Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.019
    %0.79
  • Dolar
    32.3697
    %0.12
  • Euro
    34.9682
    %-0.20
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitim Bir Sen'den 100 Günlük Plan Değerlendirmesi
17 Aralık 2018 Pazartesi 13:23

Eğitim Bir Sen'den 100 Günlük Plan Değerlendirmesi

EĞİTİM Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, 100 günlük icraat programında yer alan öğretmenlere ek gösterge artışının tüm kamu personeline...

EĞİTİM Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, 100 günlük icraat programında yer alan öğretmenlere ek gösterge artışının tüm kamu personeline uygulanması, ayrıca ek ders ücretlerinde artış yapılması yerine ücretli öğretmenlere kadro verilmesinin daha doğru bir adım olacağını söyledi.

Bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarının icraat taahhütlerini ve eylem adımlarını içeren ikinci "100 Günlük İcraat Programı'nın açıklandığını belirten Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, eğitim çalışanlarını ilgilendiren öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi ve ek ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretlerinin yüzde 100 artırılması taahhütlerine yönelik düşüncelerini açıkladı. Önceki dönemde verilen taahhütlere ilaveten yeni taahhütler verilmesinin kamu görevlilerini endişelendirdiğini aktaran Çoban, ek gösterge artışının sadece öğretmenlerle sınırlı tutulmaması, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi, kısmi zamanlı çalışan öğretmenlere de ücret artışı yerine kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

'SOSYAL HAK SORUNUNA ÇÖZÜM OLMAYACAK'

Bunun yanısıra ek ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretlerinin yüzde 100 artırılmasının, ücretli öğretmenlere az da olsa bir katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Çoban, asıl sorunun ders ücreti miktarı değil, kadro sorunu olduğunu hatırlattı. Çoban, "Ek ders ücreti karşılığı kısmi zamanlı olarak çalışan öğretmenlerin, gerçekte düzenli eğitim-öğretim hizmetini yerine getirdiği, kadrolu öğretmenlerle aynı işi yaptığı, ancak asgari ücretin dahi altında bir aylık ücrete mahkûm oldukları, sosyal güvenlik haklarına kavuşamadıkları, izin gibi temel sosyal haklardan mahrum bulundukları gerçeği unutulmamalı. Ek ders ücretlerindeki yüzde 100'lük bir artış, bu öğretmenlerin yetersiz ücret, eksik sosyal güvenlik ve sahip olmadıkları sosyal hak sorunlarına çözüm olamayacaktır" dedi.

'VİZYON PLANI İLE TUTARLI DEĞİL'

Eğitim kurumlarının fiziki, donanım ve teknik kapasiteleri ile işlevselliklerinin daha nitelikli hali getirilmesi taahhütlerinin yerinde olduğunu belirten Çoban, diğer icraatlarla ilgili eylem adımlarının kendileriyle istişare edilerek netleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Çoban, açıklanan taahhütlerin 2023 Eğitim Vizyon planı ile tutarlılık içermediği, rastgele seçildiği izlenimi verdiğini aktardı.

Mustafa Çoban, kamu görevlilerinin maaşlarının eridiğine dikkati çekerek, "Kamu görevlilerinin enflasyona ezdirilmemesi konusunda özen gösterilmeli. Sözleşmeli istihdam fayda değil zarar, huzur değil sıkıntı, kalite değil kaos üretiyor. Eş ile iş arasında tercihte bulunma mecburiyetini beraberinde getiren bu istihdam türü tarihte kalmıştı. Bırakalım tarihte kalsın" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 859 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim