Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2495.454
    %0.46
  • Dolar
    32.5969
    %0.14
  • Euro
    34.7691
    %0.03

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Ekonomik destek genişlemeli

24 Mart 2020 Salı 00:05

 

  Aylardır tüm Dünya, Koronavirüsü konuşuyor, uyarılar veriliyor ve tedbirler alınıyor. Anımsanacağı gibi Ülkemizde de ilk coronavirüs vakası görülmesinin ardından önlemler alınmaya devam ediyor.

        Çin’de 2019 yılının son aylarında görülen, daha sonrasında küresel bir risk haline gelen Koronavirüs olumsuz etkilerini Çin’in yanı sıra İran, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde  göstermeye devam ederken, ülkemiz için de risk unsuru artmaya başladı.

  Bu noktada tek yürek olarak devletimizin korona virüs ile mücadele kapsamında almış olduğu tedbirleri sekteye uğratmamak ve destek olmak gerekiyor.

Bilindiği üzere gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta yakından takip edilen Yeni Korona Virüs Hastalığı (Covid-19) ile mücadele kapsamında uzmanların yaptığı tavsiyeler, değerlendirmeler ve analizler çerçevesinde zorunlu durum olmadıkça vatandaşlarımızın kalabalık ortamlarda bulunmaması gerekiyor. Diğer ülkelerde yaşananlardan ders çıkararak, insanların toplu olarak bir arada bulunmasını gerektiren tüm faaliyetler durdurulmalıdır. 

Tüketici tarafından bakınca küresel salgından korunmak için kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durması en mantıklı adımlar arasında görülüyor.

Bu bağlamda da evden çalışma ve uzaktan eğitim talebinin arttığı görülüyor.

Bu virüs salgını gösterdi ki; Dünya genelinde başlayan ekonomik durgunluk ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz önümüzdeki aylarda daha fazla vatandaşın; elektrik, su, doğalgaz ve İnternet aboneliği faturalarını ödeyememesine neden olacak.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; virüs salgını ile mücadele kapsamında ekonomik önlemler paketini açıkladı. Dar gelirliler ve asgari ücretliler için evde kalmak ve çalışmamak gerçekten büyük bir sorun olacak. Çünkü; ödenmesi gereken faturaların ödenememesi durumu söz konusu. Buna göre; halkımızın sağlığını korumak ve ilk etapta hane halkları ve küçük işletmeler üzerindeki baskıyı azaltmak için, vatandaşlar tarafından bizzat fatura ödeme noktalarına gidilerek yapılan elektrik, doğalgaz borcu ödemelerinin yapılandırılmalı, öteleme uygulanmalıdır. Elektrik ve doğalgaz abonelerinin kesintileri belli bir süre ertelenmeli.

        Bu virüsle mücadele kapsamında dar gelirli vatandaşın ekonomik anlamda kafasının  rahatlaması ve daha fazla paniklememesi için ek önlemler gerekli.

Bu yazı toplam 854 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim