Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2279.382
    %0.16
  • Dolar
    32.3171
    %0.20
  • Euro
    35.0505
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doç. Dr. Yayla: “Türkiye Satranç Tahtasındaki Piyonları Dağıtıyor”
22 Ocak 2018 Pazartesi 16:33

Doç. Dr. Yayla: “Türkiye Satranç Tahtasındaki Piyonları Dağıtıyor”

İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilmi Erdoğan Yayla, Afrin'e yönelik başlayan "Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendirdi.

İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilmi Erdoğan Yayla, Afrin'e yönelik başlayan "Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendirdi. Yayla, Türkiye'nin satranç tahtasındaki piyonları dağıttığını söyledi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilmi Erdoğan Yayla, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Doç Dr. Yayla, "Türkiye Cumhuriyeti devleti uluslararası sözleşmelerden doğan hakkını kullanmaktadır. Birleşmiş Milletler'in 51. Maddesi uyarınca BMGK kararları uyarınca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin müdafaa hakkı söz konusudur. Ve uluslararası hukuk çerçevesinde sınır güvenliğini sağlamak üzere Afrin'e yönelik bir operasyon yapmaktadır. Bilindiği üzere Afrin ve çevresinde PKK/YPG gibi terör unsurları var. Bu unsurlar ABD tarafından sistematik olarak 4 bin 800 tır mühimmat sağlanarak Türkiye ve bölgedeki diğer silahlı unsurlara karşı silahlanmıştır. Günlerdir üzerimizden YPG terör örgütünün roketleri geçiyor. Sınırımız tehdit altındadır. Bu tehdide karşı TSK bu operasyonu eksiksiz ve başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bu operasyon Afrin'le sınırlı olmayacak. Çünkü Afrin terörize edilen Suriye'deki yerlerden sadece biridir. Bu operasyon önümüzdeki günlerde Menbiç ve Fırat'ın doğusuna da yapılacaktır" dedi.

Operasyonun en kısa sürede başarıya ulaşacağını söyleyen Doç. Dr. Hilmi Erdoğan Yayla, "bu tür sert müdahalelerden sonra kara harekatı vakit kaybetmeden gerçekleşmiştir. Kısa süre terör elebaşları yok edilerek, operasyonun kısa sürede temizlenerek bitecektir" şeklinde konuştu.

"Terör propagandasının arkasındaki gücün farkındayız"

Terör propagandasını yapanların kimler olduğunun bilincinde olduklarını belirten Yayla, "Afrin operasyonu büyük bir titizlikle yapılıyor. Sivillerle teröristler çok iyi ayrılıyor. Harekatın amacı sadece teröristlerdir. Olumsuz propagandayı kimlerin yaptığı bellidir. Bunlar ya İsrail ya da onun müttefikleridir" ifadelerini kullandı.

"BMGK toplantısından Türkiye çekinmez"

BMGK toplantısından Türkiye'nin çekinmeyeceğini ifade eden Yayla, "Bugün toplanacak olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu Türkiye için bir önem atfetmez. Çünkü Türkiye uluslararası hukuka uygun bir operasyon yapıyor. Türkiye Birleşmiş Milletlerin 51. Maddesinden doğan hakkını kullanıyor. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi dünya 5'ten büyüktür. Türkiye bütün mazlumların hakkını hukukunu savunuyor" ifadelerine yer verdi.

"Türkiye satranç tahtasındaki piyonları dağıtıyor"

Türkiye'nin satranç tahtasındaki piyonları dağıttığının altını çizen Yayla, "Türkiye bütün terör guruplarına karşı başarılı mücadele yürütüyor. Devletin kararlı adımları terör örgütlerinin dağılmasını parçalanmasını sağladı. Bundan sonraki süreçte satranç tahtasındaki piyonların Türkiye'nin dağıttığı piyonlar farklı bir biçimde karşımıza çıkabilir. Türkiye her türlü oyunu bozacak güçtedir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 208 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim