Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2500.822
    %0.67
  • Dolar
    32.5968
    %0.14
  • Euro
    34.7549
    %-0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dto Başkanı Erdoğan: “Zeytin Dalı Harekatı Ülke Ekonomisini Olumsuz Etkilemedi”
01 Mart 2018 Perşembe 18:23

Dto Başkanı Erdoğan: “Zeytin Dalı Harekatı Ülke Ekonomisini Olumsuz Etkilemedi”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin'e gerçekleştirilen "Zeytin Dalı Harekatı'nın ülke...

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin'e gerçekleştirilen "Zeytin Dalı Harekatı'nın ülke ekonomisine olumsuz anlamda etkisinin olmadığını kaydederek, "Çok şükür ekonomimizde ve milletimizin moralinde en küçük bir sarsıntı yok. Döviz kuru gerilerken, faiz oranlarında önemli bir değişiklik olmadı" dedi.

DTO Meclisi Şubat ayı toplantısı, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile Meclis Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve üyelerinin katılımı ile yapıldı. Başkan Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, geride kalan Şubat ayının değerlendirerek, meclis üyelerine ekonomi ve ticaretteki gelişmelere dair bilgiler verdi. Başkan Erdoğan, küresel ekonomideki dalgalanmaların, büyüme oranlarıyla büyük beğeni toplayan Türkiye ekonomisine yeni riskler getirmediğine dikkat çekti. Erdoğan, "Denizli'deki karşılıksız çek sayısı, bu yılın Ocak ayında geçen yıla göre yüzde 60.94 oranında azaldı. 2017'nin Ocak ayındaki protesto edilen senetlerin tutarı ile 2018'in Ocak ayındaki kıyaslandığında da yüzde 40.37 oranında bir düşüş dikkat çekti.

Türkiye'nin askeri birlikleriyle, vatandaşlarının güvenliği için sınır ötesinde Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğünü hatırlatan Başkan Erdoğan, "Zor koşullarda yapılan bu harekat, önemli bir askeri varlık ve destekle sürdürülmekte. Buna rağmen ülkemiz ekonomisinde hiçbir olumsuzluk görülmemekte. Çok şükür; ekonomimizde ve milletimizin moralinde en küçük bir sarsıntı yok. Döviz kuru gerilerken, faiz oranlarında önemli bir değişiklik olmadı. Geçtiğimiz günlerde, Denizlili olan Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ'ı şehrimizde ağırladık. Onun verdiği bilgilerde de gördük ki, Borsa İstanbul, diğer ülke borsalarıyla paralel hareket ediyor" dedi.

"Sanayi üretimi son 5 yılın en fazla büyüme oranlarına ulaştı"

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, sanayi üretiminin 2017 sonu itibarıyla yüzde 6.3 ile son 5 yılın en yüksek büyüme oranına ulaştığını da vurguladı. Sanayi üretimi artışının lokomotifinin yıllık yüzde 14 oranında artış gösteren otomotiv sektörü olduğunu anımsattı. Başkan Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti:

"Sanayi üretiminin artması, yüksek ekonomik büyümeyi destekler bir görünüm sergilemekte. Düne kadar inşaat sektörünün sürüklediği ekonomi, yeniden sanayi sektörüne yönelmeye başlamıştır. Sanayideki kapasite kullanım oranları, bazı sektörlerde yüzde 80'nin üzerine çıkmıştır. Bundan, sanayi yatırımlarının artmaya başladığı anlaşılmaktadır."

İstihdam geçen yılın aynı dönemine göre arttı

Başkan Erdoğan, Denizli'de 2017'nin Kasım ayı sonu itibarıyla 4/a kapsamında bulunan aktif sigortalının yani kayıtlı istihdamın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.95 oranında arttığını ve 229 bin 382 kişi olarak kayıtlara geçtiğini de açıkladı. Erdoğan ayrıca, 2018 Ocak ayında Denizli'ye geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artışla 10 adet yatırım teşvik belgesi verildiğini, bunun değerinin ise 13 milyon Türk Lirası olduğunu duyurdu.

Dto Başkanı Erdoğan: “Zeytin Dalı Harekatı Ülke Ekonomisini Olumsuz Etkilemedi”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7621 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim