Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2511.683
    %1.11
  • Dolar
    32.5751
    %0.10
  • Euro
    34.7761
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünyanın dalış sporcuları Antalya'da
03 Ekim 2017 Salı 07:38

Dünyanın dalış sporcuları Antalya'da

13 ülkeden 58 sporcunun katılacağı 1. CMAS Serbest Dalış Outdoor Avrupa Şampiyonası'na Türkiye’den dünya rekorları bulunan Milli sporcu Derya Can’ın yanı sıra tanınmış birçok sporcu da madalya için dibe dalacak.

Antalya’nın Kaş ilçesinde 1. CMAS Serbest Dalış Outdoor Avrupa Şampiyonası bugün başlıyor. 13 ülkeden 58 sporcunun katılacağı şampiyonaya Türkiye’den dünya rekorları bulunan Milli sporcu Derya Can’nın yanı sıra tanınmış birçok sporcu da madalya için dibe dalacak. 
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından geçen yıl gerçekleştirilen ve Türkiye’nin 3 madalya ile üçüncü olduğu Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 2. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nın ardından Antalya’nın Kaş ilçesinde 1. CMAS Serbest Dalış Outdoor Avrupa Şampiyonası ve yine bu yıl ilki düzenlenen CMAS Uluslararası Serbest Dalış-Kaş Başka-Açık Yarışmaları yarın Kaş açıklarında start alıyor. Avrupa Şampiyonası’na aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 13 ülkeden 58 sporcu katılacak. Aynı anda gerçekleşecek olan CMAS Uluslararası Serbest Dalış-Kaş Başka-Açık Yarışmaları’na ise 5 ülkeden 26 sporcu katılacak. Avrupa Şampiyonası’na Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Rusya, Slovakya, Slovenya, Ukrayna ve Türkiye katılırken, Kaş-Başka-Açık yarışmalarına ise Ekvator, Şili, Türkiye, ABD ve Honkong ülkeleri katılacak.

Milli sporcu Derya Can özel hazırlanıyor
Bugün ısınma çalışmalarında sporcular, şampiyonanın gerçekleşeceği İnceboğaz Plajı açıklarında dalışlar gerçekleştirdi. Sabit Ağırlık Mono Palet, Sabit Ağırlık Çift Palet, Sabit Ağırlık Paletsiz ve Küp Apnea olmak üzere 4 ayrı dalış disiplinlerinde yarışacak olan sporcuların arasında Milli Takım kadrosundan Türkiye'yi ise dünya rekortmeni Milli Sporcu Derya Can ve 10 sporcu daha temsil edecek. Derya Can'ın ise ısınma dalışlarını özel çalışma programıyla sürdürdüğü öğrenildi.

Özel güvenlik sistemi
Şampiyona hakkında gazetecilere açıklamada bulunan TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, şampiyonaya katılımın geçen yıl düzenlenen Dünya Şampiyonası'na olan katılımdan daha fazla olduğunu söyledi. Avrupa Şampiyonası ile aynı anda düzenlenen Serbest Dalış-Kaş Başka-Açık Yarışmaları ile birlikte katılımdan memnun olduklarını anlatan Özen, “Ülkemize uluslararası bir yarış kazandırdığımız için çok mutluyuz. Dünyanın en özel sporcuları Kaş’ta mücadele edecek” dedi.
Şampiyonada Türk mühendislerin yaptığı özel bir güvenlik sisteminin yer aldığına dikkat çeken Özen, “Su altındaki en ufak bir olumsuzlukta sporcuları yukarıya getiriyor. Güvenlik anlamında dünyada tek diyebilirim. Serbest dalış olimpiyatlara girme yolunda ise ciddi adımlar atılıyor. Şampiyonalar, ülkemizin ve serbest dalışın dünyada tanıtımı açısından çok önemli. Bu sene çok güzel bir sezon yaşıyoruz. Temmuz ayından bu yana ülkemize madalya kazandırıyoruz” diye konuştu.

“Kaş, serbest dalış ve diğer su aktiviteleri için çok iyi bir yer”
Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) Başkanı Anna Arzhanova ise Kaş’ın dalış sporu için çok güzel bir yer olduğuna vurgu yaptı. Arzhanova, “Güzel ev sahipliğiyle Kaş, ülkeler arası dostluk için çok önemli bir bölge. Serbest dalış CMAS'ın önem verdiği bir branş. Olimpiyatlara girmesi için de gayret gösteriyoruz. Kaş'ı çok seviyorum ve kesinlikle dünyanın en iyi yerlerinden birisi olduğunu söyleyebiliyorum. Kaş serbest dalış ve diğer su aktiviteleri için çok iyi bir yer. Buradaki yarışlarda dünya rekorlarının kırılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şu ana kadar gerçekleşmemiş en büyük dalış gerçekleşebilir”
Son 1 haftadır yoğun bir antrenman dönemi geçirdiklerini belirten Milli sporcu Bilge Çingigiray, federasyonun bu yıl yabancı bir antrenörle çok farklı bir uygulamaya gittiğini ve kendilerine büyük katkısının olduğunu söyledi. Şampiyona öncesi çok yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini de aktaran Çingigiray, "Kendi derecelerimi yükseltme imkanı buldum ve önümüzde büyük bir yarış var. Avrupa Şampiyonası adında ama dünyanın en iyi dalış sporcuları yer alıyor. Şuana kadar düzenlenmiş en büyük yarışma diyebilirim. Büyük bir olasılıkla şuana kadar gerçekleştirilmiş en büyük dalış gerçekleştirilecek. Takım olarak iyi olarak kendimizi iyi hissediyoruz, motivemiz çok yüksek. Madalyaya uzanacak sporcularımız var. Kendi adıma konuşacak olursam, ben normalde bir yarışa madalya almak için girerim ama bu dalda ilk yarışım olacak" diye konuştu.
Salı günü sabah saatlerinde başlayacak olan şampiyona 7 Ekim Cumartesi günü son bulacak.

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=WjwvgGkEXtE&feature=vm

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 699 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim