Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2494.948
    %0.44
  • Dolar
    32.5951
    %0.13
  • Euro
    34.7855
    %0.07
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dolar artışı, gelinlik fiyatlarını uçurdu!
16 Temmuz 2018 Pazartesi 02:27

Dolar artışı, gelinlik fiyatlarını uçurdu!

Ürettiği gelinlik modelleriyle Antalya’da hatırı sayılır bir yer edinen Moda Tasarımcısı Mine Müseddin, gelin adaylarına gelinlik konusunda önemli tüyolar verdi.
 Dolar kurundaki artış nedeniyle gelinlik fiyatlarında yükselme olduğunu aktaran Müseddin, gelin adaylarının yaz ve kış mevsimlerine göre,  farklı tercihler yaptığını söyledi. 
 
EN SEVDİĞİMİZ MEVSİM YAZ
 
Yaz ayında gelinlik giyeceklere önemli tavsiyelerde bulunan Moda Tasarımcısı Mine Müseddin; “Bu kış mevsiminde genellikle Helenistik satenler, dupont ve abramlar tercih ediliyor. Ağır desenler, Osmanlı tasarımları da gelin adaylarının kış ayında yaptığı tercihler arasında. Osmanlı tasarımlarının işlemeleri zahmetli olmasına karşın, kış sezonunda gelin adayları Osmanlı tasarımlarına da yoğun ilgi gösteriyor. Gelinlik seçiminde en sevdiğimiz mevsim yaz meysimi. Çünkü bu mevsimde gelinlik modelleri daha rahat oluyor. Özellikle yaz aylarında tercih edilen gelinlikler, fotoğraf çekimlerinde çiftlere çok farklı bir hava katıyor” diye konuştu. 
foto-2.jpg
 
TRANSPARAN GELİNLİKLER TERCİH EDİLİYOR
 
Yaz ayında özellikle transparan gelinlik modellerinin çok tercih edildiğini sözlerine ekleyen Moda Tasarımcısı Mine Müseddin; gelinlik modellerinde ipek ve pamuklu kumaş seçimine çok dikkat ettiğini söyledi. “Gelin ve damat adaylarımız, yaz ayında gelinlik modeli seçtiğinde daha mutlu oluyorlar. Biz de onlar için elimizden geleni yapıyoruz. Gelinlikte kullanılan kumaşların pamuklu ve ipek olmasına özen gösteriyorum. Tüllerde ipek, dantellerde ise  Fransız modelleri benim için vazgeçilmez. Bizim gelinlik yapımında en önem gösterdiğimiz şey, rahatlık. Artık son zamanlarda bir bir defa değil, üç kez giyiliyor. Çekimler ayrı, ikili yerde düğünler ayrı oluyor. Bu durumda ürettiğimiz gelinlik modellerinin kullanımının rahat ve güzel olmasına özen gösteriyoruz” dedi. 
 
GELİN ADAYLARINA ÖNERİLER
 
Her gelin adayının farklı vücut ölçülerine model seçtiğinin altını çizen Müseddin, gelin adaylarının kararsız kalmaları durumunda, profesyonel yardımda bulunduklarını söyledi. “Genelde gelin adaylarımız geldiği takdirde, bazen kendi vücut ölçülerine göre farklı modelleri arkadaş ortamında tercih edebiliyor. Bu durumda biz, aynanın karşısına geçiyoruz. Ayna bizim için her şeyi söyleyen bir aksesuardır. Gelinlerimizi a kesim, balık, pamuk prenses modellerini giydirerek aynanın karşısında karar vermelerini sağlıyoruz. İnce uzun boylu gelinler, genellikle, balık modelini ve a kesim modelini beğeniyor.  Kabarık desenli gelinlik modellerimiz ise minyon tiplerde daha şık duruyor” diyen Müseddin, orta kilodaki gelin adaylarına kabarık gelinlik modelini tercih etmemelerini önerdi. 
 
foto-1.jpg
 
DOLAR ARTIŞI GELİNLİK FİYATLARINI  ETKİLEDİ
 
Gelinlik seçiminde doğru tercihin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Müseddin, özel çalışma süreci gerektiren gelinlik dikimin 2 ay sürdüğünü söyledi. Gelinlik modellerinde kullanılan dantelin Antalya’da olmadığına anlatan Müseddin, tekstil sektöründe yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Antalya’da olmayan kumaşların genellikle İstanbul ve İzmir’den sipariş edildiğine vurgu yapan Modacı Mine Müseddin, “Bu sene  fiyatlar dolardan dolayı oldukça yüksek. Gelinlik aksesuarlarının büyük bir bölümü yurt dışından geldiği için dolardaki artış gelinlik fiyatlarını da doğrudan etkiledi. Buna rağmen biz fiyatlarda açık kapı bırakamaya özen gösteriyoruz. Düğün yapmak kolay değil. Tam etiket fiyatı veremiyoruz. Bir gelinlik fiyatı 3 bin liradan başlıyor, yukarı doğru devam ediyor” dedi. 
 
Hedefinin Antalya’da gelinlik üretimini artımak olduğunu söyleyen Müseddin; “ Hedefim Antalya’da üretimi çoğaltmak. Antalya’da daha çok fuarlar, daha çok tasarımlar olsun. Gelinlik sektöründe İstanbul ve İzmir’e rakip olabiliriz. Hem burada turist çok hem de çok hızlı ve kaliteli dikimler yapabiliyoruz. Antalya sadece turizme bağlı olmasın. Moda konusunda da hem yurt içinde hem yurt dışında söz sahibi olsun” diye konuştu. (Haber: Eyüp KOÇAK)
Bu haber toplam 1628 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim