Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dokuma'ya Nostaljik Otomobiller Müzesi
15 Aralık 2017 Cuma 15:33

Dokuma'ya Nostaljik Otomobiller Müzesi

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Parkı'na yapılacak "Nostaljik Otomobiller Müzesi" ile "Portakal Bahçesi" alanında inceleme yaptı.

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Parkı'na yapılacak "Nostaljik Otomobiller Müzesi" ile "Portakal Bahçesi" alanında inceleme yaptı.

Dokuma Fabrikası bünyesine yapılacak "Nostaljik Otomobiller Müzesi ile 5 bin metrekarelik portakal bahçesi alanını inceleyen Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, insanların zihnini dinlendirecek güzel bir cazibe merkezini daha hayata geçireceklerini söyledi.

Dokuma Parkı içinde bulunan inşaat çalışmalarını da tek tek inceleyen Başkan Tütüncü, vaat ettikleri yeniliklerden biri olan "Nostaljik Otomobiller Müzesi'nin yapımına da başlandığını kaydetti. Dokuma Parkı'nda fabrika binalarından birinin bu müzeye ait olacağını belirten Başkan Tütüncü, "Kısa sürede buraya nostaljik araçlar müzesini kazandıracağız. Bu müze şehir hakkında bilgi edinmek isteyen ziyaretçilerin uğrayacağı, Antalyalıların da hatıralarını canlandıracak bir yer olacak" dedi.

PORTAKAL BAHÇESİ KURULACAK

Başkan Tütüncü, fabrika binası etrafının portakal ağaçlarıyla süslenmeye başlanmasıyla, yaklaşık 5 dönüm alanda gezilebilir portakal bahçesi oluşturulacağını ifade etti. Kepezli kadınların portakal suyu, turunç reçeli ve portakallı tatlıların satışını yapabileceği bahçenin, çocuklar için de öğretici bir yanı olacağını belirten Tütüncü, "Bugünün çocukları portakal bahçelerini bilmiyor. Portakalı hiç dalında görmemiş. Portakalın nasıl yetiştiğini bilmeyen çocuklarımız var. Bunu da gösterelim istiyoruz" dedi.

PORTAKAL ÜRÜNLERİ SUNULACAK

Antalya'nın portakalıyla ünlü olduğunu ve portakalla ilgili festivalinin de bulunduğunu hatırlatan Başkan Hakan Tütüncü, "Ama maalesef şehircilikte geldiğimiz noktada, portakal bahçelerini çok da göremiyoruz. Gelen turistlere bu güzelliği gösteremiyoruz. Gezinti mekanı haline getirmeye çalışıp, ciddi başarı sağladığımız Dokuma'da portakal bahçesi oluşturarak, gelenlere ruhlarını dinlendirmeyi sunmak istedik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Dokuma'ya Nostaljik Otomobiller Müzesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1286 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim