Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.229
    %0.76
  • Dolar
    32.3599
    %0.11
  • Euro
    34.9268
    %-0.37
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dj Doğan Kartal: ‘’Pandemi Etkisine Rağmen Müziği Korumaya Çalışıyoruz’’
06 Aralık 2020 Pazar 10:18

Dj Doğan Kartal: ‘’Pandemi Etkisine Rağmen Müziği Korumaya Çalışıyoruz’’

Mevsim değişikliği etkisi olmaksızın yılın her ayı faal olarak devam eden eğlence sektörünün vezgeçilmezlerinden olan DJ'ler de pandemi yasakları yüzünden...

Mevsim değişikliği etkisi olmaksızın yılın her ayı faal olarak devam eden eğlence sektörünün vezgeçilmezlerinden olan DJ'ler de pandemi yasakları yüzünden evlerine hapsoldu. Sektörün başarılı isimlerinden olan DJ Doğan Kartal, pandemi etkisine rağmen evdeki stüdyosunda çalışarak müziği korumaya çalıştığını söyledi.

Başarılı DJ'lerin yaz aylarında genellikle güneyde çalarken, kış ayında başta Uludağ olmak üzere kış turizminin yoğun olduğu bölgelerde boy gösterdiğini anlatan Kartal, "Bölgesi olmak üzere ülkemizin birçok yerinde başarılı DJ'lerin performanslarını görmek mümkün. 2019'un sonunda Çin'de ortaya çıkan ve sonrasında çok kısa bir sürede de tüm dünyaya yayılan Covid-19 virüsünün etkisi, üstünden 1 yıl geçmesine rağmen halen etkisini yitirmedi. Ülkeler büyük ölçüde tüm sektörleri kısıtlarken, en çok darbe gören sektör ise eğlence sektörü oldu. Gece kulüpleri, diskolar, cafeler ve sinemelara kadar her yer kapandı. Bu ortamda birçok emekçi gibi DJ'ler de boşta kaldı" dedi.

Pandemi öncesinin en tercih edilen DJ'lerinden biri olan DJ Doğan Kartal, virüs etkisine rağmen müziği korumayı planladıklarını söyledi. Eğlence mekânlarının da kapanmasıyla bu arayı fırsat olarak gördüğünü söyleyen Kartal; "Ev stüdyomda yeni dönemde çalabileceğim müzikler hakkında yeni denemeler yapıyorum. Bir yandan salgından kendimi korumak için tüm önlemlerimi alıyorum. Tüm sosyal mesajlardaki gibi maske ve dezenfektanı yanımdan eksik etmiyorum. Temel ihtiyaçlarım dışında dışarı çıkmayı kesinlikle tercih etmiyorum. Bu süreç maalesef hepimiz için çok kötü gidiyor. Tüm dünya adına çok endişeliyim. DJ performanslarımız çok iyi giderken ve düzenimizi tam rayına oturtmuşken her şey bir anda durma noktasına geldi. Bir çeşit inanılmaz distopya yaşıyoruz. Zor günlerden geçiyoruz. Herkese çok geçmiş olsun" temennilerinde bulundu.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 19898 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim