Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2411.621
    %-0.92
  • Dolar
    32.5808
    %0.29
  • Euro
    34.7866
    %0.33
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Düzen’den il başkanlarına kucaklaşma çağrısı
14 Kasım 2019 Perşembe 17:00

Düzen’den il başkanlarına kucaklaşma çağrısı

Siyasette kucaklaşmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, “AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, BBP, vatanını, milletini önceleyen ne kadar siyasi parti varsa il başkanları olarak Antalya’nın en görkemli meydanında el

Siyasette kucaklaşmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, “AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, BBP, vatanını, milletini önceleyen ne kadar siyasi parti varsa il başkanları olarak Antalya’nın en görkemli meydanında el ele, gönül gönüle yürüyelim, kucaklaşalım” dedi.

 

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Galip Akın ve Hasan Gündal ile birlikte Zübeyde Güler’in başkanlığındaki İl Kadın Kolları’nın organize ettiği toplantıda kent basınıyla buluştu. Yerel ve genel gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Düzen, ülkede kucaklaşmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayarak diğer siyasi partilerin il başkanlarına bir araya gelme çağrısında bulundu. Faiz eleştirisi de yapan Düzen, bankaların vatandaşı sömürdüğünü söyledi. 2020 yılı bütçesine ilişkin de eleştiri yapan Düzen, bütçelerde öngörülen faiz giderlerine dikkat çekerek çözümün üretim olduğunu vurguladı.

sam_1412.jpg

GİK’E ANTALYA’DAN 5 ÜYE

3 Kasım’da 7’nci olağan genel kongreyi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Düzen, “Kongremizle birlikte 2’nci 50 yılın düğmesine basıldı. 1969 bağımsızlar hareketiyle başlayan ve rahmetli Necmettin Erbakan’ın tek başına yürüttüğü milli görüş hareketinin yolculuğu devam ediyor” dedi. Genel kongreden Antalya’nın güçlü bir şekilde çıktığını kaydeden Düzen, 75 asil, 30 yedek olmak üzere 105 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğine Antalya’dan Galip Akın, Hasan Gündal,  Sedat Cengiz, Ersan Bilgin ve Yusuf Sunar’ın seçildiğine dikkat çekti.

 

“TAŞ’IN AÇIKLAMASI BAHTİYAR ETTİ”

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar’ın Saadet Partisi’yle ilgili olumsuz açıklamalarını hatırlatarak Bayraktar’ın açıklamasının talihsiz olduğunu söyleyen Düzen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın ise yaptığı açıklamayla Bayraktar’a karşı nitelikli bir duruş sergilediğini ve kendilerini bahtiyar ettiğini kaydetti.

 

İL BAŞKANLARINA KUCAKLAŞMA ÇAĞRISI

Kent siyasetinde kucaklaşmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Düzen, “AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, BBP olmak üzere vatanını, milletini önceleyen ne kadar siyasi parti varsa il başkanları olarak Antalya’nın en görkemli meydanında el ele, gönül gönüle yürüyelim, kucaklaşalım. Kutuplaşmadan, düşmanlaşmadan, şeytanlaştırma dilinden artık ülkemizin kurtarılması gerekiyor. Misafirimiz olsunlar. Aynı kaba ellerimizi bandırarak çiğ köfte yapalım, vatan türküleri söyleyelim istiyorum. Biz siyasete bu pencereden bakıyoruz” dedi.

 

“82 MİLYONUN KARDEŞLİĞİ ÖNEMLİ”

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun kongredeki konuşmasında birlikteliğe vurgu yaptığını da hatırlatan Düzen, “82 milyon vatandaşın kardeşliği çok kıymetli. Biz bu toprakları marketten para vererek satın almadık. Şehit kanıyla aldık” açıklamasında bulundu.

 

“ANTALYA BÜTÇESİ AÇIK”

“Antalya’nın bütçesinde büyük bir açık var” diyen Düzen, “Biz Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e belli bir süre fırsat tanıdık. Tanımaya devam edeceğiz. Faydalı olacak noktalarda meclis üyemiz aracılığıyla destek vereceğiz ama yanlışlarında ikaz edeceğiz. 2020 yılı bütçesinde 3 milyar 450 milyon lira bütçe gideri, 2 milyar 716 milyon lira bütçe geliri hedefi var. Bütçe, 736 milyon lira açıkla başlıyor. Bu açığın 200 milyon lirasının iç borçla, 536 milyon lirası da dış bankalardan kapatılacağı deklare edildi” şeklinde açıklama yaptı.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZIN CEVABININ ALTINA İMZAMIZI ATIYORUZ”

Dış politikaya ilişkin değerlendirme yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye gittiğini hatırlatan Düzen, sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o görüşmeye gitmemesini isterdik. Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanı. Sadece AK Parti’nin değil 82 milyonun Cumhurbaşkanı olarak kabul ediyoruz. Gördüğümüz kadarıyla ABD Başkanı Donald Trump’ın çok sıkıntılı olduğu ortaya çıktı. Temsilciler Meclisi ve Senatoyu ikna edemediği anlaşıldı. Senatörlerin en dikkat çeken sorusu S-400 ve YPG sorusuydu. Müttefik dediğimiz ülke bizim terörist dediğimiz grupları müttefik olarak kabul ediyor. Senatör, YPG’yi soruyor benim Cumhurbaşkanıma. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Cumhurbaşkanımızın yaptığı konuşmanın, verdiği cevabın altına imzamızı atıyoruz ama bunlar hamasi nutuklar, edebi cümlelerle kalmamalı. Gereği yapılmalı.”  S-400 konusunda ısrar edilmesi gerektiğini de kaydeden Düzen, bu konuda Cumhurbaşkanı ve iktidarın yanında olduklarını söyledi.

 

“ABD VE RUSYA BİZİM MÜTTEFİKİMİZ OLAMAZ”

PKK’yı terörist olarak görmeyen Amerika ve Rusya’nın, müttefik olarak görülemeyeceğini vurgulayan Düzen, “Bunlar bizim müttefikimiz olamaz. Stratejik ortağımız hiç olamaz. Bizim ne Rusya’ya ne de ABD’ye ihtiyacımız var. Bunlardan bize dost olmaz. Milli menfaatler gereği bazı hamleler olacaktır ama atıl bırakılan D-8 hareketini yeniden ihya edin” diye seslendi.

 

“DIŞ POLİTİKA İFLAS ETTİ, EKONOMİ FELÇ OLDU”

AK Parti’nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara geldiğini hatırlatan Düzen, 17 yıllık AK Parti iktidarında dış politikanın iflas ettiğini, ekonominin felç olduğunu söyledi. İç politikada kutuplaşmanın had safhaya ulaştığını belirten Düzen, bundan rahatsız olduklarının altını çizdi.

 

2020 BÜTÇESİNE AĞIR ELEŞTİRİ

2020 yılı bütçesine yönelik eleştirilerde bulunan Düzen, “Yamalı bohça bütçesi bu. Üretim yok. Tamamen ranta odaklanmış bir bütçe. İçinde halk yok. 138 milyar 900 milyon lira bir açıkla başlanacak. 139 milyar lira faiz ödeneği ayrıldı. Hükümet 18 yıl boyunca yol, köprü yaptık gibi ifadelerle politika üretti” dedi.

 

FAİZ TEPKİSİ

AK Parti’nin işbaşına geldiğinde Türkiye’de 6 bin 101 kilometre duble yol olduğunu söyleyen Düzen, “17 yıl geçti duble yol 25 bin kilometreye çıktı. Takriben 19 bin kilometre yol yaptılar. 1213 kilometre de hızlı tren yolu yapıldı. Bunun için tebrik ediyoruz. 1 kilometre duble yolun maliyeti 700 bin dolar. 1 kilometre hızlı trenin maliyeti 4.5 milyon dolar. Şu ana kadar 17 yıl boyunca hükümetin yola harcadığı para 108 milyar lira. 2019 yılı faiz ödeneği 117 milyar 317 milyon lira. 2020 yılı için de hedeflenen faiz miktarı 139 milyar lira. Sizin 18 yılda yaptığınız yol 1 yıllık faiz bedeli bile değil” açıklaması yaptı.

 

BANKALARIN FAİZ KAZANCINA DİKKAT ÇEKTİ

Hazırladıkları broşürü göstererek banka faizlerine de tepki gösteren Düzen, bir kişinin 100 bin lirasını yüzde 12 faizle bankaya koyduğunu, bir başkasının ise 100 bin lira krediyi bankadan yüzde 20 faizle aldığını söyledi. Sadece bu işlemden bankanın yüzde 8 kazanç elde ettiğine dikkat çeken Düzen, 2018 yılında bankaların net 53.5 milyar lira kazandığının altını çizdi. Bankaların sadece faiz gelirlerinin 368 milyar lira olduğunu dile getiren Düzen, “Uncunun, değirmencinin, normal bir vatandaşın faize esir olduğu Türkiye’de çiftçi Hasan’ın buğdayı, buğdayı öğüten fabrikanın unu, fırıncının ekmeği, ekmeği taşıyan nakliyecinin aracı kredi kullanılarak üretildiği ve satın alındığı için 82 milyon memleket evladı aldığı 3 ekmeğin 1’ini faize ödüyor. Öyleyse AK Partili, CHP’li, MHP’li, İYİ Partili, HDP’li, Türk ya da Kürt, Acem ya da Laz, Alevi ya da Sünni, Müslüman ya da Gayrimüslüman kim olursa olsun herkes sömürülüyor. Hepimiz bankaya esir ediliyoruz. Bu düzenin değişmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

sam_1420.jpg

FATİH ERBAKAN’A “YUVAYA DÖN” ÇAĞRISI

Konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Düzen, Yeniden Refah Partisi’ni kuran Fatih Erbakan’ı sevdiklerini belirtti ve “Fatih Erbakan’a, O’nunla birlikte hareket edenlere her zaman burada bir yer var. Yuvaya dön” diyerek çağrıda bulundu. Saadet Partisi’ne geri dönüşlerin olduğunu da kaydeden Düzen, Antalya’da 10 bin civarında üyeleri bulunduğunu bildirdi.

 

“TARIM OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Kendilerini iktidara odakladıklarını kaydeden Düzen, şunları söyledi:

“Adil düzen 31 madden oluşuyor. Üretim seferberliğine başlayacağız. Bizim olmazsa olmazımız tarım. Bizim dönemimizde tarım en önemli kalkınma hamlemiz olacak. Tarım girdilerinin üzerinde ne kadar vergi varsa kaldırılacak. Refah Yol Hükümeti’nde bunu yaptık. Şuandaki hasat döneminde buğday, pirinç, arpa, yulaf ithal ediliyor. Hem de sıfır vergiyle. Oraya verdiğiniz sübvanseyi tarımcıya verildiğinizde tarımcı ihya edilir. Acil eylem planlarımız olacak. Şuanda 221 çeşit vergi kalemi buna bağlı olarak 46 çeşit vergi cezası var. Bunlar kaldırılacak. Her türlü yüksek teknolojiyi imal ve ihraç edecek noktaya geleceğiz. Bankalar paradan para kazanamayacak. Üretimin fonksiyonu olacak. Kooperatifler imece usulüyle ihya edilecek.”

 

“YÜZDE 10 BARAJI KALDIRILMALI”

Son olarak yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılması gerektiğini de vurgulayan Düzen, “Türkiye’nin önünün açılması, insanların hür iradesiyle kendi partilerine dönebilmesi için yüzde 10 barajının kaldırılması gerekiyor” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_1426.jpg

Bu haber toplam 1807 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim