Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2417.534
    %-0.67
  • Dolar
    32.5546
    %0.21
  • Euro
    34.7927
    %0.38
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Eğitim ailede başlar”
18 Eylül 2020 Cuma 18:01

“Eğitim ailede başlar”

Eğitimin öncelikle ailede başladığını vurgulayan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, öğretmen ve öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim dönemi diledi.

14-20 Eylül Ahilik Haftası ve 21 Eylül'de okulların yüz yüze eğitime açılacak olması nedeniyle bir açıklama yapan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, eğitimin önemine vurgu yaparak geçmişten gelen kültürün gelecek nesillere aktarılması için iyi bir eğitimin şart olduğunu kaydetti. Ahiliğin mükemmel bir hayat için Türk kültüründe önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Esmeray, bu kültürün yaşatılması için herkese sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

 

“EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR”

İyi bir eğitimin öncelikle ailede başladığına dikkat çeken Esmeray, “Her insan bir aile içinde dünyaya gelir. Dolayısıyla bireyler, aile içinde var olurlar ve yine varlıklarını aile içinde sürdürürler. Bireyin ruh sağlığı ve beden sağlığı için aile en vazgeçilmez mekandır. Güvenli ve huzurlu bir toplumun temeli de sağlıklı bir ailedir. Bir toplumu ayakta tutan en önemli birim ailedir. Bireylerden oluşan toplumda bireyler sağlıklıysa aileler sağlam kurulur, sağlıklı ailelerden de sağlıklı bir toplum oluşur. Ailenin sağlamlılığı hem bireylerin hem de toplumun en önemli güvencesidir” dedi.

 

“YATIRIMLARIN EN KIYMETLİSİ İNSANA YAPILANDIR”

Çocuklar eğitilirken geçmişin de onlara aktarılması gerektiğine işaret eden Esmeray Japonya’yı örnek gösterdi. “Japonlar çocuklarını Hiroşima'ya götürüp o ruhu yaşamalarını sağlıyorlar” diyen Esmeray, “Türkiye olarak bizler de en azından Çanakkale'de Atalarımızın yedi düvelle o dönemin yokluk, perişanlık içinde bize bu cennet vatanı nasıl kazandırdıklarını anlatmalıyız. Hem derslerde okutarak hem de bizzat oraları gezdirerek geçmişle günümüz arasında empati yapmalarını sağlamalıyız. Gelecek nesillerini planlamayan ve kendince ideal insan yetiştiremeyen toplumlar, ekonomik açıdan ilerseler dahi ayakta kalamazlar. Bütün yatırımlar içinde en kıymetli olanı insana yapılan yatırımdır” diye konuştu.

 

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEDİ

21 Eylül’de seyreltilmiş olarak yüz yüze başlayacak olan 2020-2021 eğitim öğretim döneminde öğretmenlere ve öğrencilere başarılar dileyen Esmeray, “Öğretmenlerimizin ne kadar değerli olduklarını anlatmaya gerek yok. Onlar insan ruhuna biçim veren ustalardır. Hiçbir şey o güzelim ustalarımızın emeklerinin karşılığı olmaz. Onun için öğretmenlerimize ne kadar saygı göstersek azdır. Sevgili öğrencilerimiz de onlara ellerinden gelen değeri vermeli ve saygı göstermelidir. Öğretmenlerimizin elinde şekillenecek çocuklarımız da bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. Hem öğretmenlerimize hem de geleceğimiz olan çocuklarımıza salgından uzak başarılı bir eğitim öğretim dönemi diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“AHİLİK, BÜYÜK BİR DAYANIŞMA VE SAYGI ÖRNEĞİ”

33. Ahilik Haftası’nın 14-20 Eylül tarihleri arasında kutlandığını hatırlatan Esmeray, “Büyük bir dayanışma ve saygı, ideal bir yaşam biçimi olan Ahilik, hem ticari hayatımızın hem de biz müslümanların yaşam tarzının dünyaya en güzel yansımasıdır. Acı ve gözyaşının dinmediği günümüzde Ahilik kültürünü yaşamaya, yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çok ihtiyacımız var. Bu güzel kültürü gelecek kuşaklara aktarmanın bir yolu da eğitimden geçiyor. Bu kültürle yetişen çocuklarımız inşallah daha güzel bir dünyanın da mimarları olacaktır” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2513 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim