Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2499.907
    %0.64
  • Dolar
    32.5633
    %0.04
  • Euro
    34.7694
    %0.15

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Eğitim hakkında...

22 Eylül 2017 Cuma 00:16

 Duraliler Ortaokulu Bilişim Sınıfı; Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yıldırım Solak, Okul Müdürü Ramazan Davaz, öğretmenler, öğrencilerin katılımıyla açıldı. 

Açılış töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, büyük bir heyecanla eğitim ve öğretim yılına başlandığını, gelecek nesiller için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Açılan 22 bilişim sınıfına, bu yıl yenilerinin ekleneceğini hatırlatan Tütüncü; önümüzdeki günlerde Kepez'e kazandıracakları oyuncak müzesiyle ilgili de bilgiler aktardı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Duraliler Ortaokulu'nda okuyan tüm öğretmen ve öğrencilere; belediyenin servis imkanlarıyla,  oyuncak müzesini ücretsiz gezebilecekleri müjdesini verdi.

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yıldırım Solak da, bilgi ve iletişim teknolojisindeki ilerlemenin önemine değindi.  İlerlemenin çağa küreselleşme olarak damgasını vurduğunu söyleyen Yıldırım,  Tütüncü'ye de teşekkür etti.

TEOG  KARMAŞASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TEOG sınavının ortadan kaldırılması zaten karmaşık olan eğitim sistemini daha da bir karmaşık hale soktu.  Hem veliler, hem öğrencileri hem de eğitmenler bu işin mutlu son ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağını merak ediyor. TEOG sınavının ortadan kalkmasıyla okullar merkezi bir sınavla mı öğrenci alacak yoksa her okul kendi sınavını mı yapacak belli değil.  Eğitimciler, TEOG sınavında her okulun kendi sınavını yapmasına karşı çıkıyor. Sınavın, bağımsız bir merkezde yapılmasının daha doğru olabileceğini söylüyorlar. Ancak bir taraftan da çocukların yarış atı gibi koşturulmasını istemiyorlar. Veliler tedirgin, öğrencilerse hem sevinçli hem de karamsar. Milli Eğitim Bakanı TEOG sınavının önümüzdeki sene yapılmayacağını söyledi. Çalışmalar umarım mutlu sonla neticelenir de tüm Türkiye rahat bir nefes alır. Peki bunda umut var mı, bana sorarsanız maalesef yok. 

SINAVSIZ ÜNİVERSTE

TEOG' dan sonra tüm eğitim camiasını heyecanlandıran bir konu da sınavsız üniversite. Yıllardır dershanelere hapsedilmiş bir toplum olarak yaşamımızı sürdürdük. Bu dershaneler kapatıldı, özel okullara dönüştürüldü.  Üniversite hayali kuran binlerce genç, şimdi yepyeni bir düşünce ile karşı karşıya. ÖSS, ÖYS gibi harf  ve ömür tüketen sınavlar kaldırılacak mı, kaldırılmayacak mı?   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  çok büyük bir tartışmanın fitilini daha ateşledi. Eğitimciler TEOG'un şaşkınlığını üzerinden atamadan sınavsız üniversiteyi konuşmaya başladı.  Ben, bu gibi durumların 2019 seçimleriyle paralel olduğunu düşünüyorum.  2019'da yapılacak seçimleri riskli gören Ak Parti, bu atılımlarıyla öğrencilerin ve gençlerin gönlünü kazanmak istiyor. Başarabilir mi, zamanla göreceğiz...

 

 

  

Bu yazı toplam 1149 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim