıyla bu işi belki de resmileştirecekler.  Hiç mi düşünmüyoruz?  Bu ülkeler de bizim coğrafi ve kültürel bağlarımız var.  O ülkeler parçalanınca bizim de parçalanacağımızı hiç mi düşünmüyor bizi yönetenler”

 

 

DİLDE ATATÜRKÇÜLÜĞÜN BİR ÖNEMİ YOK

Emperyalizm ülkelerinin yıllardır Türkiye’de Sevri uygulamaya çalıştığını söyleyen ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, ülkeyi yönetenlere ve siyasilere ‘birlik olun’ çağrısında bulundu.  Atatürk’e söylenen her kötü sözün, Sevr’in amacına hizmet ettiğine vurgu yapan Daş; “Atatürkçüyüm demek ya da Gazi Mustafa Kemal Atatürk demek bizim için yetmiyor.  Söz uçar yazı kalır diye bir Atasözü var.  Dilde her şeyi söyleyebilirsiniz, icraatlerinizde Atatürk Cumhuriyetine zarar veriyorsanız, dildeki Atatürkçülüğünüzün hiçbir anlamı yok. Bugün ülkeyi yönetenler eğer gerçekten samimilerse, ‘Atatürk’ü gerçekten anlamaya başladık, pişmanız’ diyorlarsa, yapacakları şey şudur; acilen Okullarda Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini ders kitaplarına koysunlar. Bu coğrafyada güçlü bir ordun yok ise iç savaş ve kargaşa, iç savaş ihtimali çok yüksektir.  Hemen ne yapılmalı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mezun olduğu okullar, harp okulları tekrar eski düzeyine getirilmeli. Dış politikada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart 1922’de söylediği bir söz var; “Hangi İstiklal vardır ki yabancıların nasihatleriyle yükselebilsin. Tarih böyle bir olay kaydetmemiştir.”  Dış politikada ve iç politikada yabancıların sözlerine göre iş yapılmasın.  İç ve dış politikada özellikle toplumsal barış için, iktidarı muhalefeti, el birliği yapıp Türk milletinin çıkarlarına hizmet eden politikalar yapsınlar. Amerikan emperyalizminin politikalarına hizmet etmesinler” diye konuştu.

MİLYONLAR ATASINA SAHİP ÇIKTI

Son olarak 10 Kasım’a Anıtkabir’e gerçekleştirilen ziyaretlerin Atatürk’e özlemin göstergesi olduğunu söyleyen Daş, sözlerini şu cümlelerle bitirdi: “10 Kasım Cuma günüydü. Cuma günü mesai saati olmasına rağmen, Anıtkabir’deki kalabalık bu yıl daha fazlaydı. 10 Kasım’da Atatürk yüzbinleri, milyonları ağırladı.   Türkiye’de aklı başında olan tüm yurttaşlarımız, kurucu ve birleştirici irademiz olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmadı ve o değere sahip çıktı.  Türk Milleti nasıl kurtulduğumuzu, yeni bir işgal olursa nasıl bir parçalanma olacağını Ortadoğu’ya bakarak görüyor.  Iraklı din adamının söylediği gibi.  O yüzden herkes aklını başına almalı.  Devletin ve milletin temel niteliklerini, bölünmez bütünlüğünü tehdit eden bütün anayasa değişikliklerinin iptalini istiyoruz”  (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 11266 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim