Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doğal gazdan önce asfalt…
09 Ekim 2017 Pazartesi 08:00

Doğal gazdan önce asfalt…

Kepez ilçesi Teomanpaşa Mahallesi’ndeki vatandaşların yol tepkisi, belediye yöneticilerine yaklaşık 1 buçuk yıl sonra gelecek olan doğal gaz çalışmalarından önce asfaltlama yapma kararı aldırdı.

Kepez ilçesi Teomanpaşa Mahallesi’ndeki vatandaşların yol tepkisi, belediye yöneticilerine yaklaşık 1 buçuk yıl sonra gelecek olan doğal gaz çalışmalarından önce asfaltlama yapma kararı aldırdı. Bu durum, Kasım ayında asfaltlanmaya başlanacağı belirtilen mahalle sokaklarının doğal gaz nedeniyle tekrar kazılarak mahallelilerin yamalı yollara mahkum edilmesi gerçeğini ortaya çıkardı.

 

1999 yılında Kepez Belediye Başkanlığı’na seçilen Mehmet Atay döneminde, ilçeye bağlı gecekondu mahallesi olan Teomanpaşa Mahallesi’nde mevcut yollar genişletilerek daha önceden açılmamış olan imar yolları da açıldı ve asfaltlandı. Atay’ın ardından 2004 yılında Kepez Belediye Başkanlığı’na seçilen Erdal Öner döneminde ise, yapılan kat artışıyla mahallede hızlı bir şekilde gecekondudan apartman tarzı binalara dönüşüm başladı. 2009 yılında başkanlığa seçilen Hakan Tütüncü döneminde de bu dönüşüm devam etti. Dönüşüm sürecinde gerek müteahhitlerin yeni binalara su hatlarını çekmek için yaptıkları gerekse Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) veya diğer özel şirketler tarafından yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle yollar sürekli olarak kazıldı ve asfaltı yamalandı. Yamalı bohçaya dönen yollar uzun bir süre mahallelilerin tepkisine neden oldu.

“ASFALTLAMA KASIM AYI İÇİNDE BAŞLAYACAK”

Bu tepkiyi dikkate alan Kepez Belediyesi yönetimi, Teomanpaşa Mahallesi’nde bulunan 90 sokağın tamamının asfaltını ve kaldırımını yenileme kararı aldı. Bu müjdeyi ise Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahallede bulunan Fethiyeliler Kahvehanesi ziyaretinde verdi. Mahallelilere, imara uygun yapılaşması ve kanalizasyon çalışması tamamlanan mahallenin tüm yollarının asfaltını ve kaldırımını yenileyeceklerini açıklayan Tütüncü, yağmurlu havalarda su birikintisi olmaması için yollarda kırmızı kot çalışması yapacaklarını da belirtti. Mahalledeki 90 sokakta yaklaşık 25 kilometrelik yolun sıcak asfaltla kaplanacağını kaydeden Tütüncü, çalışmaların Kasım ayı içerisinde başlayacağını da ifade etti.

“YOLLAR DOĞAL GAZ GELMEDEN Mİ ASFALTLANACAK?”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün verdiği bu müjde, yakın zamanda mahalleye gelmesi beklenen doğal gazı akıllara getirdi. Doğal gaz çalışmalarından dolayı kazılacağı için yollarının yıllardır asfaltlanmadığını düşünen bazı mahallelileri, Tütüncü’nün bu müjdesi şaşırttı. Bazı mahalleliler, “Doğal gaz gelmeden mi yollar asfaltlanacak?” diyerek şaşkınlıklarını dile getirdi.

“DOĞAL GAZDAN ÖNCE ASFALTLANACAK”

Özel şirket tarafından gerçekleştirilen doğal gaz çalışmalarının ilçedeki Yeni Emek Mahallesi’nde sürdürüldüğünü ve Teomanpaşa’ya gelmesinin yaklaşık 1 buçuk yılı bulacağını bildiren Tütüncü, mahallenin sokaklarının asfalt ve kaldırımlarının yenilenmesinin doğal gaz çalışmalarından önce yapılacağını söyledi. “Teomanpaşa’ya doğal gaz gelecek ama biraz zaman alacak. Ondan önce yollar asfaltlanacak” diyen Tütüncü, “Orada yollar çok bozuk. Vatandaşlardan da çok tepki geliyor. Doğal gaz çok ciddi bir yatırım. O yatırımlar çok hızlı gelişmiyor, devam etmiyor. Kendilerine göre planlama yapıyorlar. Hatlar da yan yana mahallelerden yayılıyor. Bu sene Yeni Emek Mahallesi yapılıyor. Teomanpaşa’ya gelmesi nereden baksanız 1 – 1 buçuk seneyi bulacak. Biz 1 buçuk sene daha insanlar o kötü yolları kullanmasın diyoruz” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: yusuf katrağ
Bu haber toplam 9461 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim