Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2307.372
    %1.38
  • Dolar
    32.3157
    %0.22
  • Euro
    35.0355
    %-0.06
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doğrudan Satış Sektöründe Dünya Ortalamasının Üstünde Büyüdük
22 Eylül 2018 Cumartesi 12:08

Doğrudan Satış Sektöründe Dünya Ortalamasının Üstünde Büyüdük

Türkiye'de yaşanılan kur dalgalanmaları girişimci sayısını arttırıyor. Sermayesiz girişimci olma imkanı sunan doğrudan satış sektörü de Türkiye'de...

Türkiye'de yaşanılan kur dalgalanmaları girişimci sayısını arttırıyor. Sermayesiz girişimci olma imkanı sunan doğrudan satış sektörü de Türkiye'de hızlı büyüyor. Dünya Doğrudan Satış Derneği 2017 yılı verilerine göre; dünyada sektör büyümesi yüzde 6, Türkiye'de ise; sektör büyümesi yüzde 17 ile ortalamanın üstünde.

Doğrudan satış sektörü tüm dünyada büyümeye devam ediyor. Son 5 yılda sektörde girişimci sayısı milyarlara ulaştı. Türkiye'de sektör dünya ortalamasının üzerinde olumlu bir ivme gösteriyor. Sektörün önemli oyuncularından QNET, daha fazla insanın kendi işini yapması için yüreklendirici çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirtiyor.

Doğrudan satış sektörünün Asyalı güçlü temsilcisi QNET, 20. yılını kutluyor. QNET CEO'su Trevor Kuna 20. yılda tüm dünyada milyonlarca temsilciye ve 100'ü aşkın ülkeye ulaştıklarını vurguladı ve sektörün büyüklüğünü şu sözlerle anlattı: "Asyalı bir marka olarak yola çıktık. Bugün ise; dünyanın farklı coğrafyalarında binlerce girişimciye destek olduk. Sadece biz değil, tüm sektörde büyüme söz konusu. Yeni yüzyılın mesleği girişimcilik. Dünya Doğrudan Satış Federasyonu verilerine göre son beş yılda dünyada sektör yüzde 6 büyüme gösterdi. Türkiye'de de yüzde 17 büyüyen sektörden QNET olarak payımızı aldık. 2019 yılı hedefimiz ise daha fazla insanın kendi işini yapmasına olanak sağlamak" dedi.

"Türkiye önemli bir lojistik üs"

Trevor Kuna, 20 yılda pek çok ilkleri gerçekleştirdiklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Özellikle Türkiye'nin de içinde bulunduğu Ortadoğu ve Orta Asya pazarının QNET için büyük potansiyel barındırdığının altını çizdi. Kuna "Türkiye'de doğrudan satış sektörü olgunluk aşamasında. Gençlerin pazara büyük bir ilgisi var. Bu heyecan verici bir durum. Biz de aramızda daha fazla gençleri görmek istiyoruz. Türkiye bizim için önemli bir lojistik üs konumunda. Burada yatırımlarımızı arttırmayı planlıyoruz" dedi.

Türkiye sektör büyümesinin üzerinde performans sergiliyor

QNET Türkiye, portföyünde bulunan birçok ürünü Türkiye'de üretip, geliştirmeye devam ediyor. 20. Yılında Türkiye'de portföyüne yeni ürünler eklemenin mutluluğunu yaşadığını belirten QNET Türkiye, Orta Asya ve Rusya Bölge Müdürü Cem Geyik; "Türkiye'de doğrudan satış sektörü her yıl büyümeye devam ediyor. Biz QNET Türkiye olarak sektör büyümesinin üzerinde bir büyüme gerçekleştiriyoruz. Özellikle kendi işini yapmak isteyen Z kuşağından talep alıyoruz. Bu ilgide QNET'in Manchester City, F1 gibi popüler sponsorluklarının da etkisi oldukça fazla. 2019 yılında ise girişimcileri destekleyerek daha fazla kişinin bu sektörde yer alacağını öngörüyoruz" dedi. Bu yıl portföylerine Türkiye'de ürettikleri kişisel bakım ürünlerini de eklediklerini vurgulayan Cem Geyik; 2019 yılında da ürün gamlarına yeni ürünler katmayı planladıklarını belirtti.

1998 yılında doğrudan satış ile e-ticaret'i birleştirerek bir ilke imza atan QNET, bugün 100'ü aşkın ülkede milyonlarca bağımsız temsilciye ulaştı. Dünyada Manchester City gibi önemli sponsorluklarla adını duyuran QNET, 200 milyar dolara yaklaşan doğrudan satış sektöründe farklılıklar sunarak hızlı bir büyüme gerçekleştirdi. 20. yılını kutlayan marka, gelecekte çok daha fazla girişimciyi yüreklendirmeyi hedefliyor.

Bu haber toplam 538 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim