Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2286.413
    %0.46
  • Dolar
    32.329
    %0.23
  • Euro
    35.0661
    %-0.12

Ergün Efe

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ergün Efe

Diploma

12 Temmuz 2019 Cuma 07:13

“Diploması olan hayatın tüm sırlarını çözdü” diye bir şey elbette yok, ancak diplomanın bir kalite standardı belirlediğini de kabül etmek gerekir.

Hele hele, diplomayı küçümsemek akıl tutulması manasında olur Her üniversite mezunu çok yetenekli olmayabilir, lakin istisnalardan yola çıkılarak genel kurallar, teamüller belirlenemez, çünkü toplumlar keyfi kurallara göre değil, belirlenmiş standartlara göre yönetilir ve bu standartlara tepeden tırnağa herkes riayet etmek zorundadır!; 82 milyonluk bir nüfus başka türlü yönetilemez.

Biz Türkler, eşitliği, hakkı, hukuku, adaleti ezelden beri önemseyen bir milletiz, ancak şunu üzülerek ifade etmeliyim ki, cumhuriyetimizin kuruluşu ile birlikte milli iradeye dayalı Ulus Devlet modelinin vazgeçilmezlerinden olan demokrasi, laiklik, sosyal devlet ve özelikle de “yasama, yürütme ve yargı bağımsızlığı’ gibi değerleri isteyen, ama bu kavramların birbiri ile ilişkili bir bütünsellik teşkil ettiğini yeterince anlayamamış, dolayısı ile de yeterli derecede (çoğul olarak) içselleştirmemiş bir yapıta sahip olduğumuzu düşünüyorum. Millet olarak bu kavramlar zedelendiğinde, arzulanan düzeyde ‘zamanında ve yerinde’ yeterli derecede demokratik refl eksler gösteremeyişimizi, yeterli tepkiler veremeyişimizi buna bağlıyorum.

Ne kadar tekrar etsem azdır; “Milli İrade’ye dayalı ulus devlet modelinde liderin sistemi yoktur, sistemin lideri vardır!” Onun içindirki, bu sistemde seçmen seçmediklerini değil, seçip iktidara taşıdığını (yanış yaptığında) sorgulamasını becermelidir, ki sistem sağlıklı çalışabilsin.

Kişi ister sağcı, ister solcu, ister mütedeyyin olsun, ideolojik veya dini bir gerekçeye sığınarak hukuksuzluğu görmemezlikten gelmemeli, olayları hafifl etmek adına gereksiz, içi boş savunmalara girişmemeli, çünkü “Hukuk” ideolojik değil, bilimsel bir kavramdır. “Anayasa bir devlet - milleti sözleşmesidir. Gücünü milletten aldığına göre onun kurallarını çiğneyen insanlar (kim olursa olsun) anayasamıza göre suç işlemiş olur. 

Bu yazı toplam 1639 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim