Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.863
    %0.74
  • Dolar
    32.3631
    %0.10
  • Euro
    34.9444
    %-0.38
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitim-Bir-Sen’den “Eğitimcilerin Eğitimi”
12 Kasım 2017 Pazar 12:43

Eğitim-Bir-Sen’den “Eğitimcilerin Eğitimi”

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, 21. yüzyılda artık "ben yok biz varız" yönetim şeklinin benimsendiğini belirterek, "Daha...

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, 21. yüzyılda artık "ben yok biz varız" yönetim şeklinin benimsendiğini belirterek, "Daha yenilikçi, daha kreatif ve daha sorumlu hareket etmek zorundayız" dedi.

Eğitim-Bir-Sen'in Adana Şubesi "Eğitimcilerin Eğitimi" konferanslarına devam ediyor. Çukurova ilçesindeki Mektebim Okulları'nda gerçekleştirilen seminere, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, divan kurulu üyeleri, ilçe yönetimleri, bölge başkanları, kadınlar komisyonu, Genç Memur-Sen yönetimi, medya ve tanıtım komisyonu ve okul müdürleri ile eğitimciler katıldı.

Program, AGD Adana Şube Başkanı Abdulaziz Kıranşal'ın "Siyer-i Nebi" ilgili bilgilendirme konuşmasıyla başladı.

Daha sonra Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Dalak, Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın birlikte yürüttüğü "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Dalak'ın ardından Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer, bir selamlama konuşması yaptı. Eğitimcilerin toplumu yönlendirme sorumluluğu olduğunu söyleyen Sezer, bu sorumluluğu paylaşma adına eğitimcilerin eğitimi konusuna büyük önem verdiklerini söyledi.

Eğitimcilerin de sorunları olduğunun farkında olduklarını ve bu sorunları çözmek noktasında büyük çaba harcadıklarını söyleyen Sezer, son zamanlarda kamuoyunda da sıkça tartışılan MEB'in yeni eğitim ve sınav sistemindeki eksikliklerine vurgu yaptı.

Mehmet Sezer'in konuşmasının ardından MEB Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, "Eğitim Yönetiminde Yeni Paradigmalar" başlıklı seminerini gerçekleştirdi. Öztürk, "21. yüzyılda artık "ben yok biz varız" yönetim şeklinin benimsendiğini söyleyerek hepimiz aynı gemide değiliz hepimiz aynı uçaktayız. O nedenle daha yenilikçi, daha kreatif ve daha sorumlu hareket etmek zorundayız" dedi.

21. Yüzyılı yönetecek kişilerin 5 özelliğe sahip olması gerektiğini söyleyen Mehmet Baki Öztürk bu özelliklerin takım çalışmasına yatkınlık, liderlik özellikleri, sevgiye dayalı iletişim becerisi, etik kurallar, insanı ve parayı yönetme becerisi olduğunu belirtti.

Öztürk, salonda bulunanların alkışlar arasında sunumunu tamamladı.

Program Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer'in Öztürk'e Varda Köprüsü tablosu hediye takdimiyle son buldu.

Eğitim-Bir-Sen’den “Eğitimcilerin Eğitimi”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4718 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim