Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
E-devlet sayesinde tapuya gitmeye gerek yok
21 Mayıs 2019 Salı 15:12

E-devlet sayesinde tapuya gitmeye gerek yok

Tapu ve Kadastro’nun 172’nci yıldönümü nedeniyle Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürlüğü Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Burada konuşma yapan Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen, vatandaşların e-devlet sitesi

Tapu ve Kadastro’nun 172’nci yıldönümü nedeniyle Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürlüğü Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Burada konuşma yapan Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen, vatandaşların e-devlet sitesi üzerinden ulaşabildikleri web-tapu sistemi sayesinde, tapu dairesine gitmeden hızlı bir şekilde işlemlerini yapabildiklerini söyledi.

Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro’nun 172’nci yıldönümü kutlamalarına Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakarak başladı. Antalya bölge müdürlüğü personelinin katıldığı törende, Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen basın açıklaması yaptı.

100_0538.jpg

“25 MİLYON VATANDAŞA HİZMET SUNUYOR”

Basın açıklaması yapan Tapu ve Kadastro Antalya Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün merkez ve taşrada 20 bine yakın personeli, 24 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 973 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile tüm il ve ilçelerde yılda 9 milyona yakın işlem hacmi olan, yılda yaklaşık 25 milyon vatandaşa hizmet sunan köklü bir kurum olduğunu söyledi.

“İNTERNET ÜZERİNDEN TAPU İŞLEMLERİ YAPILIYOR”

“Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider kurum olma vizyonumuzla vatandaşlarımıza 172’nci yılımızda da en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip genel müdürlüğümüz; web tapu, tapu takas, e-haciz, e-terkin, parsel sorgulama, e-randevu gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam ediyor” diyen Seymen, vatandaşların e-devlet sitesi üzerinden ulaşabildikleri web-tapu sistemi sayesinde, tapu dairesine gitmeden hızlı bir şekilde işlemlerini yapabildiklerini kaydetti.

“YURT DIŞINDA DA TAPU İŞLEMLERİ YAPILABİLECEK”

100_0544.jpg

Olası doğal afet halinde hizmette bir aksama yaşanmaması ve vatandaşlara hızlı ve kesintisiz hizmet verebilmek için Yozgat’ta Felaket Kurtarma Merkezi’nin kurulduğu bilgisini veren Seymen; “Kurumumuzun Tapu sistemi ve Mülkiyet Belirleme alanındaki çalışmaları uluslararası arenaya da taşınmış olup, Berlin Büyükelçiliği’nde kurulan tapu ataşeliği ile Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın tapu işlemleri de yapılabilmekte olup, ayrıca 12 ülkede daha açılacak temsilciliklerle de yurtdışında yaşayanların da tapu kadastro işlemlerini daha kolay yapabilecekleri bir sistem oluşturulacak. Genel Müdürlüğümüz faaliyetleriyle birçok ülke için görüşüne başvurulan, referans olarak görülen bir kurum haline geldi. 52 binin üzerindeki mahalle ve köyde yapılan kadastro çalışmaları 2003 yılına kadar yüzde 74 buçuk oranında tamamlanmışken, 2003 yılından sonra özel sektörden de yararlanmak suretiyle bu çalışmalar tamamen bitirildi” şeklinde konuştu.

“GAYRİMENKULLER 3 BOYUTLU OLARAK İNTERNET ORTAMINDA YER ALACAK”

“Kurumumuz tarafından mekansal veri altyapısının oluşturulması kapsamında; TUSAGA-Aktif Sistemi, harita bilgi bankası, jeodezik çalışmalar, havadan görüntü alımı, ortofoto harita üretimi ve ortofoto web servisleri sunumu gibi çalışmalar yürütülüyor” diyen Seymen, ‘3 Boyutlu Şehir Modellerinin ve 38 Kadastro Altlıklarının Oluşturulması’ projesi kapsamında ülke genelinde üç boyutlu şehir modellerinin üretimi ve tapu kadastro verileri entegrasyonu çalışmalarının devam ettiğini, bu proje sayesinde gayrimenkul alacak vatandaşların alacakları gayrimenkulü 3 boyutlu olarak internet ortamında görebileceklerini söyledi.

Seymen son olarak; “Kuruluşunun 172’nci yıldönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunarız” şeklinde konuştu. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 3762 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim