Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.847
    %0.78
  • Dolar
    32.37
    %0.12
  • Euro
    34.967
    %-0.31

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Din dersi

04 Ekim 2017 Çarşamba 07:05

Din derslerine verilen önemin arkasındaki asıl gerçekler bir göz atalım.

 

  "Çocuğum dinini öğrensin" isteğine kim ne diyebilir? Demokratik devletlerde en temel haklarından biri zaten İnanç özgürlüğüdür.

 

Din ‘in misyonunu doğru algılamak ve anlamak ancak özgür idare ve sevgi dolu vicdanların işidir. Çünkü din ahlaklı insan yetişsin diye inmiştir. Bu erdeme de ancak esir değil özgür, tutsak değil, bağımsız vicdanlara sahip olanlar sahiptir. Evvela bunu bir anlamak gerek!

 

Oysa bizde Din "maalesef" iliklerine kadar siyasallaştırıldığı için, teslimiyetçi zihniyetlere, yani Hakk’a değil "kula kulluk edenlere", kul hakkı yiyenleri sorgulamayan zihin ve vicdanlara terkedilmiş durumda.

 

Dediğim gibi olmamış olsa, 1100 odalı Saray'da oturup sonra meydanlarda "Ben kimsesizlerin kimsesiziyim" denilmesine veya "Bakara makara" deyip inanç ile alay edende karşılık bir mümin de çıkıp en azından "Bir dakika, ne oluyoruz?" demez mi?

 

Oysa "İslamiyet" demek, kâinatı yaratan Hakk’a tapınma ve sadece ona mutlak manada teslim olmak demek değil mi? İşte bu teslimiyet doğru kullanıldığında insanı esir almaz, bilakis özgürleştirir,  çünkü… Allah yarattığının kötülüğünü istemez. Tersini düşünmek fıtrata aykırıdır, Din bilmemektir! Ancak bu ilahi güzellik manipüle edilip, yanış kullanıldığına kula kulluk ettirir! 

 

Din başka siyasal din başka! Siyasal dinin Dünya'da insanları özgürleştirdiğine dair tek bir örnek yoktur. Bilakis, "Siyasal Din" nerede varsa orada -hem de Dinin emrine tamamen aykırı olarak, kan, vahşet, zulüm, hak gaspı ve de "Kula kulluk" vardır

 

Her insan, buna mektep görmemiş olanlarda dâhil, Hak tarafından ona münhasır bağışlanmış aklını kullandığı an, bu "Allah ile aldatma" oyununu çok rahatlıkla farkına varır. 

 

Bakınız, çocuklara temel Dini kurallar olabilir, ama  henüz idrak tan yoksun olan bebelere yoğun şekilde Din dersi verilmesi, o çocukların Allah ekseninden çıkıp genel bir "Güce tapınma" eksenine kaymasına yol açar. Hele hele çocuklara Dini eğitimin yanı sıra aynı orantıda müspet ilimler verilmediğinde! 

 

Ülkede en başarısız okulların başında İmam hatipler geliyor. Böyle bir durumda İmam hatipli çocukların başkaları ile aynı seviyeye gelmesi için Biyoloji, Fizik, Kimya gibi dersleri arttırmaya gidilmesi gerekirken, bu iktidar tam tersini yaptı. 

 

Kuran diyor ki; "Hakk’a şirk koşmayın", Hz. Muhammed (S.A.V) ise insanları ikaz ediyor "Bende sizin gibi sadece bir kulum, tek farkım Allah'ın elçisi olup, onun kelamını size bildirmemdir" diyor, yani Hz. Peygamber'de Kuran'a uygun  olarak "Kula kulluk etmeyin, kitap zaten bunu yapmamanız için indi" demeye getiriyor, ama gel gör ki insanlara kula kulluk yapmaya çok meraklı!

 

Bilinçli yapıyorlar demiyorum, ama birçok insanda, sevme düzeyini aşan "kula tapınma" eğilimleri gözlemlemek mümkün. İnsanların özgürleşmesi için bir kitap inmiş, ama insanlar hala kula esir olmak istiyor. 

 

İnen kitabın asıl derdini daha anlamamışken mangalda kül bırakmıyorsun!

 

"Kula kulluk etme!"

 

Bu yazı toplam 2668 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim